Luxemburg

Helgen har spenderats hos vänner i Luxemburg, vilket varit väldigt trevligt. Det är en svensk familj som vi lärt känna via svenska kyrkan här i Bryssel och deras äldsta dotter och Samuel är jämngamla och riktigt bra kompisar. Så det var ett kärt återseende då vi inte träffats på en knapp månad och innan dess inte sen före sommaren.
 
 
De bor vackert i en liten by ca tjugo minuter från huvudstaden Luxembourg. Huset ligger i Moseldalen med utsikt över floden och gränsbron till Tyskland 200 meter hemifrån. Igår åkte vi till en närliggande liten stad. Det blev lekplats, utelunch i solen och fågelmatning. På vägen hem åkte vi till en utsiktsplats för att blicka ut över dalen. Mycket vackert! Dalen är full med vinodlingar, så vi provsmakade lite vindruvor direkt från rankorna.
 
 
 
 
 
På eftermiddagen stannade mammor och små barn hemma medan papporna och de tre stora barnen åkte över till den tyska sidan av Mosel för lite cykling. Äntligen ville Samuel köra springcykel!
 
 
 
På väg hem idag stannade vi i huvudstaden Luxembourg för lekplats och lunch innan vi åkte åter hem.
 
 
 
 
Hugo spenderade lekplatsbesöket sovandes i vagnen.
 
 
Känns som han ofta sover när vi gör aktiviteter och kameran är med. Så jag bjuder dessutom på en vaken kille från förra veckan.
 

Nöjesfält

Igår åkte vi till ett nöjesfält som ligger i Ardennerna. Vägen dit var lite regnig, men mycket vacker med gröna böljande kullar och små samhällen bestående av stenhus längs vägen.
 
 
Vädret var som sagt lite regnigt, men eftersom vi klätt oss i regnkläder och stövlar var det inga större problem för oss. Värre var det nog för belgarna, vissa av dem kom i långkjol och pumps....
 
Det dåliga vädret hade nog avskräckt många att åka just igår, så det var inte mycket köer till attraktionerna, vilket ju är väldigt skönt. I många fall kunde man bara stanna kvar till nästa omgång och slapp gå och och genom kö-fållan igen. Samuel hittade sin favorit i bilbanan, vilket var bra eftersom han var för kort för en del av de lite "vildare" grejerna. Han körde oavbrutet i en dryg trekvart en av omgångarna där. Under tiden passade jag och Johannes på att åka berg-och-dalbanan ett stort antal gånger....
 
 
 
Dagens sista åk. Vi var helt ensamma i tåget.
 
 
 
Utöver dessa två grejer fanns det bland annat en kartingbana, radiobilar, flume ride och vanliga karuseller. Vi provade allt utom slänggungorna på hög höjd (barnen var för små och jag och Marcus för rädda) samt bläckfisken då det behövdes 12 passagerare och Marcus och barnen var ensamma om att vilja åka just då. Hugo sov bort i princip hela besöket i vagnen, vilket gjorde att jag också kunde åka en del grejer, vilket var skoj eftersom jag gillar karuseller.
 

Sommarvecka

Vi har haft en vecka med riktig sommarkänsla igen; sköna morgnar och varma, soliga eftermiddagar. Så ikväll blev det grillmiddag ute i trädgården.
 
 
Hugo spenderade middagen sovandes i sjalen på min mage, men när vi ätit klart vaknade han och ville ut.
 
 
Skönt att vara utan kläder när det är 25 grader varmt!

Gårdsbesök

I söndags hade en närbelägen ekologisk gård "öppet hus" med bland annat får, ponnyridning (dock utan hjälm, så barnen fick inte ens alternativet att prova), häst-och-vagnåkning, traktorprovning och skörda-själv-av-våra-ekologiska-grönsaker. Efter att ha irrat runt en stund hittade vi rätt och hade en väldigt trevlig förmiddag. Vi kom hem med majskolvar, lila morötter, rödbetor, purjolök, pumpor och tomat.
 
 
 
 

Kräftskiva

Marcus hemkomst firades med kräftskiva. Barnen var väldigt entusiastiska och såg fram emot detta; Johannes har hela veckan undrat när det egentligen var dags att äta humrarna jag köpt på Ikea :) Vid middagen lät Johannes sig väl smaka av kräftorna, medan Samuel tittade skeptiskt på en kräftstjärt och tackade nej....
 
 
 

Gräsänka

Sen i söndags eftermiddag är jag själv med barnen, första gången som gräsänka med tre barn för min del. Marcus är i Japan och väntas hem först på lördag förmiddag. Det är intensivt att vara ensam hemma vuxen så många dagar, men jag tycker det gått över förväntan. Johannes och Samuel har skött sig väldigt bra och det har varit ovanligt lite bråk. Dessutom är de väldigt hjälpsamma, som tidigare ikväll när de ätit klart sin middag och jag skulle försöka äta upp min medan Hugo låg och var lite missnöjd i babygymmet.
 
 
Marcus resa sammanfaller med Samuels skolstart. Han verkar tycka det är roligt att vara där (enligt fröknarna), men vill inte säga hejdå. Jag såg väl rätt sammanbiten ut när han gick ifrån mig gråtandes imorse, så efter en stund ringde en fröken och talade om att han var i full gång med aktiviter. Skönt! Fast han har redan aviserat att han inte vill gå imorgon....

Klättrar

Idag efter skolan träffade vi kompisar på lekplatsen. Johannes har börjat klättra en hel del i träd och är oftast försiktig. Det var han idag också, men det märktes att de tre killarna i 4-6-årsåldern triggade varandra till nya utmaningar.
 
 

Babysitter

Till Johannes och Samuel hade vi en babysitter som ingen av dem egentligen gillade, så den här gången tänkte jag pröva ett "säkert kort" i babysittervärlden. För att ta det säkra före det osäkra innan vi köper en egen, så har jag lånat av en kompis för att prova på. Än så länge tyder det mesta på att det kommer vara väl investerade hundralappar.
 
 
Den här "lilla" klumpen vägde för övrigt in på knappa 5.5 kg i onsdags, vid sex veckors ålder. Nästan två kilo upp sen födsel, inte illa.
 
 
 

Lika??

Finns det några likheter tycker ni?
 
 
 
 

Mer Skåne

Eftersom det inte var något vidare strandväder fick vi se till att hitta på andra grejer än att bada och gräva. Till exempel tvätta bilen. För hand. Något som vi inte gör här hemma. Således hade Marcus två glada och noggranna hjälpredor.
 
 
 
Lillebror sov gott i 70-talsvagnen under tiden.
 
 
 
En blåsig eftermiddag åkte Marcus, Johannes och Samuel iväg för att flyga drake. När de kom hem berättade de om nesan när linan gått sönder och draken flugit iväg. Som tur väl var så landade den på det närliggande ärtfältet.
 
 
Allt regn efter värmen har sina fördelar - svamp! Så det blev ett flertal skogsturer med mycket lycka.
 
 
Under två dagar träffade vi Marcus föräldrar för bebistitt och umgänge. Det blev bland annat mycket lek, bakluckepicknick och alpackavandring.
 
 
 
 
 
 
Sista dagen i Sverige för den här gången fick vi tillsammans med Maria, Daniel och Frida. Kul med mer kusinlek. Och precis som sin mor, så är Frida en naturbegåvning med bebisar :)
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0