Killar-kan-kväll

Idag var det dags för frugan att roa sig utan såväl man som barn, men väl tillsammans med några ur BBB. Det skulle visst bli middag på någon restaurang och en del vin kan man gissa. Detta medförde att Johannes och jag kunde få lite kvalitétstid för oss själva. Tanken var att vi skulle greja med bilen, träna lite med hantlarna och käka fläsk, som grabbar gör i största allmänhet. Av dessa blev det endast fläsk och ska man vara helt ärlig var Johannes mest sugen på tomat.

Vi hade en mycket trevlig kväll och klockan 1900 var det dags för eldprovet för oss båda, läggningen. Den blev enligt följande:
1900-1905 Intagande av sängen och lite läsning.
1905-1915 Johannes tröttnar på läsning och inser att mamma inte är på plats och blir lite ledsen.
1915-1925 Johannes inser att pappa duger minst lika bra som mamma och väljer att böka runt en del i sängen.
1925-1930 Johannes somnar
1930-1940 Marcus ligger kvar brevid den gott sovande J för att säkerställa fortsatt god sömn.

Nu är klockan 2220 och fortfarande ingen fru hrmkommen. De måste ha det väldigt trevlig. Dags för sängen, då jag har för avsikt att checka in på jobbet klockan 0700 som vanligt.
God natt!

Tumma

När Marcus hade handlat efter jobbet idag, så startade inte bilen, vilket gjorde att han fick gå hem med två matkassar och lämna de andra i bilen. Sen fick han ta den andra bilen till affären för att hämta hem varorna, men då startade den lille rackaren och därför blev den stora bilen kvar. Så familjen tog en promenad för att hämta den och på vägen hem så tummade Marcus och Johannes på att Johannes bilbarnstol skulle justeras när vi kommit hem. Vilket den gjordes. När vi senare satt och åt kvällsmat hörde vi plötsligt Johannes säga "mumma" och sträcka fram tummen och pekfingret (han verkar inte kunna gömma undan det) för att tumma med Marcus :)

Idag har vädret varit något (=betydligt) svalare och förmiddagen bjöd dessutom på en del duggregn. När vi började klä på oss för att gå till lekplatsen pekade Johannes in i skåpet där vi har våra cykelhjälmar och sa hjälm, så det blev en cykeltur till lekplatsen istället. Behöver jag nämna att vi var ensamma där; klädda i regnställ och stövlar som vi var...





På eftermiddagen var Albert med mor på lek- och fikabesök. Det var trevligt för alla parter, leksällskap för barnen och fikasällskap för mödrarna.

Så här dags imorgon kväll sitter jag på restaurang med ett något decimerat BBB (eftersom de andra är i Sverige) och äter middag och har trevligt. Johannes och Marcus får ha det trevligt hemma under tiden.


Bakom mina solglasögon

Ännu en hysteriskt varm dag, när vi hämtade Marcus på jobbet kl 16 var det 35 grader ute. Nu (kl 20) har det sjunkit och är "bara" 25. Vi väntar på regnet och åskan som förhoppningsvis kommer under natten.

Förmiddagen spenderade jag och Johannes på badhuset. Vattnet, som oftast brukar upplevas som något kallt, var idag precis lagom. Vi började i bebispoolen, men efter ett åk i stora rutschkanan fick Johannes smak för den och ville sen inte göra något annat än att åka den. Så det blev väl runt 20 turer skulle jag tro...

När Johannes sovit middag skulle vi gå till affären för att köpa lite frukt till mellanmål. För första gången nånsin behöll dessutom Johannes solglasögonen på i mer än 2 sekunder.



Hemma igen så blev det bad i baljan igen, det är ett måste att svalka sig när det är så varmt.




Yes!

Barnvaktandet igår gick finfint. Nils vaknade med ett leende på läpparna och Johannes blev väldigt glad (och lite förvånad) när Nils helt plötstligt kom tillbaka. Under eftermiddagen badade de i baljan i trädgården och lekte. Allt gick bra och jag känner mig nöjd med min insats. När föräldrarna kom för att hämta Nils blev han dock så glad att han inte visste till sig, så det är ju uppebart vem som är favoriterna.

Huset är uthyrt! Marcus har skrivit kontrakt idag. Det blir en brittisk familj som flyttar in. De har två små barn och eventuellt kommer mannens äldre son också flytta med, det är inte säkert. Sååå skönt att ha det fixat. Nycklarna delas ut samma dag som vi åker tillbaka till Bryssel efter semestern - bra tajming.

Idag har det varit otroligt varmt. Redan imorse var det närmare 30 grader och det blev liksom bara varmare och varmare. Jag fick hålla Johannes inne en stund mitt på dagen för jag tyckte det var för varmt för honom ute. Men han har badat i baljan flera gånger under eftermiddagen (både med och utan blöja....). Dessutom hade han sina kompisar Nils och Albert på besök i eftermiddags, vilket ju är extra skoj. Och jag fick fikasällskap av deras trevliga mammor :)

Värmen verkar hålla i sig iallafall imorgon också, sen är det nästan att man ser fram emot lite svalare, en sisådär 10 grader mindre räcker. Jag var ute med soporna precis; klockan kvart i åtta. Då var det helt tomt på alla balkonger, stängda dörrar och fönster och gardiner nerdragna; så varmt är det.

Barnvakt

Idag gör jag premiär som barnvakt. Johannes kompis Nils är här just nu, för hans föräldrar är ute och äter lyxlunch på restaurang. För tillfället ligger dock båda pojkarna och sover, så jag har det rätt lugnt, antar att det blir annat när de vaknat igen :)

Helgen med J&A har varit väldigt trevlig. Marcus jobbade i fredags förmiddag, så när han kom från jobbet blev det silllunch. Därefter tog jag gästerna med in till stan för att spana in Grand Place och Manneken Pis. Marcus och Johannes stannade hemma och lekte.



På kvällen blev det traditionell midsommargrillning :)

Igår var vi på Atomium på eftermiddagen, det är ett mäktigt byggnadsverk.

Typisk turistpose ;)






Johannes var väldigt förtjust i alla trappor och utsikten från översta "bollen".





Nu har J&A återvänt till Sverige och tagit Marcus med sig. Han ska visa vårt hus för potentiella hyresgäster, så förhoppningsvis kommer han tillbaka med ett påskrivet hyreskontrakt när han återvänder på tisdag.



Midsommar

Nu är midsommarhelgen här och vi väntar på våra kompisar Jenny och Andreas som är på väg hit för att fira med oss. Marcus har möte imorgon på förmiddagen (det är som vilken fredag som helst här), men när han kommer hem drar vi igång med sillunchen direkt. Hoppas på lite bättre väder än idag, för det kom ett par rejäla skurar under eftermiddagen.

Glad midsommar till er alla!

Städfantast

Johannes har gått och blivit en riktig städfantast. Visst tycker jag om att ha det rent och snyggt runt omkring mig, men han tar nog ändå priset. Antingen vill han köra runt med dammsugaren,



eller så kommer han och ber om "pappo" och vill torka. Dels sig själv runt munnen och dels gärna lite på golvet och mattorna. Igår när han drack smoothie i vardagsrummet kom han och ropade "oj, oj" flera gånger till mig. Jag frågade honom vad han ville och då gick han till mattan och tittade på ett speciellt ställe och upprepade detta "oj, oj". Då visade det sig att han spillt ut några droppar smoothie på golvet.

Bra lördag

Dagen började i vanlig ordning relativt tidigt om man frågar de flesta; i precis lagom tid om man frågar Johannes. Strax efter kl sex slog han upp sina blå, och då vill han upp och leka, vilket han tydligt deklarerar genom att säga "leka" flera gånger. Sagt och gjort; upp och leka var vad som gällde.

Dagens förmiddagsaktivitet var ikea och de öppnar kl 9 på lördagar, så vi var där vid halv tio och började med en fika. 3 euro för två kaffe och två kanelbullar känns otroligt prisvärt.





Därefter blev det lite shopping, där huvudsyftet med besöket var att handla lite midsommarsill. Tanken var att vi skulle gå och titta i en annan affär i närheten också för att sen återvända till ikea och äta lunch, men så fort Johannes hamnade i selen på ryggen på mig började han "sovlåta" och lägga huvudet tillrätta mot min rygg, så Marcus fick gå till den andra affären ensam medan jag och Johannes roade oss på ikeas lekplats.



Sen var det dags för lunch och på vägen hem somnade en trött Johannes omgående i bilen.

Eftermiddagen bjöd på ömsom sol, ömsom regn, men vi lyckades tajma in lekplatsbesöket under soltiden. Minuterna efter att vi kommit hem igen kom ytterligare en skur.



Till middag idag fick vi chateaubriand, som Marcus köpte häromdagen. Det var först när vi sökte på internet efter bra tillagning som vi insåg att det var oxfilé som stod på menyn :)

När Johannes somnat skulle vi kolla på film. Jag hade först önskat en romantisk komedi, men det är inte riktigt Marcus filmtyp, så istället blev det Bröderna Karlsson. En bra film, men ack så jobbig. Filmen handlar om två tvillingar där den ene ställer till det för den andra i diverse olika situationer. Både jag och Marcus satt med ont i magen över det jobbiga som hände; flera gånger funderade vi på att spola fram lite. Så även om det var en bra film så får vi nog hålla oss till romantiska komedier framöver.

Varför prova något nytt?!

Igår skulle jag och Johannes prova en ny lekplats som vi hört gott om. Glada i hågen (iallafall jag, vet inte om Johannes riktigt förstod vad vi var på väg på) tog vi tunnelbanan till parken där lekplatsen ligger och lyckades hitta själva lekplatsen utan problem. Då fick jag en vattendroppe på lillfingret. Men tänkte att det nog inte var någon fara, för jag hade ju sett på yr.no att regnet skulle komma först på eftermiddagen. Men ack så fel de hade; några minuter senare fullkomligt vräkte regnet ner och vi hade ju inga regnkläder med oss.... Jag ställde vagnen för att skula under ett träd, men det var dumt, för när störtskur nummer två kom, så rann det rakt genom trädkronan och ner i vagnen, som blev plaskvåt i sitsen. Johannes härdade ut en stund och fortsatte leka, men blev sen ledsen och tyckte inte det var så kul längre. Bara att byta till torra kläder (som jag tack och lov hade med mig i skötväskan) och gå till ett café i närheten. Där blev det sedan kaffe och macka till mig och smoothie till Johannes. Han hann även äta lunch innan vi åkte hemåt i lite finare väder.

Väl hemma var det bara att lägga J för att sova och börja projekt torkning. Nån timme senare var det fint väder igen och vagnen var torr. Johannes hittade den, kröp i och satte sig och fann gamla tappade russin som han glatt petade i sig.



Det hann komma några korta, men intensiva skurar till under eftermiddagen, men på kvällen var det fint väder igen, så jag fick mig en skön löptur innan middagen (som bestod av ugnskokt hel forell - mums!).

Kacko

När jag och mina systrar var små så kallade Anna mig för Kacko, ett smeknamn som ibland kommer upp igen, men inte så ofta. Igår när vi var i kyrkan och lekte så var en annan Karin också där och när jag frågade Johannes om han kunde säga "Karin", så kom det ett klart och tydligt "Kacko" från honom. Så Annas var inte helt fel ute ;)

Denna bild är dock lite senare än Kacko-tiden....



Idag har vi varit i kyrkan och träffat Nils och Jenny på förmiddagen. Barnen lekte stundtals bra ihop, men några gånger rök de ihop om samma leksak. Oftast slutade dessa "bråk" med att pojkarna satt gråtandes i varsin mammas famn. De har inte riktigt lärt sig att dela på saker än. Men det kommer säkert.

Vi hann även med två videosamtal imorse, ett med Mina (Maria) och ett med Mona (morfar). Johannes visade på sina stora språkkunskaper och avslutade samtalen med en vink och ett "bye bye".

Vild lek

Idag på förmiddagen kom kompisen Albert med mamma på besök för fika och lek. Tack för supergoda muffins Helene! De båda pojkarna blev glada att se varandra då Johannes väntat på "Abbot" och Albert var på väg till "Jojo". Däremot var de inte enbart snälla mot varandra i leken. Det som den ene hade skulle den andre gärna också ha. Så jag fick leta fram dubletter av de saker vi har två eller fler av, tex badmintonbollar. Fast det verkar ändå som de har rätt roligt ihop och precis innan A&H skulle åka hem så klättrade killarna tillsammans upp och ner på fundamentet till den öppna spisen.

När det var dags för Johannes att sova hade han svårt att acceptera att Albert åkt hem och inte längre var kvar för att leka, så det krävdes lite övertalning innan han kunde tänka sig att somna.

Eftersom kameran inte kom fram idag blir det en bild på Johannes när han "loungar" på Bryssels flygplats i väntan på planet mot Götet. Han fick välja vad han ville ha från den lilla buffén och då valde han croissant. Ett val han nog inte var helt nöjd med för han gillade den inte.....


Pingstbesöket

Så är helgens besök över och Martin och Teres har återvänt hem igen. Vi har haft det väldigt trevligt tillsammans, även om Bryssel inte visat sig från sin allra bästa vädersida; det har kommit en del regn. På fredagen besökte vi torgmarknaden och köpte aprikoser, rabarber och fantastiskt vackra rosor. På eftermiddagen gav vi oss ut med bilen på lekplatsjakt. Jag glömde dock kartan hemma, så det blev en del irrande innan vi hittade rätt. Lekplatsen var fin, men Johannes var lite för liten för den. Igår lördag tog vi spårvagn och metro till centrum och kollade in grand place och manneken pis. Vi skulle passa på att äta lunch medan Johannes sov, men eftersom restaurangen var extremt slö så hann han vakna  innan maten kommit.... Efter lunch åkte jag och Johannes hem och lekte medan de andra tre tog sig ut till fotbollsstadion. På kvällen grillade vi, fast då var det för kallt för att sitta ute.

Martin och Teres; kul att ha er här, vi ses i Götet i sommar!












Nästan helg

Helgen närmar sig med stormsteg, framförallt hemma hos brysselkexet eftersom Marcus ska vara ledig på fredag! Vi får nämligen besök imorgon kväll av våra kompisar Martin och Teres och de stannar till söndag dag. Därför har Marcus tagit ledigt, vilket är trevligt eftersom han varit i England sen igår och kommer hem först någon timme innan gästerna imorgon.

Så idag har jag och Johannes varit och handlat inför helgen. En bra eftermiddag för inköp visade det sig, då det var väldigt lite folk i affären och inga köer i kassan.

Nu ska jag sy mörkare gardiner till Johannes rum så han förhoppningsvis sover lite mer i sitt rum än i vår säng. Även om det är mysigt att ha honom hos oss, så känner man ibland att det vore skönt med lite mer plats :)

Lång

Ibland hinner man inte riktigt med när de små barnen utvecklas och lär sig nya saker; man tänker "det där kan han inte" och så slutar man fundera.

Just en sån sak hände när vi var hemma i huset. Plötsligt hörde jag hur det lät som en dörr (den till källartrappan) öppnades, men tänkte att "nejdå, så är det nog inte". Fast när jag gick och tittade efter så visade det sig att Johannes visst nådde upp till handtaget och hade öppnat dörren och stod och kikade ner i trappan. Han gjorde dock ingen ansats att gå ner, vilket var skönt.

Då spärrade vi trappan med en flyttlåda. Vad som hände då ser ni här:



Fördelen är ju att dörren inte längre gick att öppna.

Idag har vi varit på sista tisdagsgruppen i kyrkan. Det var trevligt, men det märks att några redan tagit sommarlov; vi var tre mammor och tre barn....


Nationaldag

Idag är det Sverige nationaldag, vilket vi inte märker ett dugg av här nere. Marcus är på jobbet som vanligt och jag och Johannes är hemma. I eftermiddag ska vi dock försöka ta oss till en ny lekplats för playdate med kompisarna. Sista chansen, för imorgon flyttar N och E till Sverige.

Helgen i Sverige var mycket lyckad och vi fick ett underbart väder. Något vi inte förväntade oss eftersom kaptenen på flygplanet berättade på väg ner mot Landvetter att vädret i Göteborg var "quite bad".... Men han hade fel, för redan på eftermiddagen var det sol och fint. Fredagen började vi med hantverkarbesök, då vi har lite kvar vi gärna vill renovera på huset. Sen stack vi till stan för att gå i bankfacket (vuxenpoäng, tjoho!!) samt lite shopping. Därefter gick färden mot Grebbestad. En väldigt lugn och fin resa eftersom Johannes sov hela tiden i baksätet och vi vuxna drack kaffe och åt lösgodis (!) i framsätet. Fredagseftermiddagen blev lugn med lek och umgänge med Johannes farmor och farfar, som ju skulle vara barnvakt på lördagen. Även lördag förmiddag blev rätt lugn och när Johannes sov middag så smet jag och Marcus för att göra oss i ordning för bröllopet. Det blev en mycket fin och stämningsfull vigsel längst ut på klipporna och därefter vankades det bröllopsmiddag och fest på folkets hus. Vi hade väldigt roligt och brudparet, S&H, verkade nöjda med sin dag.





Johannes hade det väldigt bra med sin farmor och farfar. Och Fido förstås. Johannes var mer förtjust än Fido.... Även om han hade frågat efter oss några gånger, så hade han accepterat att vi inte var där för stunden och sov hela natten hos dem. Så det var väldigt skönt! Att jag sov som en kratta är ju en annan historia.....

Morgonpromenad i Grebbestad.


På väg till lekplatsen.


Han fick låna en dockvagn av några norska flickor.


Nu ska jag passa på att sy mörka gardiner till Johannes rum, så han snart kan börja sova lite bättre där.


Nu drar vi...

... till Sverige några dagar. På lördag ska vi på bröllop i Grebbestad, med vigsel på klipporna, det ska bli skoj. Johannes ska bli premiärvaktad av sin farmor och farfar. Efter några extra mammiga (om det nu går) dagar, så bävar jag lite för detta. Men hoppas samtidigt att det faktum att vi ses redan på fredag eftermiddag gör att han accepterar dem när jag inte är där.

Idag var det sista lekstunden för alla kompisarna, för en av dem åker hem till Sverige för sommarlov nu och en annan flyttar hem till Sverige nästa vecka. Jag håller med mamman H om att det blir mer sorgligt ju mer man tänker på det, så jag sticker huvudet i sanden och låtsas som inget. Och är glad över att vi iallafall är tre mammor som stannar i Bryssel till en bit in i juli.

RSS 2.0