Dop

Igår döpte vi Hugo (Sven August) i Svenska kyrkan här i Bryssel. Doppräst var en numera Sverigeboende präst som vi haft mycket kontakt med under hennes Brysselår, då hon varit ledare i flera barngrupper som vi deltagit i. Hon hade flugit in till Bryssel just för detta dop, vilket såklart är väldigt roligt!
 
Dopgäster var tre av våra vänfamiljer här i Bryssel, så vi var totalt 8 vuxna, 8 barn mellan 14 månader och 5 år samt två bebisar. Dopet var klockan 11, så efteråt blev det doplunch med efterföljande fika i kyrkans café. Det har känts lite stressigt för mig under veckan med inköp, matlagning samt förberedelser till dopet eftersom Marcus landade från Dubai 08.30 igår morse, men allt har funkat bra och Marcus hann i god tid för de sista förberedelserna så att även jag lyckades byta om till finkläder :)
 
Vi fick en fin ceremoni där de hjälpsamma storebröderna hällde vatten i dopfunten (Samuel) och höll dopljuset (Johannes). Hugo var glad under dopet och sov sig sedan genom kalaset. 
 
 

Syskonmys

Så här såg det ut hemma hos oss imorse.
 
Innan Johannes vaknat.
 
Innan avresa mot Technopolis.
 

Sverige

Medan min garderob organiserade sig spenderade jag helgen i Göteborg tillsammans med Johannes och Hugo. Upp från Skåne kom även mamma och pappa, så i lördags gjorde de Universeum med Johannes, Åsa och Anna medan jag och Hugo gjorde stan och fixade ärenden. Det blev även med middagar med Anna, Björn och Åsa, besök hos hus-nyinflyttade kompisar gånger två samt en heldag hos de årliga julpysselvärdarna. Där blev det, förutom julbak och lunch och middag, "vattenrutschkana" i trädgården. Mycket uppskattad av de åkande barnen.
 
Sagostund med mormor och morfar
 
På väg upp
 
Lek med nyinköpt flygplan. Johannes var väldigt noga med att det skulle finnas flygplan även till Samuel och Hugo.

Ordning och reda

Inte nog med att Karin är en fantastisk mor till mina tre barn hon är dessutom ordningssam.
När jag skulle lägga in tvätt i hennes garderob idag möttes jag av verklig ordning.
Undrar om denna förmåga är ärvd från Christer eller Eva?

I trädgården just nu

Just nu har vi två eskimågubbar som pulsar i snön i trädgården. 
 
 

Tyskland

De senaste två dagarna har vi spenderat i Tyskland. Vi tog snabbtåg från Bryssel till Köln igår. Åt lunch och tittade på Domen där innan vi tog regionaltåget till Bonn och vårt hotell. 
 
I väntan på mat....
 
I väntan på tåg....
 
Bonn var lika söndagsstängt som Bryssel så vi tog oss direkt från stationen till hotellet och dess pool. Jag och Marcus fick turas om att bada med Johannes och Samuel eftersom Hugo inte var så förtjust i vattentemperatuen.
 
 
Idag åt vi en riklig och trevlig frukostbuffé innan det blev bad igen för de tre äldsta killarna i familjen. Hugo sov förmiddag under tiden. 
 
 
Efter badet blev det en mycket kort stadstur i Bonn innan lunch och återfärd mot Köln och Bryssel.

Destination oviss

Eftermiddagens helikopterpiloter satsade mer på helikopterbygget och flygandet än på var de skulle åka. Eftersom de inte kom överens om vem som skulle styra, så kom de antagligen ingenstans :)
 
 

Solig sensommarhelg

Helgen som gått bjöd på riktigt fint väder, närmare 20 grader och sol. I lördags åkte vi till skogen för promenad/cykeltur. Hugo gjorde premiär i "vaggan" i cykelkärran och det funkade bra; han somnade gott.
 
 
Det blev picknick i en solig glänta.
 
 
Igår förmiddag stack Marcus till gymmet och vi andra gick ut i solen. Cyklarna är verkliga favoriter just nu.
 
 
Sjalen är en favorit för Hugo.
 
 
Russinpaus.
 

RSS 2.0