Soffa utan kuddar

Johannes tycker om att klättra på saker och helst på möbler som han inte kommer upp på, typ sängen och soffan. Han är dock väldigt bra på att backa ner och passar ofta på att berömma sig själv med ett tydligt b-ah-ah när han landat på golvet med fötterna före. För att vi ska slippa lyfta upp honom hela tiden (eftersom han snabbt är nere igen), så har vi tagit bort en kudde i soffan. På så sätt kan han ta sig upp när han vill. Dessutom blev det en bra plats för mellanmål, eftersom eventuella fläckar hamnar under kudden när man fixar till soffan igen.







Så var det fredag kväll igen och helgen är här. Vi åt en god hämtmatsmiddag när Johannes lagt sig och nu sitter vi i soffan och dricker kvällste och äter påskchoklad. Snart är det dags för bingen och en god natts sömn.


Vardag igen

Så var vardagen tillbaka och med den sångstunden i kyrkan. Det var en trevlig förmiddag även om Johannes just idag gillade rutschkanan och leksakerna bättre än sången.....

Och så är det ju dags att planera för helg igen; inte helt fel med tredagarsveckor :)


Tomt

Nu har våra påskgäster åkt hem, Marcus är på jobbet och Johannes sover = tomt och tyst hemma hos mig.

Vi har haft en väldigt trevlig påsk med Tobias, Karro och kusinerna. Vädret har varit toppenfint, så vi har spenderat mycket tid utomhus. Dessutom har vi hunnit med en restauranglunch, glass i centrum och badhuset (Elmers enda önskemål inför Brysselresan var att besöka ett badhus). Johannes har lekt med sina kusiner och lärt sig en del grejer han inte kunde innan; det är bra att träffa större barn ibland.

Uppenbarligen är det även väldigt tröttsamt; han har sovit väldigt gott på nätterna och idag höll han på att somna i matstolen när han åt lunch. Här kommer några få bilder, vi har varit dåliga på att fotografera. Kanske kommer det fler bilder framöver om vi får ta del av T+K:s bilder.


Picknick i lekparken


Glass på Grand Place


Kusinbad i badkaret.


Påskpynt

Jag skrev ju häromdagen att jag varit och handlat lite påskpynt, här är resultatet.



Jag trodde att jag köpte en liten ask med vita fjädrar och en stor påse gula, men det visade sig att den stora påsen innehöll en gul fjäderboa (!), så jag fick rycka loss fjädrar ur den för att sätta i riset och sen får den fungera som "fot".

Långfredagen är ingen helgdag här i Belgien, men Marcus tog semester idag, vilket var trevligt. Vi har haft en bra sommardag, lekt i trädgården och förberett en del inför våra besökare (Tobias, Karro och de två kusinerna Nils och Elmer) som kommer imorgon förmiddag och stannar till onsdag. Det blir skoj!


Belgare

Man är ingen riktig belgare förrän man går inne med uteskorna på. Det har Johannes fattat.


Sommar!

Idag har det verkligen varit sommar i Bryssel. Drygt 25 grader varmt och strålande sol. Hoppas det håller i sig ett tag, åtminstone över påsken.

I förmiddags åkte jag och en trött Johannes till ett hemskt varuhus för att jaga påskpynt, vilket annars verkar vara stört omöjligt att få tag på här. Iallafall sånt som jag vill ha, typ fjädrar, kycklingar och påskkärringar. Det hemska med detta varuhus är dess storlek; det är verkligen enormt och har mer eller mindre allt. Cyklar, mikrovågsugnar, barnvagnar, blommor, kläder, mat, kaffebryggare, vin.... You name it. Men det är rätt billigt. Om man inte går vilse bland alla hyllor och inte hittar det man letar efter. Vi fick iallafall tag på lite fjädrar och lite andra småsaker. Och ändå slutade notan på 61 euro. Det är Bryssel det; man tycker att allt känns helt ok i pris, men när man summerar upp blir man förvånad över hur mycket man ska betala.

Nåja, Johannes, som sovit lite för lite inatt, somnade i bilen på vägen hem och sov sen sin "middagslur" mellan kvart över tio och tio i tolv. Så vi hade en rätt lång eftermiddag sen. Som tur väl var så hade vi dejt med Bryssels Bästa Brudar (och deras barn) på eftermiddagen, så Johannes fick några grabbar att leka med och jag fick några mammor att dricka kaffe och äta kakor och snacka med.

Jag trodde Johannes skulle somna när vi cyklade hem, men icke. Men efter middag, lek, kvällsbad, skype med sin mormor och morfar och kvällsgröt, så somnade han gott i sin säng. Min kallar snart på mig.

Söndagssol

När Johannes låg och sov middag idag passade jag och Marcus på att äta lunch ute i solen. Det var riktigt skönt.



På eftermiddagen var vi hemma hos Marcus kollega Sofie och hennes sambo Jaan i deras hus. De bor i ett litet, lantligt samhälle en bit utanför Bryssel och de som bodde i deras hus innan dem hade en ponny i trädgården...
Sofie och Jaan nöjer sig dock med kaniner och Johannes var väldigt fascinerad av dem. Först trodde han dock det var katter.....


Vill vara med....

Ikväll när jag skulle laga mat så var Marcus ute och sprang och Johannes tyckte inte det var så kul att jag inte kunde leka med honom, så vad gör man då. Jo, sätter honom i selen så får han också med. Då var han helt plötsligt väldigt nöjd :)



På väg hem från dagens lekplatsbesök passerade vi dessa fina träd.





Det röda i mitten på nedersta bilden är väldigt ståtliga och stora tulpaner, man ser många såna här nere!


Zoo

Imorse tog vi tunnelbanan till stan för att möta upp några andra mammor och barn som vi känner från kyrkan. Vi skulle ta tåget till Antwerpen för att gå på zoo.
Johannes gillar att åka tåg.



En förväntansfull Johannes sitter i vagnen och väntar på att få gå in.



Vi såg en massa olika djur, som tex apor, sälar, vårtsvin, fiskar, giraffer, elefanter mm. Jag gillade nog de ståtliga girafferna bäst.



Johannes däremot, blev som gladast när vi kom i sälhuset och han fick syn på trapporna där. Då var det bara att vänta medan han klättrade en stund. Färdig blir han aldrig när det gäller trappor, så man får locka med nåt annat spännande för att få honom därifrån....

Han gillade även att plaska hos guldfiskarna.



Efter lunch tog vi tåg och tunnelbanan hem igen. Johannes somnade gott i vagnen på tunnelbanan, så när jag kom hem kunde jag lyfta över honom till sängen och så sov han vidare en bra stund; det är tröttsamt att vara på zoo.

Nu på kvällen har Johannes för första gången besökt "coiffeur bonheur".

Före:


Efter:





Jag är nöjd, medan Marcus tycker det är tråkigt att hans "örontofsar" och vissa lockar i nacken är borta. Men de växer ju ut igen och jag har, från flera oberoende källor, hört att det "riktiga" håret kommer först när bebishåret är bortklippt. Vi får väl se....

Det ska börjas i tid

Om man har två föräldrar som är ingenjörer (som Johannes har) finns det en stor risk (eller möjlighet om man väljer att se det så) att man själv blir ingenjör. Då är det bra att man redan i god tid tar till sig ingenjörsandan och det gör man på ett bra sätt genom att läsa Chalmers Magasin. Detta har Johannes fattat.










Idag har Johannes haft en trött dag verkar det som. Han vaknade förvisso klockan 6, så det kan vara orsaken. Men redan halv nio sov han förmiddag. Tanken var att vi skulle hänga på låset på Ikea kl 10, men när kompisen Fredriks mamma messade och frågade om vi skulle ses i lekparken på förmiddagen, så sköt jag upp ikeaturen. Men jag fick väcka Johannes för att kunna gå. Då hade han sovit i över 1 1/2 timme. Efter en fartfylld timme på lekplatsen (killarna leker inte direkt ihop, men det är trevligt att ha nån annan vuxen att prata med) så gick vi hem och åt lunch och stack därefter till Ikea. Det var ett snabbt besök idag; inköpen var mest av matkaraktär, så vi var hemma igen runt halv två. Då hade Johannes precis somnat i bilen och sov sen vidare i nästan 1 1/2 timme till. Och ändå somnade han samma tid som vanligt på kvällen....

Johannes var väl påklädd på lekplatsen; vissa av flickorna hade kjol utan strumpbyxor. Riktigt så varmt var det inte idag tycker jag.


Äta själv

Johannes blev väldigt nöjd när jag lämnade honom med fruktburken och en sked och gick till köket och grejade lite. När han pausar i kladdandet i burken använder han fjärrkontrollen som telefon och sitter och säger "aho" (hallå) in i den.





För er som varit lite avis på det härliga vårvädret vi haft här kan jag meddela att idag har det regnat en del, blåst en del och varit 12 grader. Så även Bryssel har sina fläckar....


iPad-bloggande = inga foton

Som rubriken lyder går det inte att infoga foton när man bloggar från iPaden. Och eftersom Marcus installerar program på den enda datorn med sd-kortläsare blir det fotofrtitt även i detta inlägg.

Idag har vi haft riktigt sommarväder, vilket nog tyvärr håller på att blåsa bort nu.... Förmiddagen spenderade vi på lekplatsen (surprise....) , vilket är ett bra sätt för mig att få vara i solen utan att Johannes blir uttråkad :)

På eftermiddagen var vi hemma hos kompisen Fredrik (samma som vi träffade igår) och lekte. Där var även två andra kyrkokompisar (Nils och Noah) och deras mammor. Väldigt trevligt var det och gott fika bjöds vi på! Det var dessutom väldigt roligt att se att killarna ömsom lekte, ömsom åkte på varandra i rutschkanan och ömsom kastade sand på varann. Men roligt hade de iallafall. Och vi mammor kunde tjattra och dricka kaffe nästan helt i lugn och ro.

Med tanke på hur länge Johannes satt och lekte i sandlådan så är det vi som fixar en sådan till honom här hemma snarast.

Lekplats. Igen.....

Ännu en förmiddag som vi tog cykeln för att åka och leka. Idag hade vi dejt med Johannes kompis Fredrik och hans mamma i en lekpark. Medan grabbarna sprang runt (Fredrik sprang och Johannes tultade mer) så drack vi vuxna av det kaffe som vi varit smarta nog att ta med :)

Vädret var härligt och efter att Johannes ätit sin lunch på en parkbänk satte vi oss i sadlarna och trampade hemåt. Något som visst var väldigt sövande, för helt plötsligt insåg vi att Johannes hade somnat.

Efter sömn för J och lunch för oss andra två var vi ute och njöt av solen i trädgården innan vi tog en tur till ett söndagsöppet Brico (ungefär som Hornbach, så ni kan ju fatta att vi trivs!). Bland annat så köpte vi ett parasoll.

Nu sover Johannes och vi väntar på att kvällens avsnitt av Mästarnas Mästare ska komma ut på svtplay.

Lekplats

Vi tog en cykeltur på förmiddagen i, vad vi trodde, skönt vårvårder om än lite molnigt, men det var rätt kyligt så det blev bara ett kort stopp på lekplatsen eftersom vi glömt Johannes vantar hemma.

Vi trodde han gillade åka rutschkana, men det visade sig att trappan upp och ner var mycket roligare.






Semestern

Så var vi hemma igen efter en riktigt bra vecka i solen. Dock började den inte så bra, då jag spydde och hade över 39 graders feber natten innan vi skulle åka. Vi funderade på att ställa in hela resan, men tänkte att det nog bara var något jag ätit och att jag snabbt skulle bli bättre. Jag mådde bra redan dag 2, så beslutet att åka var bra. Dock kräktes Johannes första natten på plats (vi var då väldigt tacksamma för den dygnet-runt-öppna receptionen som kunde förse oss med rena lakan och handdukar inte bara en. utan två gånger under samma natt....) och Marcus var lite dålig två dagar senare. Så vi åkte väl på nån slags magsjuka.

Men bortsett från det har vi haft det toppen! Varmt och skönt, 20-25 grader och sol varenda dag. Hotellet var bra och all inclusive-maten god. Och med mer eller mindre konstant tillgång på glass kan man ju inte klaga :)
Vi har mest tagit det lugnt, solat (när Johannes sovit), badat och lekt. Och sovit en massa.

Och när vi landade i Bryssel idag visade termometern på dryga 20 grader även här, så det blev middag i trädgården när vi kom hem, inte helt fel.


Marcus och Johannes i den uppvärmda barnpoolen. På eftermiddagarna när solen dessutom värmt vattnet så var denna pool nästan för varm att bada i.....




En förmiddag gjorde vi som "alla" andra: promenerade längs stranden.


Vi gjorde en liten avstickare in i öknen.



Johannes fick även stifta bekantskap med både sandstranden och saltvattnet. Inte helt poppis.....



Det är bättre att bada i poolen.



Helt klart är iallafall att han gillar att vara på semester!


RSS 2.0