Lagom?

Om man saknar sin pappa när han är i Berlin mellan tisdag och fredag kan man ju alltid använda hans kläder lite.
 
 

Ny lekplats

Idag tog vi bussen och mötte upp med några kompisar för besök på en, för oss, ny lekplats. Väldigt fin och välskött och mer av en äventyrspark. Det var toppen för Johannes, kanske att Samuel var i minsta laget, men han roade sig ändå. Efter leken gick vi till kompisarnas slaktare och köpte nygjorda lunchbaguetter som vi sedan njöt av på en bänk i solen. Samuel somnade på väg till bussen och en trött Johannes satt och mös i mitt knä på väg hem.
 
 
 
 
Hit åker vi igen!

Apor i bur....

.... eller mellanmål i kur?
 
 
 

Pingstbesök

Under förra helgen, som inleddes med Sveriges nationaldag på fredagen och avslutades med annandag pingst (som fortfarande är helgdag här i Belgien), hade vi besök av en gammal korridorskompis till Marcus och hans sambo och deras två barn, som är 9 och 5 år gamla. Barnen var kanske lite försiktiga mot varandra i början, vilket inte är helt konstigt, men tanke på att de inte setts på ett år, men ganska snabbt var leken i full gång.
 
Helgen bjöd på värme i överflöd, så en stor del av tiden spenderades hemma i trädgården med vattenlek för barnen och skuggsittning för resten. Det blev dessutom picknicklunch i en park och "obligatoriska" cityturen. En mycket trevlig helg, som avslutades med ösregn och åska och avbröt vårt sista lekplatsbesök innan det nästan ens hunnit börja. Men kan bli väldigt blöt på bara fem minuter i sådant väder...
 
 
 
 
 

Söndagsarbete

Varje söndag är det vattenbyte för fiskarna. Normalt sett gör Marcus det efter att barnen somnat, men igår bad Johannes om att få vara med. Han var väldigt hjälpsam och plockade fram grejer, håvade växter, slangade vatten mm. Samuel ville också hjälpa till, men har lite svårare att förstå när det är lagom :) Däremot är han otroligt förtjust i att titta på fiskarna, framförallt på den nyinköpta räkan.
 
 
 
 
 

Minst sagt varierande...

... har den senaste veckans väder varit. Ömsom 27 grader varmt och sol, ömsom ösregn och åska, något våra besökare förra helgen (mer om det i ett senare inlägg) blev varse när vi gick till lekplatsen i relativt ok väder, för att i princip behöva vända om genast vi kom fram pga en ordentlig regnskur. Dessa variationer har lett till en väldigt fuktig vecka och våra två portabla fläktar går varma här hemma, framförallt på nätterna.

Under en av skurarna fick Johannes och Samuel med sig varsitt paraply ut i trädgården, något de verkligen uppskattade.
 
 
 

Äventyrsbana

Jag och barnen (främst Johannes, Samuel är för liten än) har olika drivkraft när det kommer till målsättningen med tågbanorna vi bygger. Johannes vill bygga långt och rakt, medan jag gärna försöker bygga banan med många växlar, korsande vägar och med så många av våra bitar som möjligt. Igår fick jag Johannes att inse tjusningen med en spännande äventyrsbana framför en spikrak väg. Även Samuel kör gärna när banan väl är klar.
 
 
 
 
 

RSS 2.0