Hurra!

Hurra, hurra, hurra, idag är det Marcus 35-årsdag!

Dagen inleddes med (skön?)sång och hurrande på sängen samt en liten frukostbricka med tänt ljus. På jobbet var nog Marcus dag varit mer eller mindre som vilken dag som helst, men när det var dags för middag så fick vi äta en lite finare middag än vanligt. Och snart är det dags att äta de två kakor/bakelser jag köpte innan idag. Har tyvärr inte hunnit med något bakande inför denna dag.

För övrigt så håller Johannes på att skolas in hos dagmamman. Idag och igår var vi där tillsammans i en timme och likadant blir det imorgon. Sen är han redo att börja gå själv nästa vecka. Sägs det iallafall, vi får väl se hur det går.... Dessa två dagar har dock gått över förväntan; igår sprang han rakt ut till leksakerna i hennes trädgård och var inte jätteintresserad av mig. Idag ville han att jag skulle vara med lite mer, men direkt när vi kom tog han dagmamman i handen och gick med henne in.

Men vid ett tillfälle då han inte fick som han ville så bröt han ihop fullkomligt och jag fick en föraning om vad som kan vänta på tisdag morgon när jag ska lämna honom där ensam. Det kommer bli jobbigt, så det gäller för mig att bita ihop och inte visa honom hur hemskt jag tycker det är när han blir hysteriskt ledsen, för det gör ju inte det hela bättre.

På torsdag i ottan går vårt plan mot Korfu och fyra dagar i solen. Vi kommer åter hem på måndag eftermiddag. Det ska bli skönt med lite riktigt semester efter sommarens arbetsläger i Göteborg.

Första gången (detta blir hans tredje.....) Johannes var på solsemester var för ganska exakt ett år sen när han, jag och Maria var på Cypern.




Redan slut

Så börjar ännu helg lida mot sitt slut. En helg som bjudit på många roliga aktiviteter.

Igår förmiddag åkte Marcus och Johannes till badhuset medan jag var hemma och röjde lite och passade på att ta en promenad i skönt väder. På eftermiddagen var det dags för 2-årskalas för Johannes kompis Albert. En väldigt trevlig tillställning. Dessutom är Alberts mamma Helene väldigt bra på att baka....

Johannes passade även på att prova Alberts (eller kanske hans pappas) hängmatta.



När en trött Johannes somnat efter kalaset hade jag och Marcus minikräftskiva.



Dagen började ganska tidigt (Johannes vaknade runt fem), men jag lyckades ha kvar honom i sängen till halv sju. Efter att även Marcus kommit upp åt vi frukost och medan vi plockade undan passade Johannes på att titta på lite friidrott.



Förmiddagens "projekt" var att cykla till en park jag läst om i en tidning. I denna park skulle det finnas diverse djur och en lekplats. Vi kollade kartan innan vi åkte, men glömde ta med en. Vilket märktes... Vi hittade inte alls rätt och även om vi visste var vi var nånstans, så hade vi ingen aning om vart vi skulle. Så vi fick ringa en vän som fick titta på en karta och guida oss över telefon. Under den något för långa cyklingen gick klockan, så plötsligt var vi tvungna att åka hem för att låta Johannes sova middag. En cykeltur på 15 km hann vi med, men ingen park blev det.

I eftermiddags gjorde vi ett nytt försök, fast med bil. Det visade sig då att parken ligger endast 4 km hemifrån! Det fanns lite olika djur, typ getter, höns, åsnor, marsvin, guldfiskar och papegojor. De flesta var rätt loja, undantaget var den aggresiva gåsen som först bet Johannes i handen (det verkade inte göra ont) och därefter i Marcus jacka.





När vi tittat klart på djuren gick vi till en närliggande lekplats och åt vår medhavda fika. På vägen till dit passade Johannes på att provköra en asfaltsvält.





Nu avslutar vi helgen med att titta på lite sändningar från friidrotts-vm.

Truck

Jag tror inte att någon som träffat Johannes under sommaren har lyckats undgå hans fascination för diverse körbara maskiner, som tex gräsklippare, grävmaskiner, sopbilar etc. Fast bäst av allt är utan tvekan truckarna. Han är som en radar när det gäller dem; var de än står i en affär så hittar han dem. Första gången jag blev varse det var när jag och mamma och pappa åkte och handlade tillsammans med Johannes. Pappa hade fullt upp med att jaga runt efter Johannes som hittade den ena trucken efter den andra medan jag och mamma fortsatte plocka varor.

Dessutom tycker han det är väldigt roligt att köra med dem också. Under dagens besök på IKEA blev det en kort provtur, men han var lycklig över det lilla.



Egentligen skulle vi inte alls åkt till IKEA idag utan gått till lekplatsen, men precis när vi skulle gå kom det en riktigt ösregnsskur och då kom jag på att IKEA har en lekplats utanför utgången som är under tak. Så den tog vi (läs jag) sikte på. Johannes tyckte den var rolig i kanske fem minuter, sen upptäckte han rullbandet som gick ner till parkeringshuset och sa "rutschkana". Så då åkte vi ner där ett par gånger. Fast upp fick vi ta trapporna. Vidare tog vi oss in i varuhuset och gick direkt till barnavdelningen, för där finns lite leksaker uppställda som man kan leka med, tex en rutschkana, några bilar, ett torn osv. Så där kan man också roa sig en stund. Därefter var det dags för Johannes lunch och sen handlade vi med oss kräftor hem som jag och Marcus kan njuta av under helgen.

Oväder

Imorse såg det lite grått och trist ut, men inte värre än att jag och Johannes vid halv tiotiden klädde på oss för att gå till lekplatsen. Förvisso kändes det väldigt mörkt när vi kom ut, men jag tänkte att det säkert skulle ge mig sig på vägen. Vilket det också gjorde, men inte riktigt på ett sånt sätt som jag hoppats. Redan innan vi kommit till lekplatsen insåg jag att regnet som nalkades skulle göra att lekplatsen inte längre skulle vara så rolig, så jag vände för att gå hem igen. Och då brakade det loss. Blixtar, åskdunder, störtregn och hagel. Och vi hade en bit att gå.... Men efter att ha försökt forcera de framåtrusande vattenmassorna på trottoaren insåg jag att vi skulle behöva skula i väntan på att ta oss hem. Dessutom gör det rätt ont att få hagel i huvudet....
Så vi tog sikte på första bästa hus (5 meter bort) och smet upp och ställde oss under taket till deras entrétrappa. Där stod vi sen och tittade ut på ovädret, som nog är det värsta jag upplevt på länge. Till slut lugnade det ner sig och precis när vi skulle gå tittade en man ut från huset vi "lånat" och undrade om jag letade efter någon. Han godtog min förklaring om vädret utan tvekan; han såg ju hur blöt jag var....
Vi gick hem i lätt regn och väl hemma var det bara att klä av oss (jag var blöt ända in på underkläderna, Johannes något torrare eftersom han suttit under regnskyddet i vagnen) och ställa oss i duschen.

En sån förmiddag är inte tillräckligt uttröttande, så Johannes vägrade sova middag idag. Efter att ha försökt få honom att somna i en knapp timme gav jag upp och lät honom komma upp och leka istället. Det funkade rätt bra det med.

I eftermiddags var det dags för kärt återseende av kompisarna Albert och Nils och deras mammor. Det verkade som att alla tre killarna var glada åt att ses igen (jag tror att Nils och Albert träffades redan förra veckan) och givetvis tyckte jag det var väldigt trevligt att återse mammorna!

Nu sken helt plötsligt solen, så det blev lek och fika utomhus i vår trädgård. På en något vattensjuk gräsmatta kan tilläggas.

Bristen på dagsömn gjorde att vi hade en väldigt trött son som somnade väldigt snabbt efter lite sagoläsning.

Välbekant väder

Idag vaknade vi till något vi känner igen väldigt väl; regn.... Fast inte så häftigt skyfall som vi fick i Göteborg förra veckan utan mer duggande. Men det har hållt i sig hela dagen. Dock trotsade jag och Johannes det hela och gick till lekplatsen i förmiddags. Där var vi ju ensamma. Som vanligt vid dåligt väder.

Igår eftermiddag tog vi en cykeltur i det sköna vädret. Jag hade monterat på min cykeldator och precis innan vi körde ner i garaget igen visade den att vi cyklat 11 km. Det var inte illa tyckte vi :)



När vi kom tillbaka till Bryssel så monterade vi av ena sidan på Johannes spjälsäng och ställde den bredvid min säng, för vi tyckte att det börjar bli dags för honom att sova lite mer i egen säng. Den är lite lägre än min säng, men det är ändå inga problem för honom att klättra upp i min säng och ner i spjälsängen igen. Vid första läggningen efter monteringen så låg han med mig i vår säng och sa samma ord gång på gång. Det tog ett tag innan jag fattade att han sa spjälsängen. För det var där han ville ligga. Han gillar den verkligen, så nu sover han betydligt mer där än hos oss. Inatt till och med hela natten! Och det har inte hänt i hela hans lilla liv. Dessutom sov han från kl 8 igår kväll till halv åtta imorse. Sånt kan man vänja sig vid ;)

Leuven

Vi kom ner till ett sommarvarmt Bryssel, vilket vi inte har så mycket emot. Efter en sista regnig vecka i Göteborg är det skönt med sol på näsan igen.

Igår, lördag, fick vi åka och storhandla mat på förmiddagen och på eftermiddagen tog vi en tur till Leuven. Det var väldigt varmt, så nästan omgående fick det bli glasspaus. Därefter strosade vi längs shoppinggatan innan vi tog bilen hem igen.



Idag verkade det inte lika lovande imorse, men nu, strax före lunch, skiner solen igen och det är riktigt varmt ute. Johannes och Marcus kom precis hem från badhuset och jag passade på att sitta i solen och läsa min bok under tigen.

Hemma igen....

Så var Sverigesemestern över för den här sommaren. Det har varit några intensiva veckor som till största delen ägnats åt att städa ur och röja ur huset så att våra hyresgäster (som för övrigt flyttat in idag) skulle kunna få plats. Tyvärr har därför ledighetskänslan till viss (=ganska stor) del uteblivit. Men vi har även hunnit med en del roligheter; Marcus har haft 35-årskalas, vi har varit i Skåne, i Karlstad, i Lidköping och på bröllop på Tjörn. Dessutom har vi hunnit träffa en hel del av våra kompisar.

Men det är alltid skönt att komma hem, och tidigare idag när vi anlände Bryssel kunde vi konstatera att detta faktiskt är det som känns som mest hemma just nu. Och tur är väl det eftersom vi planerar att bli kvar här ett tag....

Återresan gick fantastiskt bra. Vi steg på Kiel-färjan i ett soligt Göteborg igår, kollade in soldäck, men konstaterade att det fanns för mycket trappor för att vi skulle få en lugn måltid. Istället blev det smarrig räkmacka på inomhusrestaurangen. Efter en god natts sömn och trevlig frukostbuffé satte vi oss i bilen för 70 mils körning. Johannes somnade inom en kvart efter avresa. Och så även jag.... Efter ett lunch- och lekstopp sov Johannes (och jag) middag och därefter var det inte så långt kvar. Det var egentligen bara sista halvtimmen som Johannes inte längre tyckte det var så kul, men det var nog för att vi börjat prata så mycket om sandlådan som väntade på honom hemma.

Nu väntar bingen och en god natts sömn för oss vuxna. Johannes har redan gett upp den här dagen.

Två bilder i urval, fler kan komma senare.




RSS 2.0