Härlig långhelg

Även om Marcus jobbade i fredags (ledig i torsdags), så har vi ju fått lite extra ledigt ihop. Torsdagen inleddes med ett läkarbesök eftersom Johannes åt upp en peng för två veckor sen och vi inte sett den komma ut. Läkaren remitterade oss vidare till röntgen där vi var i fredags. Och pengen var borta! Så antingen har han aldrig svalt den eller så har den kommit ut utan att vi märkt det. Oavsett vilket, så var det skönt att veta att den inte finns i hans kropp.

I lördags var det riktigt fint väder, så vi satte båda barnen i cykelkärran (premiär för Samuel) och gick till en lekplats en bit bort. Samuel tyckte väl att det var sådär kul, så vi får nog träna honom lite mer om vi ska ha nån nytta av cykelkärran under semestern.



Igår skulle det bli sämre väder, men vi hade tur och fick regnet och åskan först på kvällen. Då hade vi redan fått både mycket tid i trädgården och grillmiddag.

Nu är det måndag igen och allt är som vanligt. Marcus är på jobbet och Johannes hos dagmamman. För första gången på väldigt länge känns det som, så gick det riktigt bra att lämna imorse. Både jag och Nanou var förvånade, för vi pratade lite och helt plötsligt hade Johannes bara gått in och börjat leka med de andra killarna (just nu är de bara pojkar kvar hos henne, det verkar som det kommer en flicka efter sommaren....).

Varierande väder

Man skulle ju kunna tycka att våren, och nästan sommaren, borde ha kommit till Bryssel när vi kommit ända till mitten av maj. Och vissa dagar har den verkligen gjort det, medan andra fortfarande bjuder på alldeles för kallt och regnigt väder i mitt tycke. Och ytterligare vissa dagar bjuder på en härlig blandning av allt. Inklusive hagel, som igår kväll.

I söndags var det dock mest skönt ute, så Johannes och Marcus passade på att sova middag utomhus. De tyckte båda att det var riktigt mysigt, men jag tror faktiskt att Marcus var något mer entusiastisk än Johannes var. Men gott sov de!



Vi har länge pratat om att Johannes ska få en sk. springcykel när han blivit lite större (då vi hittills inte hittat någon modell som varit lagom i storlek till honom). I lördags åkte Marcus och Johannes för att hämta "vaggan" som Samuel ska ligga i när han åker cykelkärra och då hittade de äntligen en cykel som passar och som dessutom går att få större i takt med att Johannes växer. Än så länge förstår han inte riktigt hur han ska göra, men han har roligt när han går runt med den!



I måndags fick jag finbesök från Sverige. Min gamla kompis Jenny var i Antwerpen med jobbet och hade en ledig eftermiddag innan flyget. Då hoppade hon över diamanterna och kom till oss istället. Vi fick en eftermiddag och kort kväll ihop innan hon åkte hem. Väldigt roligt!

Idag har Samuel varit på tremånaderskontroll. Han växer på både längd och bredd (5920 g och 59.5 cm), men ligger något efter sin storebror som vid samma ålder vägde in på stadiga 7180 g och mätte 62 cm. Det var dessutom dags för andra vaccinationsomgången. Precis som förra gången (för en månad sen) är Samuel helt utslagen och sover mest. Lite läskigt när de blir såna tycker jag, så tur att man vet varför.




Mors dag

Idag är det Mors dag här i Belgien. Johannes har uppvaktat mig med denna kreation som han gjorde hos dagmamman i fredags.



Under helgen har det varit ett tivoli på vårt torg. Igår eftermiddag gick vi dit för att låta Johannes åka karusell. Han tyckte det var väldigt roligt och blev vansinnig när vi sa att det var slut....



Man kunde även köpa sockervadd, som på franska heter barbe a papa.



Här hemma har Samuel börjat sitta alltmer i matstolen, vilket han oftast är väldigt nöjd med.




Vrålåk

Igår kom vårt nya vrålåk; både jag och Samuel var nöjda efter premiärturen.



Detta blir vår sjätte (!) vagn, cykelkärran inkluderad. Dock har vi "bara" fyra stycken här. En står hos mamma och pappa i Skåne för att vi ska slippa ta med vagn i sommar och en har vi sålt till den kommande kusinen. Den nya vagnen har fördelen att den är både sitt- och liggvagn i samma del eftersom man lägger i en lift till Samuel i sittdelen. Det innebär att man snabbt byter skepnad från sitt- till liggvagn och tillbaka. Dessutom är den smalare än vår brio var, och därför kan vi ta oss fram med denna på ställen där vi hade problem med brion. Bryssel är nämligen inte någon barnvagnsvänlig stad direkt.

Igår kväll föddes så ännu en lekkamrat in i gänget. Vi välkomnar Olle till världen och gratulerar föräldrarna och Nils som blivit storebror.

Regn

Idag är det en riktigt regnig dag, så i förmiddags åkte hela familjen till ett inomhuslekland. Det tyckte alla var trevligt.




Helg. Igen.

Så var det redan helg igen, det är inte dumt med kortveckor.

Förra helgens besök var otroligt trevligt och Bryssel visade sig verkligen från sin bästa sida. En förmiddag med lite mulet och duggregn bara, resterande tid sol och varmt. Perfekt. Vi hann med bland annat Grand Place, belgiska våfflor, Manneken Pis, moule frites, lekplatser, "triumfbågens" utsiktsbalkong, fika och grill.





Samuel passade på att ta några sovdagar.



Senare under veckan har vädret varit betydligt sämre, så det har blivit mer inomhuslek då. I onsdags träffade vi några kompisar och igår några andra. Idag, lagom till helgen, blev det dock bättre väder igen, så när Samuel låg och sov sin eftermiddagslur passade jag på att sitta i solen och läsa bok. När han inte sover är han numera väldigt alert och undersöker allt i sin omgivning. Är det inte spegeln eller spökena i babygymmet, så kan det vara lammen på filten.


RSS 2.0