Solrosor

I våras fick vi solrosfrön på posten av Farmor och Farfar. Innan sommaren planterades dessa i små krukor och när de blivit några centimeter höga satte vi ut dem i en rabatt i trädgården. Där har de sedan frodats hela sommaren. Att de växt så mycket som de faktiskt gjort förvånar oss något eftersom det varit en varm och solig sommar och att ingen vattnat dem under de veckor vi varit på semester. Men de har väl slagit ordentlig rot helt enkelt. Farmor hade lovat att vi fått "deluxe-fröer" och nu kan vi se åtminstone tre olika, väldigt fina, sorters blommor.
 
Både Johannes och Samuel har varit intresserade av blommorna och gärna varit med och vattnat när vi gjort det. Förhoppningsvis kommer vi kunna spara och torka en del fröer för att sedan ha något att mata fåglarna med och kanske plantera för nya blommor nästa år.
 

I helgen har vi gjort lite blandade aktiviteter; jag har till exempel varit på tjejmiddag, våningssängen har bytt rum med förhoppning om att Johannes snart kan flytta dit och idag har vi varit på badhuset alla fyra.
 
 
 
 

Utomhusaktiviteter

Både Johannes och Samuel är för tillfället inne i en period när de tycker det är väldigt roligt att spela fotboll, så varsin boll åker alltid med på väg till lekplatsen. Dessutom gillar de att klättra; inte alltid lika poppis hos deras arma moder som ibland tittar bort för att slippa se.
 
 
Helgen som gått har varit en riktig kalashelg. I lördags var Johannes bjuden på kalas hos en av sina klasskompisar (och för första gången tackade vi ja, förut har det varit kalas för barn som han inte känner, men den här flickan leker han mycket med), så han och jag åkte på det. Det var på en liten lokal där man åt och lekte där uppe och i källaren blev det trollkarlsshow. De flesta barnen var helt lyriska. Johannes hörde inte till dem.... Han satt i mitt knä och verkade lite rädd och ville helst gå upp och leka igen. Det hela var ändå en trevlig tillställning och kul för mig att få prata med lite andra föräldrar; i Johannes klass tror jag att många åker skolbuss till och från skolan samt går på fritidsverksamheten på eftermiddagen, vilket innebär att jag inte träffar de andra föräldrarna så mycket.
 
Igår var det kalas för hela familjen, eftersom en liten kompis fyllt ett år. Det var dessutom bilfri dag så vi fick åka tunnelbana och spårvagn för att komma dit - ett inslag som uppskattades mycket av de två yngsta herrarna i familjen.
 

Mallorca

Nu är vi hemma igen efter 10 härliga all inclusive-dagar på Mallorca. Vi har haft det riktigt bra med fint hotell och mycket bad och glass. Vädret har inte varit riktigt bra hela tiden; en helgrå dag med duggregn och några gråa eftermiddagar med hällregn, men vi har haft det bra ändå. Det har varit varmt trots regn, så när det inte öst ner har vi varit ute och lekt eller spelat minigolf iallafall. Det har varit kul att se barnen i vattnet; de är som två små vattendjur som varken skyr vatten i ögonen eller djupet. Johannes utvecklades från att doppa huvudet snabbt under vattnet till att dyka ner på en meters djupt vatten och hämta leksaker på botten. Samuel gick utan rädsla i på djupt vatten och flöt runt och njöt med sina armpuffar. Vi har mest varit vid någon av poolerna på hotellet trots att stranden var riktigt nära. Redan innan vi åkte deklarerade nämligen Johannes att han skulle minsann inte bada i havet, för där är det saltvatten. Och när vi väl kom till havet, så hade han skrapsår som givetvis sved en massa, så poolen hamnade ännu högre upp på poppislistan. Men poolområdena var väldigt fina, så det gick ingen nöd på oss vuxna heller :)
 
Vi kom hem sent i måndagskväll så igår fick Johannes vara hemma från skolan. Idag var det dags igen och det gick faktiskt riktigt bra, hoppas det håller i sig framöver också!
 
 

Skolstart

Så har Johannes börjat skolan igen och det har gått riktigt bra, vilket vi inte riktigt förväntat oss efter drygt två månaders sommarlov och två nya fröknar. Men senast imorse sa han att han gillar de nya fröknarna bättre än de gamla. Bra med anpassningsbara barn :)
 
Måndagens lämning gick galant. Johannes hade förvisso redan under helgen talat om att han inte skulle gråta när jag lämnade utan gå och börja putsa fönster och precis så blev det. Hela den dagen hade han haft det jättebra. Sen på kvällen ville han inte gå till skolan dagen efter (dvs igår tisdag) och var lite ledsen över detta. Men med en muta i form av halvdag och "lekland" på närliggande hamburgerrestaurang så gick han glatt dit även igår. Idag stänger skolan till lunch, så även då blir det bara halvdag. Han gjorde ett tappert försök till nytt leklandsbesök i eftermiddag, men då drog jag i bromsen. Så istället kom vi överens om att han ska springcykla till mataffären, vilket passar bra då vi ändå har några grejer vi behöver handla.
 
 

Husdjur

Sen sommarveckorna hos mormor och morfar har Johannes blivit väldigt förtjust i programmet Djurakuten och vi tittar i princip dagligen på ett eller flera avsnitt, oftast som nedvarvning innan sänggång. Idag tog vi en lugn morgon i soffan med några avsnitt, men det är, iallafall i dagsläget, helt säkerställt att vi inte ska skaffa ytterligare husdjur mer än våra fiskar. Johannes undrade nämligen lite försynt mitt under ett avsnitt vad som händer om man steker en liten hund.....
 
Eftersom Johannes blivit med våningssäng så har Samuel fått ta över hans gamla, och den står tätt intill dubbelsängen på min sida. När jag lägger båda barnen somnar Samuel i sin säng och Johannes brukar somna i min säng. Häromkvällen måste han känt sig lite ensam efter en stund och därför hittade vi honom hos Samuel.
 
 

RSS 2.0