Ståbräda


Igår gjorde jag slag i saken och köpte en styck ståbräda, detta då jag hoppas slippa bära Johannes på axlarna när han inte orkar/vill gå till och/eller från lekplatsen. Den monterades imorse och provåktes vid förmiddagens lekplatsbesök. Resultat: två nöjda och glada killar.
 
 
 

Lycka

Lycka är en egen lövblås!
 
 
 
 
 

Fredag! Igen

Så har nästan en hel vecka till redan gått, tiden går fort. Det har varit varmt även den här veckan, men temperaturen börjar sjunka nu, så vi har till och med kunnat vädra in lite svalare luft på morgnarna. Men dagtid är det oftast upp mot 25 fortfarande.
 
Vi har hälsat på våra kompisar Jenny, Nils och Olle i deras nya hus i Waterloo, mycket trevligt! Dock är det inte kul att köra bil själv med två barn i baksätet varav ett (Samuel) skriker som en stucken gris, så det drar jag mig nog för att göra igen.
 
Kameran har gått sönder, så vi har inte kunnat föreviga så mycket av det som hänt under veckan.
 
Samuel är numera väldigt mobil och ålar sig snabbt framåt på golvet om det är något speciellt han vill ha, väldigt roligt att se! Men man får tänka på var man lämnar honom....
 
När vi åkte från Sverige fick Johannes med sig en liten bassäng hem från morfar, den har varit väldigt populär hos alla, till och med Samuel som gråtit så fort fötterna doppats i hav eller sjö kunde tänka sig att bada i den. Johannes passar på att krypa under Marcus ben så länge.
 
 
 

Värmeslag

Den värme vi saknade under Sverigesommaren kan man lugnt säga att vi fått nu. När det här inlägget skrivs är klockan 16.10 och temperaturen är drygt 35 grader. Puh.
 
Mina försök att hitta boende på kusten för helgen gick inte så bra; allt var fullbokat, så vi fick tänka om. Det blev en hotellnatt i Antwerpen istället.
 
Igår morse styrde vi kosan mot holländska kusten och en ort som heter Zoutelande. Marcus hade blivit tipsad om detta av en kollega. Stranden var till synes oändlig och skildes åt från vägen av höga dyner.
När vi kom var det ganska glest på stranden, så vi kunde välja plats. Efter lek och bad blev det dags för lunch.
 
 
Vi kunde gissa oss till att det var tidvatten här då delar av stranden var fuktiga, så vi drog upp våra grejer långt från vattnet innan vi gick. När vi kom tillbaka var vi plötsligt så här nära vatttet.
 
 
Vi fick flytta alla våra saker tre gånger till då vattnet snabbt kom längre och längre upp; så helt plötsligt var det ganska fullt på den lilla strand som fanns kvar.
 
När vi var nöjda med strandliv åkte vi till Antwerpen och vårt hotell. Efter varsin snabb dusch gick vi ut på stan för middag. Det var då 37 grader. Vi åt pizza och pasta på ett litet torg och tog därefter en promenad så barnen somnade i vagnen. Därefter hann jag och Marcus med varsitt glas vin på en uteservering innan luftkonditioneringen på hotellrummet blev alltför lockande.
 
Då vi vet (och fick uppleva en del av) att det är massor med trafik till och från kusten på helgerna stannade vi på hotellet under förmiddagen och badade i deras pool. Efter utcheckning åkte vi hemåt igen och nu kurar vi inne i vår lägenhet, som är ungefär 10 grader svalare än det är utomhus, och dricker hemmagjord milkshake.
 

Vardagen åter

Efter dryga sex veckor i Sverige och en helgdag i Bryssel, så återkom vardagen imorse. Sommaren har varit lång och skön, men inte så varm och solig som vi hoppats på. Fast vi har haft det bra ändå och gjort väderanpassade aktiviteter, tex lekplatser och cykelturer.
 
De första två veckorna var jag och barnen hos mamma och pappa i Skåne. Förutom att umgås med mamma och pappa hann vi även med kompisträffar och kusintitt i Linköping.
 
Marcus kom med bilen och vi drog vidare mot vår hyrstuga på Öckerö. Här var vi i tre veckor och hann med en massa skoj, bland annat träffade vi många av våra kompisar, fixade svensexa och möhippa ( i efterskott) för Anna och Björn, Lisebergsbesök och så hade vi dopkalas för Samuel. Det blev dessutom ett par cykelutflykter, bland annat en mycket trevlig sådan till Källö-Knippla tillsammans med Anna, Björn och Åsa. Vi upptäckte även Hyppeln, Rörö och Fotö cykelledes. 
 
 
 
Från Öckerö åkte vi vidare mot Lidköping och stugan där. Vi fick en fin och några blåsiga och regniga dagar med mycket svamp och lite bad där. Dessutom hade Marcus moster Eva dragit ihop en väldigt trevlig kusinträff en av dagarna.
 
 
Bilen packades återigen och kosan styrdes mot Skåne. Helt plötsligt blev det sommar och vi spenderade våra sista semesterdagar på stranden - så härligt!
 
I tisdags kom vi tillbaka och igår var det belgisk helgdag, så vi åkte till ett badland utanför Leuven och svalkade oss i värmen.
 
Samuel har utvecklats en hel del under de här veckorna; han ligger inte längre still där man lägger honom utan snabbt rullar han runt till magläge, för är att därifrån kravla sig åt sidan. Dock väldigt planlöst än så länge, vilket oftast leder till missnöje, då han inte hamnar där han vill. Han är en väldigt glad kille och skrattar mot i stort sett alla som tittar på honom. Han är inte särskilt intresserad av att äta annat än bröstmjölk trots ihärdiga försök från många släktingar; han kniper ihop munnen och puttar bort skeden när det vankas mat som inte kommer från bröstet :)
 
Johannes har blivit nästan helt blöjfri (dagtid) under sommaren, vilket är väldigt skönt. Det är ju helt klart lättare att träna genom att låta honom gå naken när det är tjugo grader ute än om det är minusgrader.
 
Nu sitter jag och försöker hitta helgboende till oss då vi gärna vill åka till kusten i helgen. Kanske har jag lyckats hitta nåt i Holland; hela belgiska kusten var fullbokad....

RSS 2.0