Halloweenpyssel

För första gången gav jag mig på att göra lite halloweenpyssel efter att Johannes pratat så mycket om det som de gjort i skolan. Jag hade bra hjälp av framförallt Johannes och vi är väldigt nöjda med resultatet.
 
 

Härlig besökshelg

Så har ännu en trevlig helg förflutit. En helg med besök, den här gången från Linköping och våra kompisar där. De kom redan på torsdag eftermiddag och stannade till igår eftermiddag, så vi har verkligen maxat helgen.
 
I fredags fick mammorna åka på shoppingtur, vilket var riktigt trevligt. Barn och män var hemma och lekte i trädgården under tiden.
 
Vi återsamlades på restaurang för lunch och sedan gjorde vi den "obligatoriska" sightseeingen i stan. Vädret var fantastiskt, så vi tog ett lekplatsbesök innan vi åkte hem.
 
 
Dessutom har det blivit marknadsbesök med våffelätning, grillmat i trädgården, picknick i lekplatsen, massa bra lek mellan barnen och härligt umgänge för oss vuxna.
 
 
 
 
 

Somrig oktoberdag

Idag har vi haft en helt fantastisk dag här i Bryssel. Dagen började med en skön cykeltur för att lämna Johannes i skolan. En lämning som gick så smärtfritt och glatt som det inte gör alltför ofta. Han hade inte ens tid att vinka i "andra" fönstret, vilket är ett måste de flesta dagar. Senare på förmiddagen åkte jag och Samuel och lekte i solen på en lekplats innan jag (och han, men han sov i vagnen) blev bjuden på födelsedagsrestauranglunch av en väninna.
 

Vi åt och pratade bort ett par timmar innan det var dags att åka och hämta Johannes. Jag behövde egentligen åka en sväng till Ikea, men då biltermometern visade på 23 grader åkte vi istället direkt till lekplatsen. Marcus anslöt när han bestämde sig för att gå tidigt från jobbet.
 

I skrivande stund sover de två små gossarna, Marcus betalar räkningar mm och jag bloggar samtidigt som vi hör hur regnet öser ner utanför fönstrena. Så det känns verkligen som vi utnyttjat dagen till max!

Långväga gäster

Vi har idag på förmiddagen vinkat av våra hittills mest långväga gäster. Ända från Umeå kom de i fredags kväll, och det efter tre flygturer. Först via Stockholm och sen via Köpenhamn...
 
Vi hade helgen ihop och sen åkte de till några vänner i Holland måndag och tisdag, för att komma tillbaka på tisdag eftermiddag och stanna tills idag. Så Marcus tog semester igår, för att vi skulle få ännu en dag till tillsammans.
 
Det blev badhus, restauranglunch, stadsbesök, cafébesök och en massa umgänge och lek här hemma. Johannes och deras store kille Filip har lekt hur bra som helst ihop, vilket var riktigt roligt att se. De har trots allt bara träffats två gånger förut och den senaste gången var för ett år sen när vi var i Umeå. Nästa gång ses vi i Umeå i deras hus som snart är under uppbyggnad.
 
Glad Joel i trädgården. 

Filip, Samuel och Johannes på Grand Place.
 
Johannes och Samuel på café.
 
 

Höstpyssel

Inspirerad av kusin Åsa gjorde Johannes ett riktigt fint pyssel med trädgårdsfynd som limmades upp på ett papper.
 
 
Notera att alla bladen är vända med "baksidan" uppåt. Intressant val, då jag tror att jag själv skulle satt dem på andra hållet, fast det är egentligen mycket vackrare så här.

Våningssängen

Som jag nämnt i tidigare inlägg fick Johannes en våningssäng efter sommaren och Samuel fick ta över hans gamla säng. Dock var våningssängen en stor flopp och stod orörd varje natt. Vi funderade över varför och Johannes gav oss själv svaret; den stod i fel rum. Så vi flyttade in den i vårt sovrum och sen dess sover han gott i den varenda natt!
 
Dessutom tycker han och Samuel att den är rolig att leka med, så imorse när jag höll på att plocka undan efter frukost och packa Johannes skolväska hörde jag hur mysigt de hade där uppe i den.Johannes är snäll och hjälper Samuel både upp och ner.
 
 

Så kan det gå

Samuels lite tunna, stripiga lugg behövde en liten duvning ansåg jag och passade på när han satt med ryggen mot mig och lekte i handfatet. Håret var blött och jag såg inte så mycket hur jag klippte. Resultatet blev en väldigt kort lugg. Men ganska söt :)
 
Före:
 
Efter:
 

Gymnastik

I våras gick Johannes på gymnastik, vilket han tycker är väldigt roligt. Och vi också. Nackdelen var tiden; klockan 11 på lördagar. Det "binder upp" hela förmiddagen plus att han ofta missade tillfällen när vi hade besök eller var bortresta. Så nu efter sommaren har jag börjat leta efter alternativ till lördagsgympan.
 
Jag hittade ett ställe där vi varit på barnkalas och där jag vet att de pratar bra engelska. Jag anmälde Johannes till ett sk "free trial" via deras hemsida. Mindre än tjugo minuter senare ringer de upp för att boka in oss. Vi bestämmer dag och tid och sen undrar jag lite försynt vad det kostar. 290 euro per termin plus 50 euro i medlemsavgift per år. Jag blev stum och hoppades lite i min enfald att Johannes inte skulle gilla det..... Och jag hade inte behövt oroa mig. Eftersom tanken där är att man lämnar barnen i gymparummet och sitter bakom en glasvägg och tittar på dem, så fanns det inte en chans att Johannes tänkte delta. Vi (han, jag och Samuel) satt och tittade på i trettio minuter innan Johannes ville gå hem, så sagt och gjort.
 
Istället fortsatte jag min jakt och insåg att lördagsgympan även fanns på onsdagar så där har vi varit idag. Och här visste både han och jag att jag kan vara med så mycket det behövs. Johannes skulle inte alls vara med från början, men när han såg att Samuel började delta (lite för liten eftersom gruppen egentligen är från tre år, men det verkade ok för fröknarna) så blev han också sugen och sen körde de båda två järnet. Riktigt roligt att se! Det var två andra fröknar jämfört med i våras, en kille (eller man kanske är ett bättre ord då han nog var runt 45-50 år) och en tjej. Förra gruppen hade två kvinnliga fröknar, där en var stark och en var snäll. Vad gällde dagens ledare kom vi överens om att det var två starka fröknar och det var Johannes väldigt nöjd över eftersom han också blir stark av att gympa!

RSS 2.0