Namngivning och julpyssel

I helgen som gick var jag och Johannes i Göteborg för bland annat kusin Åsas namngivning och det årliga julpysslet med mina gamla kursare. Vi landade redan vid lunch i fredags och på eftermiddagen hann vi med en träff med Johannes kompis Albert (inte samma Albert som bor i Bryssel dock) och hans mamma.



Namngivningsceremonin var väldigt trevligt och Johannes och Åsas andra kusin Alvin fick tända varsitt ljus för henne, något de båda klarade med bravur. Men så hade vi tränat väldigt mycket här hemma också. Johannes hade fått nya kläder dagen till ära och han var väldigt stolt när han gick runt med piké och pullover :)



I söndags var det dags för julpyssel, men då Göteborg visat sig från sin sämsta sida (regn och blåst hela helgen), så fastnade knappt halva styrkan i skärgården. Den decimerade pysselskaran hade dessutom tre barn att ta hand om, så vi pysslade inte lika mycket som vanligt, men hade väldigt trevligt ändå. Johannes var snäll och tog hand om disken.



Nu har halva arbetsveckan gått och idag gick Johannes glatt in hos dagmamman, vinkade hejdå till mig och gav mig en puss. Efter ett par veckors lämningar av en gråtande son, kändes detta otroligt skönt och gjorde denna soliga novemberdag ännu bättre för mig.


Entydiga resultat av undersökningen!

Det är entydiga resultat av undersökningen angående vilken metod som används vid applicering av deoderant. Kvinnor som använder sig av Monkey-roll förblir antingen ogifta eller gifter sig vid en betydligt högre ålder än kvinnor som använder Jesus-metoden.
Hela 40% av kvinnorna som använder Monkey-roll är fortfarande ogifta. De få som lyckats gifta sig till trots att de använder MR har haft en medelålder av hela 31,3 år. Detta skall naturligtvis jämföras med Jesus-metods gruppen som alla är gifta och blev så vid en medelålder av blott 26,2 år.
Detta är tydliga fakta från undersökningen och alltså helt fria från tolkningar. Om man då börjar spekulera i varför MR-gruppen förblir ogifta eller gifter sig betydligt senare är väl kanske den mest uppenbara slutsatsen att dessa kvinnor luktar mycket sämre än övriga.
Men till alla er Monkey-rollare; håll modet uppe för till slut hittar även ni en man med dåligt luktsinne :-)

MVH
Inge Tluksinne

Det ska börjas i tid

Det är inte lätt att gå i högklackat, så det gäller att börja i tid, man vet ju aldrig hur herrmodet kommer se ut när man är tonåring.




Sköna söndag

Så har nästan ännu en vecka gått. Johannes var hos dagmamman som vanligt onsdag och fredag, men det har inte gått så bra den här veckan. I fredags undrade dagmamman varför han fortfarande gråter när han lämnas, efter mer än två månader där. Vad ska man svara på det?! Jag vet inte och han kan inte berätta varför, men jag fick en känsla av att hon tyckte att vi inte gör vårt jobb som "lär" honom sluta gråta. Kan vara så att vi svenska föräldrar knyter våra barn till oss mer än vad belgiska föräldrar gör. För föräldrarna här är det inte konstigt att lämna sitt barn på dagis/dagmamma när det är runt halvåret, något som är otänkbart i Sverige.
Vi hoppas att lite kontinuitet på veckorna framöver kommer göra susen, bakom oss har vi flera upphackade veckor pga helgdagar och sjukdom.

I helgen är det julbasar på svenska kyrkan, så igår förmiddag var jag där och arbetade i caféet. Det var trevligt. Under tiden var Marcus och Johannes på badhuset; en favorit för dem båda. När Johannes sovit middag kom de till kyrkan och vi julfikade tillsammans innan vi tog några lotter (dock utan vinst) och köpte lite böcker och julljus. Så nu är vi rustade för advent.

Idag är det strålande solsken ute och knappt 10 grader, så efter storstädning här hemma promenerade vi till lekplatsen en stund innan lunch. På vägen dit försökte Marcus och Johannes förgäves bryta sig in i en av grävmaskinerna som står på gatan.





Vi hittade även några enorma löv. Tittut!




Sjukstuga

Till att börja med vill jag, å makens vägnar, tacka för all input tills hans lilla forskningsprojekt. Sammanställning och tolkning kommer framöver, just nu bearbetas resultaten för fullt.

Idag är första "riktiga" vardagen på en knapp vecka, då Johannes varit sjuk. Med facit i hand började det redan i torsdags när han inte ville äta nästan nånting på hela dagen. Men samtidigt var han pigg och lekte, så jag tänkte inte så mycket på det. Detsamma gällde i fredags. Ändå fram till kvällsbadet tillsammans med mig, då han plötsligt, efter knappt 20 minuters bad, sa att han ville gå upp. Normalt sett får man tvinga upp honom efter kanske 40 minuter. Därefter somnade han i min famn vid middagsbordet redan halv sju. I lördags hade han hög feber och var allmänt trött och sliten och likadant i söndags. Han har inte ätit något, men vi köpte coca-cola för att han skulle få sig lite energi tillsammans med vätskan. Och det gick ner, så det har han levt på under helgen.

I måndags var han hemma från dagmamman för att vila och vi trodde att han skulle kunna gå dit igår, men efter att ha haft drygt 38 graders feber i måndags kväll beslutade vi att han skulle vara hemma en dag till. Igår var han dock mer eller mindre som vanligt, så idag var det självklart att han skulle till dagmamman igen. Det tyckte han också, ändå tills avlämnandet; då grät han och klamrade sig fast vid mig. Han har varit extremt mammig de här sjukdagarna, så det kanske inte var helt oväntat, men ändå lite jobbigt. Men sen hade han haft kul där. När jag hämtade honom berättade dagmamman att "alla" barnen är hostiga och att tre varit sjuka i måndags, så det är nog där han fått sin smitta ifrån.

Ovanpå detta lyckades jag förra veckan luxera (rucka från sin plats) en av mina tänder. Fråga mig inte hur, för det kan jag inte redogöra tydligt för, men faktum kvarstår; en framtand i underkäken blev lite lös. Efter att mamma pratat med sin tandläkare fick jag uppmaningen att inte tugga med den aktuella tanden på en vecka och vid nästa tandläkarbesök be dem titta lite extra på tanden. Då kan en lördagslunch se ur så här.



Om ni undrar var allt det gula är kan jag berätta att det har suttit fast på en kolv.

Dags för ett nytt begrepp - Monkey roll

Nu är det dags att jag får hjälp av er kära läsare. Min hustru har väldigt många sidor och egenskaper. De flesta är av godo utan tvekan. Andra är av typen som man knappt lägger märke till men om man väl ser dem så kan de vara väldigt roande. För ett tag sedan uppmärksammade jag att K inte sätter på roll-on deo på samma sätt som jag gör. Jag ska nu försöka beskriva de två olika sätten som används inom vår familj:
1. Deon (OBS måste vara av roll-on typ) fattas med högerhanden (vänster för vänsterhänta) varpå locket skruvars av med vänster hand. Därefter behandlas vänster armhåla med deon i höger hand och locket hålles då i vänster hand. När vänster armhåla är klar byter man plats på deon och locket så att deon hålles i vänster hand och locket i höger. Nu är det dags för höger armhåla att bli behandlad av vänster hand. När detta är klart skruvas locket på med höger hand och deon ställs in i skåpet igen. Man kan kalla denna metod för korsvis applicering av deo eller Jesus-modellen.
2. Deon (OBS måste vara av roll-on typ) fattas med högerhanden (vänster för vänsterhänta) varpå locket skruvars av med vänster hand. Därefter behandlas vänster armhåla med deon i höger hand och locket hålles då i vänster hand. När vänster armhåla är klar byter man INTE hand utan deon hålles fortfarande i höger hand. Nu är det dags för höger armhåla att bli behandlad av höger (!) hand. När detta är klart skruvas locket på med vänster hand och ställs in i skåpet igen. Man kan kalla denna metod för rak applicering av deo eller Monkey roll.

För ett tag sedan fick jag möjlighet att ta upp detta med min bror. Till min stora förvåning visade det sig då att även min svägerska använder sig av Monkey roll metoden.
Nu undrar jag hur vanlig är Monkey roll metoden? Är det bara kvinnor som använder denna metod? Är detta ett resultat av hur man blivit uppfostrad eller beror det på andra faktorer? Nu behöver jag hjälp, även av alla er läsare som normalt sett inte skriver kommentarer. Ni får vara anonyma men det jag vill veta är följande:
1. Kön
2. Appliceringsmetod, Jesus eller Monkey (eller finns det rent av fler tex dubbel Monkey)
3. Föräldrar, barns och partners metoder
4. Övrig info av värde

Stort tack
Dr. Doedor Antsson

Veckans uttalande

Jag tror jag kan påstå att Johannes igår kom med veckans uttalande.
Han och jag var på väg till spårvagnen på eftermiddagen, det var bra höstväder och ganska varmt. Ute på vår gata låg en del löv kvar, något som Johannes glatt konstaterade. Därefter utbrister han: "skönt väder". Jag blev alldeles full i skratt, det kändes inte riktigt som ett påstående som någon som är 22 månader kan ha kommit på själv utan antagligen har han snappat upp det från sina föräldrar. Men det var mitt i prick, för igår var det faktiskt väldigt skönt väder.


Sverige

Så har vi spenderat en mycket trevlig helg i Sverige. Min och Johannes helg spenderades hos Maria och Daniel och Marcus var i Västerås. Kameran var med mig, så hur Marcus haft det finns inte på bild.

Resorna åt båda håll gick väldigt bra trots både bil, flyg, buss och tåg. Johannes gillar att åka alla de färdmedlen, så det gick ingen nöd på honom. Igår när vi åkte hem fick vi dessutom sitta på ovanvåningen i tåget, vilket gjorde att Johannes kunde se väldigt bra ut.

Jag fick även passat på att klippa mig, vilket behövdes eftersom senast jag besökte frisören var i maj....

I fredags passade jag på att köpa vinterjacka och termobyxor till Johannes eftersom det är svårt att få tag på här. Vi hann även med en kort dejt med min kompis Christine, vilket var väldigt roligt.

I lördags förmiddag gick jag, Maria och Johannes till Busfabriken; ett 3000 kvm stort inhuslekland. Det var väldigt populärt hos oss alla tre :)







Johannes fick lunch där innan vi gick till stan och han somnade vi vagnen på vägen, vilket gjorde att jag och Maria kunde njuta av lunchen i lugn och ro.

Senare på eftermiddagen gick vi till en närliggande lekplats och lekte. Då följde även Daniel med.



Helgen avslutades med en trevlig middag hos Maria och Daniel i lördags kväll och strax efter frukost igår gick vårt tåg från Linköping. Vi tackar för en trevlig helg och ser fram emot att träffas om bara tre veckor igen!

Trevlig långhelg

Vi är på väg mot slutet av en mycket trevlig långhelg. Marcus har varit ledig fredag-idag tisdag dels eftersom farmor och farfar varit på besök och dels eftersom det är belgisk helgdag idag och således klämdag igår.

Jag och Johannes åkte till flygplatsen i torsdags eftermiddag för att hämta hans farmor och farfar. Han blev överlycklig över att se dem. Vi tackar skype och alla samtal över internet för att han inte är blyg när han träffar släktingar som han inte träffat på länge.

I fredags tänkte vi göra en favorit i repris med fika i svenska kyrkan och sen utsiktsplatsen i "triumfbågen". Kyrkan var dessvärre stängd, men efter fika på ett närliggande café kunde vi ta oss upp i bågen och därefter gå en tur i parken och spana på papegojorna som bor där.



Vädret var riktigt skönt och vi kom dessutom ihåg att ta med kikaren upp på bågen, vilket gav oss nya vyer över stan.



I lördags tog vi en tur på marknaden på förmiddagen och eftermiddagen spenderade vi med egen medhavd fika på lekplatsen.



I söndags förmiddag var det dags för Marcus och Johannes att åka till flygplatsen och vinka hejdå igen.

Det vackra vädret har stannat, så vi har spenderat mycket tid ute, antingen på lekplatsen eller hemma i trädgården. Johannes tycker det är roligt att vara ute och kan spontant komma och säga att han vill gå ut och spela fotboll. Något vi givetvis uppmuntrar och är snabba på att följa med honom ut.

På grund av omställningen till vintertid blev det en tidig morgon igår; Johannes ville upp vid femtiden. Då passade vi på att baka bullar till frukost och han fick chansen att inviga sitt nya förkläde.



Idag på förmiddagen gick Marcus och Johannes till lekplatsen medan jag läste franskläxa. De hittade några lövhögar som Johannes kunde leka i, det var poppis.



Nu väntar en kort arbetsvecka, eftersom vi redan på fredag åker till Sverige över helgen; Marcus till Västerås och bandyhelg och jag och Johannes åker till Linköping och hälsar på Maria och Daniel.


RSS 2.0