Kompisar

Vi har en kompisfamilj här som har tre barn precis som vi; deras äldste är tre månader äldre än Johannes, mellan är två månader yngre än Samuel och minstingen är två månader yngre än Hugo. Väldigt roligt med andra ord! Vi var där på en heldag häromdagen. Det är helt klart tröttsamt för de två minsta med fullt ös.
 
 

Halloween

Katten och Leoparden (med mustasch!) är redo för årets halloweenfest hos några amerikanska vänner. En trevlig eftermiddag med pumpamålning, pumpakakor, spökglasstårta, mumierullning mm.
 
 

Flyttbar

Även om han inte kan ta sig någonstans egentligen, så kan han uppenbarligen sidförflytta sig när han blir tillräckligt missnöjd.
 
Före:
 
Och efter:

Morgonlek

Tidig morgon, men entusiastiska barn är ute i trädgården och leker med gårdagens loppisfynd. Termometern visade 16 grader, så inte alltför kallt trots att det är 19 oktober och klockan var 8.30.
 
 
Nedan syns bättre vad det är de leker med.
  
 

Badpojke

Idag när storebröderna var i skolan så passade jag och Hugo på att ta oss ett bad i badkaret. En mycket uppskattad aktivitet av Hugo, så det ska jag se till att vi börjar göra lite oftare.
 
 
 
 

Tårta

Gårdagen firades med sång och presentöppning på sängen och restaurangmiddag för mig, Marcus och Hugo på kvällen. En mycket lyckad dag!
 
 

Besök

Även den gångna helgen hade vi besök. Den här gången var det mamma och pappa som var här. Marcus har varit i Sandviken på bandyresa, så det var kul för mig och barnen att ha sällskap.
 
I fredags eftermiddag blev det lekplatsbesök på en lekplats som vi inte leker på så ofta. Den ligger 2 1/2 km bort, men Johannes cyklade och Samuel körde springcykel både dit och hem. Jag är imponerad över att framförallt Samuel orkade det. Kanske berodde det på fikat vi hade med oss :)
 
 
 
I lördags åkte vi till National Botanical Garden, en av världens största botaniska trädgårdar. Det såg lite grått ut på himlen innan vi åkte, men vi bestämde oss ändå för att lämna regnkläderna hemma. Det skulle vi inte gjort. Redan när vi körde ut ur garaget regnade det. Så vi blev rätt blöta.... Men vi åt trevlig lunch framför en brasa och gick genom ett antal växthus med en imponerande samling växter.
 
 
 
 
Igår förmiddag tog vi en spårvagnstur som ett sätt att se oss omkring. Medan vi väntade på byte passade barnen på att plocka kastanjer som vi sen la i en glasskål tillsammans med värmeljus.
 
 
 
Dessutom har vi lekt en hel del här hemma och så blev jag uppvaktad med för tidig födelsedagstårta. Sammanfattningsvis en mycket trevlig helg och Johannes och Samuel ville inte att mormor och morfar skulle åka hem igårkväll när det var dags.
 
 

Skadad

Igår ringde skolan och sa att jag behövde hämta Samuel som ramlat och slagit hakan i en hylla och fått ett jack som behövde ses över av en läkare. Sagt och gjort åkte jag dit. Jag möttes av en mycket ledsen Samuel, men det visade sig snabbt att just då var han mer ledsen över att inte ha fått gå ut och leka i trädgården tillsammans med Johannes än att han hade ont - skönt. Jag försökte förgäves få tag i någon läkare i vårt område, så till slut fick vi åkta till akuten. Fick tips om en barnakut på ett sjukhus en bit bort, så dit åkte vi. Dock var det enbart sjuka barn som var välkomna där, så vi fick vänta i det vanliga akutrummet. En snäll kompis till mig mötte upp oss på sjukhuset för att hjälpa till med Hugo när det var dags för doktorn. Det blev en ganska kort väntan och sedan var det vår tur. Samuel var väldigt lugn och duktig när de tittade på såret, tvättade med sårtvätt (aj, det sved!) och tejpade igen det. Sen blev det stor fika på sjukhuset innan vi åkte för att hämta Johannes. 
 
Samuel verkar inte ha särskilt ont längre och idag fick Marcus till och med byta plåstret utanpå tejpen utan protest. Och sätta ett bonusplåster i pannan.
 
 

Helgbesök

I helgen som gick hade vi långväga besökare. Från Umeå. Det var en gammal kollega till mig, hans fru och deras 1 1/2-årige son som var här. Mycket trevligt och Johannes och Samuel lät lille E vara med och leka för det mesta. I lördags var det riktigt fint väder, så då passade vi på att göra stan. Igår var det lite sämre väder, så då blev det lekplats och hemma-häng.
 
 
 
 

RSS 2.0