Veckan

Under veckan som gått har min kreativitet satts på prov när Johannes ansåg att han behövde en grävmaskin och det är något vi inte har. Så vad gör man då?! Jo, man fixar en grävmaskin åt gossen förstås.
 
Han blev mycket nöjd.
 
Jag och lilla kycklingen (även kallad Samuel) har vinterfixat trädgården. Det var dags att ta in poolen (!), tvätta utemöbler och ställa undan rutschkanorna. Jag hade väldigt bra hjälp i arbetet.
 

Dessutom såg jag att grannens städerska putsade fönster, så få fick vår städerska jag göra det också, så nu har vi rena och fina fönster igen.

Förvandling

Nu närmar sig Marcus hemkomst. Om allt går enligt plan landar han vid lunch imorgon; jag tror vi längtar lika mycket alla fyra. De senaste två dagarna har Johannes varit väldigt otålig och tycker inte det kan bli fredag snabbt nog.
 
Vill bara dela med mig av en förvandling som kan ske när den (tillfälligt) ensamstående modern socialiserar lite med sin syster på skype.
 
Före:
 
Efter:
 
Mycket att plocka undan blev det av det här. Fast de hade väldigt roligt under tiden, så det unnar jag dem :)

Djur

Igår förmiddag åkte vi på utflykt till ett ställe som hade lite djur, kryddträdgård, grönsakshandel, restaurang och liten lekplats. Väldigt mysigt och uppskattat. När jag, i bilen, berättade för Johannes vart vi var på väg sa han att det skulle bli väldigt roligt eftersom han, och alla andra pojkar, tycker om djur. Flickor gör inte det. Nähä, sa jag, är det så? Ja, mamma, du tycker inte om djur och du är ju flicka. Och sanningen är ju att jag inte är någon jättedjurvän, ffa inte jämfört med mina tre övriga familjemedlemmar.
 
Vi fick se getter (varav en nafsade Johannes i fingret), kaniner, kalkoner, hönor, grisar, får, hästar och åsnor, så det var en mycket lyckad utflykt. Dessutom hade jag tagit med varm choklad som vi avnjöt sittandes på ett nedfallet träd i skogen.
 
 
 

Gräsänka

Sen igår förmiddag är jag och barnen ensamma hemma, då Marcus åkt till USA för möte med sin nya chef och sina nya kollegor. När vi lämnat M på flygplatsen åkte vi direkt till ett, för oss nytt, lekland. Ett väldigt bra ställe och ovanligt lite folk. Kanske för att vi var där direkt när de öppnade.
 
 

Barnen (och jag också eftersom de ville ha sällskap/behövde viss assistans) klättrade, åkte rutschkana, åkte linbana mm utan avbrott i en och en halv timme. Sen fick jag dem att acceptera lunchpaus. Då tror jag dock de insåg hur gott det var med mat och dryck för äpplejuicen åkte ner med ett slurp och maten likaså.
 
 
I bilen hem somnade sen Johannes gott. Samuel somnade så fort vi kommit hem.
 
Efter besöket hos mormor och morfar har Johannes fått smak på det där att få stanna uppe lite längre eftersom han fick göra det en kväll hos dem. Så jag hade lovat honom att han skulle få göra det igår kväll. Det stora problemet var vad han skulle sysselsätta sig med medan jag la Samuel då han inte vågar vara ensam i vardagsrummet på kvällen. Det slutade med att han låg i kojan som Marcus byggt under våningssängen och tittade på iPaden. Jag var helt säker på att han också skulle somna, men icke. När Samuel efter lång och krånglig läggning (typiskt) äntligen somnat gick jag och Johannes upp igen. Vi poppade popcorn och tittade på Pippi Långstrump en stund och sen var Johannes väldigt nöjd med att gå och lägga sig. Han somnade sen snabbt mitt i sagoläsningen.
 
 

Efter regn kommer sol!

Förra veckan bjöd på mycket regn, varje dag kom det regn. Ibland lite lätt dugg a la Göteborg och ibland riktigt ösregn. En eftermiddag när jag, men inte barnen, tyckte att vi skulle ge oss ut, lyckades jag ändå få med mig dem på idén genom att ta med en båt i snöre som vi skulle kunna dra i vattenpölarna. Dessutom tog jag med hinkar och spadar, något som Samuel verkligen gillade. Han satt länge och väl och skopade vatten i hink, tömde hinken, skopade igen, tömde osv osv osv.
 
 
Efter den blöta veckan blev vi därför riktigt glada när vi vaknade upp till fint väder i lördags. Då blev det lekplatsbesök i höstsolen.
 
 
Helgen, som för övrigt var långhelg pga helgdag i måndags, bjöd dessutom på mycket trevlig middag hos goda vänner (som tyvärr alldeles för snart lämnar oss för Stockholm), biltur runt centrala Bryssel för att lära oss hitta lite bättre samt badhusbesök.
 
 

Pussel

Jag gillar att pussla, men har inte gjort det på många år, men nu har jag börjat igen. Av svärföräldrarna fick jag en pusselmatta (som man kan rulla in sitt ofärdiga pussel i) och ett pussel i födelsedagspresent, så det var bara att sätta igång. Jag blir helt fanatisk med mitt pusslande och vill bara pussla hela tiden, eftersom det är så kul. Så detta tusenbitars tog inte många dagar och blev väldigt fint!
 
 

Alla helgona

Jag och barnen är precis hemkomna från ett besök hos mamma och pappa. Även Ellen, min yngsta kusin, var där med sina två hundar, så det var fullt hus. Mycket trevligt!
 
Johannes har länge velat hoppa från trampolinen när vi badar, men oftast är den stängd på vårt badhus, så lyckan var stor när vi upptäckte att den var öppen här. Jag trodde han skulle vara lite försiktigt rädd första gången han hoppade, men icke. Han gick raka vägen ut, sviktade lite och hoppade sen från ettan.
 
 
Han hetsade upp mig på trean och tyckte att vi skulle hoppa samtidigt. Men jag vände när jag kom upp och mindes hur högt det är....
 

Johannes hade äntligen växt i trampebilen, så han var mycket nöjd när vi var ute och lekte. Även Samuel var nöjd; dockvagnen var en hit för honom.
 
 
Samuel upptäckte även hur kul man kan ha det med inomhusfordon.
 

Det var kul att busa med hundarna i trädgården. Ellen visade några trick, som Johannes sen skulle försöka upprepa.
 
 
En stor happening var provsittande av motorcyklarna. Samuel är motorcykelfrälst och vill sitta varje gång vi passerar en, så lyckan var stor när det äntligen fanns möjlighet.
 
 
Dessutom har vi blivit bjudna på gås, en av mina favoriträtter. Vi tackar för den här helgen och ser fram emot julen när vi ses igen!
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0