Tomt hus

På förekommen anledning kan jag börja med att berätta hur vår prisförhandling gick till :)
Vi åkte till Siba på Backaplan (där finns även onoff och elgiganten, så vi kunde jag dra till en konkurrent om vi inte blev nöjda) och rabblade upp för expediten vad vi ville köpa. Vi plockade ihop sakerna och lämnade henne för att räkna ut ett bra pris.

Enligt prislistan skulle det bli 4183 kr.

När hon var klar med sina beräkningar landade hon, efter rabatt, på 4260 kr. What?! Hur kunde hon räkna så fel?! Ingen felräkning här inte, istället hade hon bjudit på lite olika försäkringar. Som vi inte ens efterfrågat. Så vi talade om för henne att vi inte ville ha några försäkringar utan att vi ville betala 4000 för alltihop annars skulle vi gå till en konkurrent. Hon blev sur, räknade lite till och slutade sen på 3992. Då var iallafall vi nöjda och slog till :-D

Som vissa av er redan vet så kom inte flyttgubbarna igår. Missförstånd högre upp i hierarkin. Men idag dök de upp. Klockan 8, som utlovat. Och packade och lastade och åkte igen strax innan 12. Då hade vi även hunnit med en liten fikapaus. Bra jobbat! Nu är huset dammfritt och rent igen och lite mer sparsamt möblerat. Marcus är snart på väg hem från Lidköping där han varit och lämnat bilen för gott. Det blir bilinköp i Bryssel så snart vi kan.

Slut på bloggfriden då Johannes precis vaknade upp från sin tupplur och vill ha middag.


Det artar sig....

Nu börjar saker och ting falla på plats inför flytten. Pack-gubbarna (antar att det bara är män eftersom de ska bära tunga saker som pianon och sånt) kommer på lördag morgon för att packa ihop vårt hem. Därefter får vi leva i spillrorna av vår vardag tills på tisdag då vi tar flyget söderut. Första natten får bli på hotell då våra grejer inte kommer förrän på onsdag. Det är faktiskt långt att köra till Bryssel ;)

Vi kan bocka av allt fler saker på vår "att göra- och att köpa-lista", vilket tilltalar ett kontroll-freak som mig. Ikväll har vi handlat dammsugare, vattenkokare, gps och strykjärn. Jag tyckte det gick bra ända tills det var dags att förhandla priset; tur att Marcus var med och skötte den biten :-D

iPhone

Ska man köpa iPHONE för att blogga med? Just nu sitter JAG med.en htc eftersom den lånade iphonen inte funkade. Är det ett gott tecken? Eller är det bloggaren det är fel på? Det syns kanske att.JAG.inte.är helt van. Fortsättning följer....

Klädparty

Igår var jag och Johannes på klädparty; det såldes me&I-kläder. Jag hittade lite fint som jag ville köpa, men tyvärr var vissa varor restnoterade, vilket innebar att hela ordern skulle bli försenad och jag skulle inte hinna få med sakerna i flytten. Tråkigt. Så jag åkte därifrån tomhänt, fick "bara" det smarriga fikat i magen med mig hem.

Testing testing

Det är mycket man måste lära sig när man ska börja blogga. Första frågan lyder; hur ändrar man inställningar kring teckensnitt, storlek på text mm. Jag gav mig glatt in i den programmerade koden och börajde pilla. Jag lyckades ändra några inställningar, hoppas jag inte sabbade fler....

Om det är någon som händelsevis redan hittat hit så tar jag gärna emot kommentarer kring min layout. Man måste ju lyssna på sina läsare!

Första inlägget

Oj, nu är jag ute på hal is; jag har startat en blogg där jag "lovar" att skriva om vårt nya liv i Bryssel, så att ni nära och kära kan följa med oss på vårt äventyr.

Jag har aldrig bloggat förut, så vi får väl se hur det kommer gå. Men nu kör vi, välkomna att följa med oss på vägen!

 



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0