Fredag!

Så var det fredag igen och snart helg. Så skönt. Och långhelg dessutom. Och vi väntar trevligt besök i form av Sophia, Henrik och Albert. Deras decemberbesök blåste ju bokstavligt talat bort, så nu gör vi ett nytt försök.

Vi hoppas Bryssel kan ge oss lite vårvärme iallafall. Tidigare i veckan utlovade prognosen drygt 20 grader både lördag och söndag. Igår var den reviderad till 12 grader och regn imorgon.... Regn och hagel har vi fått varje kväll den här veckan. Och det konstiga är att det går från hyfsat halvmolnigt till uselt väder på bara nån minut. Jag och barnen var på lekplatsen igår eftermiddag och det började dra in mörka moln, så jag tvingade Johannes att gå hem (kanske därför han ser lite sur ut på bilden nedan) eftersom vi inte var klädda för regn. Det kom en del droppar på vägen hem, men precis efter att vi satt fötterna innanför ytterdörren brakade det loss. Och sen kom det några åskknallar också lite senare. Nu kan vi den typen av väder och vill ha sol och värme istället!



I onsdags föddes ännu en liten flicka i den brysselska bekantskapskretsen och även Albert har därmed blivit storebror. Vi säger stort grattis till hela familjen W/S.

Rymling

Johannes har insett att om han tar fram en av sina små stolar till köksdörren, så kan han öppna den och sen gå ut. Det visade han prov på imorse. Som tur väl var så tyckte han själv att det var lite för kallt för att vara ute, så jag behövde inte jaga in honom....



Johannes tycker ju väldigt mycket om att åka spårvagn, så idag åkte vi på en liten utflykt. Vi tog vår vanliga linje först, men bytte sen till en som går till ett närliggande samhälle (Tervuren). Här ligger även det så kallade Afrika-museet, så vi gick in i den gigantiska parken som omger museet och sprang runt lite och kastade stenar i vattnet.


 
Vi gick även en sväng på museet, Johannes favoriter var nog elefanten, giraffen och zebran. Känns som man hade kunnat spendera mer än en halvtimme där om man varit utan barn.... Men vi gick igenom nästan hela och sen tog vi dubbla spårvagnslinjer hem igen. Väl hemma blev det mat och sen hamnade båda barnen i vagnen för en promenad. De sov båda två inom tio minuter (trots att Samuel sov bort hela förmiddagen också), så då vände jag och gick hem för att dricka kaffe.


Bröllop

Så var vi hemma igen efter en fantastiskt trevlig bröllopshelg i Göteborg. Jag reste ensam med båda barnen i fredags eftersom Marcus redan var i Sverige. Lite nervöst, men det gick riktigt bra.


Förväntansfull Johannes åker bagagekärra på flygplatsen.

På fredag eftermiddag fick vi besök på hotellet av farmor och farfar som var nyfikna på Samuel. Han sov sig dock igenom nästan hela besöket så vi fick väcka honom till slut.





Vigseln i Palmhuset i trädgårdsföreningen var mycket vacker och stämningsfull med ett otroligt fint brudpar och brudnäbb. Efterföljande brunch var också väldigt trevlig och bjöd på många godsaker och ett flertal roliga tal.



På kvällen var jag och Marcus trebarns"föräldrar" när vi passade kusin Åsa när brudparet var ute och åt bröllopsmiddag tillsammans med föräldrarna. Lite nervöst för hur det skulle gå, men barnen skötte sig exemplariskt alla tre.

Båda morgnarna inledde vi med bad i hotellets jacuzzi, något som uppskattades av oss alla fyra.



Igår träffade vi ett kompispar och deras lilla dotter för lunch innan vi tog flygbussen mot Landvetter och flyget hem igen. Vi somnade gott i våra egna sängar efter denna händelserika helg.

Dessutom har Johannes och Samuel fått en ny lekkamrat och kompisen Fredrik har fått en lillasyster. Vi hälsar lilla Emelie välkommen till världen och gratulerar föräldrarna!


Trötter

Idag har Samuel en riktig sovdag, jag tror han måste sova ikapp lite från igår då han hade en riktig skrikdag. Han skrek för att han hade ont i magen och därmed svårt att sova och blev därför övertrött och skrek således för att han var trött. Och allt detta troligtvis på att jag la i för mycket purjolök i söndagsmiddagen....

Så idag är nog Samuel trött, för han sover mest hela tiden. Ett sovpass imorse på en dryg timme. Vaken för amning och lite lek i en timme ungefär. Sen somnade han igen. Då var klockan 10. Sen sov han sig igenom placering i babyskydd, biltur till sjukgymnast, mina 45 minuter hos sjukgymnast sittandes i babyskydd, biltur hem, amning och placering på soffan. Klockan är strax tre och han borde vara hungrig.

Återstå att se om vi har en pigg och vaken son hela kvällen eller om han behövde lite extra sömn idag.

När han är vaken tycker han mycket om att titta på fingerdocksbitringen.




Omväxlande

Omväxlande är nog det minsta man kan säga om vädret i slutet på den här veckan. Ena minuten kan det vara skönt solsken för att nästa komma en åskknall. I fredags eftermiddag var det riktigt skönt ute, så då bestämde vi att vi skulle grilla till middag. Lagom till det var dags att lägga köttet på grillen kom dock sämre väder i form av hagel.






Igår höll det fina vädret tack och lov i sig och 40-årskalaset som vi var bjudna på kunde hållas i trädgården som planerat. En mycket trevlig eftermiddag och kväll hade vi hos födelsedagsfamiljen och en trött Johannes somnade omgående i vagnen på vägen hem.

Idag är det söndag och det innebär nog badhusbesök för Marcus och Johannes. Själv stannar jag i så fall hemma och städar; sånt måste också göras....


Äggjakt

Förmiddagen spenderades som vanligt för Marcus och Johannes på söndagar; badhuset. Idag fick det bli vårt lokala eftersom de två andra alternativen var påskstängda.

Efter sovstund för barnen (de sov samtidigt, så jag och Marcus kunde dricka kaffe tillsammans i lugn och ro) tog vi bilen till en park en bit bort för äggjakt. Det var ett evenemang som jag hittade information om tidigare idag; i ett flertal parker i Bryssel skulle totalt 505 000 fairtrade chokladägg gömmas och så fick barn komma och leta upp dem. Det tyckte vi lät som en rolig aktivitet. Vi valde en park vi inte varit i förut. Vi kom fram ungeför en kvart efter det börjat och då var det massor med folk i parken. Direkt efter entrén kom det två män med en stor säck med ägg i (personal förstod vi) och delade ut. Lite konstigt, men vi lät dem iallafall lägga en näve ägg i Johannes korg. Ett smart drag visade det sig senare, för det var totalt länsat på ägg redan. Vi var där i en knapp timme och hittade ett enda ägg som var utplacerat sen tidigare. Vi hade ju numera egna ägg, så dessa la vi ut med jämna mellanrum och lät Johannes hitta dem. Till en början var han lagom road. Detta ändrades dock drastiskt när han fick smaka på ett ägg, så att han förstod vad som var i dem. Så sen ville han inte sluta leta!


På väg in i parken redo med korgen.


Tada, där var ett ägg!


Provsmakning


Dagens "skörd"

Väl hemma fick Johannes gå skattjakt efter sitt påskägg. I det låg tre chokladägg (varav han åt ett halvt, så uppenbarligen var han nöjd efter dagens tidigare intag), några jumborussin och ett par kalsonger. Hans första par och de åkte på nästan direkt. Fast när det var dags för middag fick det bli blöja igen.

Dagen avslutades med grillad oxfilé och klyftpotatis och nu väntar filmtajm för mig och Marcus (barnen sover).

Syskonkärlek

Oftast tycker Johannes det är kul med Samuel, inte minst imorse när de båda satt i mitt knä och Samuel fyrade av ett flertal leenden åt Johannes.



Idag är det långfredag, men det är vanlig arbetsdag här. Vi ser därför fram emot att Marcus är ledig på måndag iallafall. Imorgon väntar trevlig påskmiddag hos kompisen Fredrik med familj. Övriga helgen är än så länge oplanerad. Glad påsk!

Besök

Under en förlängd helg (torsdag-måndag) har vi haft mina föräldrar på besök, vilket varit väldigt trevligt. Tyvärr försvann det sommarlika vädret lagom till de kom.

Vi har hunnit med Magrittemuseet, lunch på stan, pyntning av påskris (med fjädrarna som farmor skickade till Johannes för några veckor sen, tack!) spårvagnsåkning (till Johannes stora förtjusning), fika vid Röda klostret, shopping (jag och mamma) samt en hel massa trevligt umgänge hemma i lägenheten och på lekplatser.

Det är uppenbart att skype är bra, för Johannes var inte ett dugg blyg inför sina morföräldrar utan visade sig från både sina charmiga och trotsiga sidor. Han var riktigt ledsen i bilen från flygplatsen efter att vi lämnat av dem. Tur att vi ses om tre veckor igen!









Ikväll åkte Marcus på tjänsteresa och han kommer hem på onsdag igen. Sen ska han vara hemma nästan två veckor till nästa resa, vilket känns skönt. Även om det just ikväll gick väldigt bra att fixa kvällsmat och lägga båda barnen, så är det skönt när vi är två vuxna hemma som kan hjälpas åt.



RSS 2.0