Festlig kille

Det har visat sig att Johannes är en riktigt festlig kille. Som ni vet vid det här laget fick Johannes en ny fullstor säng i lördags. Natten mot måndag vaknade vi av en duns. Det lät som om en kudde trillade i golvet tyckte jag. Karin stolpade upp för att kolla läget. Det visade sig att Johannes hade trillat ur sängen. Vi hade preppat med ett par dynor på golvet nedanför sängen så det var inte så farligt. Det roliga var dock Johannes reaktion. Med endast lite darr på rösten sa han: -Oj! Konstigt!

Just denna natt var på i storform. Det första han sa till mig på morgonen när vi alla vaknade var: -Hej Gubben!

Undrar just var han har fått det ifrån?

Helgen som gått

I helgen som gått har vi hunnit med mycket roliga (och mindre roliga om man frågar Johannes) aktiviteter. Lördagen startade med ett besök i en rekommenderad "outdoor"-affär eftersom både jag och Marcus var i behov av varsin ny höstjacka. Detta var en av de aktiviteter som Johannes tyckte var mindre rolig. Iallafall när han inte fick klättra upp i trappan eller kasta stenar på golvet.... Trots detta lyckades vi båda hitta varsin jacka, något som inte hör till vanligheterna när vi shoppar eftersom våra kroppar inte är stöpta i "standardform".

Därefter blev det Ikea och sänginköp, vi hittade en bra trots förra besökets upplevda misslyckande. En köttbullelunch hann vi också med innan hemfärd. Medan Johannes sov middag drack jag och Marcus kaffe ute i solen här hemma.



När Johannes vaknat och sängen blivit monterad (och placerad i vårt sovrum, men inte precis intill våra sängar) tog vi cyklarna till en närliggande park för att mata fåglarna. De verkade inte ha något emot mina misslyckade bröd från tidigare i veckan....



Efter att ha sparkat lite fotboll fick vi fylla på med energi inför hemfärden.



På kvällen somnade Johannes gott i sin nya säng, trots att han under hela dagen svarat nej på frågan om han skulle sova i sin egen säng på natten :) Med hjälp av två kortare besök av modern så sov han sen där hela natten och vaknade klockan sju imorse, redo för söndag.



Idag spenderade vi förmiddagen på badhuset. Vi provade ett nytt badhus en bit härifrån. Jag hade läst till mig att det var lite mer av ett äventyrsbad, vilket också stämde. Problemet var dock att Johannes var för liten för äventydsdelen samt att den stängde bara en liten stund efter att vi kommit; något var fel. Men den gav viss mersmak. Istället fick vi leka i barnpoolen, inte helt fel det heller. Djupet varierade mellan 50 och 80 cm, vilket gjorde att Johannes kunde simma runt som han ville med hjälp av sina armringar. Dessutom var han väldigt förtjust i vattenrutschkanan och åkte den gång på gång på gång.








Som synes gillar han vatten, vår son :)
Den uppmärksamme läsaren noterar dessutom att vi inte har några badmössor på oss, då detta inte var krav här. Dessutom var det delade duschar, så jag antar att ingen förväntar sig nytvättade badare.....

Under eftermiddagen blev det mycket matlagning och bakning för min del, Marcus hann med att jogga och att spela en del fotboll med Johannes. Det var en väldigt trött Johannes som ännu en kväll somnade i sin säng. Hoppas bara att jag sover lite bättre än inatt; det är ovant att inte ha honom hos oss eller precis bredvid oss.....

Favoriter

På senaste tiden har två favoriter utkristalliserats i garderoben;
den ena är är en tröja med brandbilar på som jag och Johannes köpte åt honom när vi var i Sverige senast. Ser han den på torkstrecket vill han ta på den direkt och han kan även komma och fråga efter den.



Den andra favoriten är Marcus innetofflor. I början på veckan gick han runt i dem mest hela tiden, men nu har vi satt på värmen här hemma, så nu har han lagt undan dem igen.


Länge sen sist

Det var ju minst sagt ett tag sedan jag skrev några rader här på bloggen men nu är det åter dags. I helgen som gick var det, som ni trogna läsare vet, besök av svärmor och svärfar. Detta var naturligtvis mycket trevligt MEN det har dessvärre satt djupa spår i vår son. Numera svara han nämligen jae i stället för ja eller till och med jae jae. DVS gossen pratar redan skånska. Tur att mina föräldrar kommer hit nästa vecka så att pöjken kan lära säk å säja ha, hä, saa å sölle.

Idag var vi ute på jakt efter en ny jacka till mig. Två av de lokala butikerna fick besök men ingen tillräckligt bra jacka hittades. Man får väl även lov att påpeka att man blev något mer kräsen när man såg prislapparna. Tror aldrig att jag har provat en jacka som kostar 890 Euro tidigare (de billigare som jag provade kostade inte mer än 600-700 Euro). Får nog erkänna att jag inte märkte så värst stor skillnad på dessa och andra jackor jag provat.

Undrar just var man hittar en jacka som kostar typ 200 Euro i det här landet? Någon som vet om IKEA har börjat med kläder?

  

Helgbesök

Så var helgens trevliga besök avslutat och vardagen knackade på igen. Och med den kom regnet som vi slapp hela helgen.

Som jag misstänkt blev Johannes väldigt glad åt att upptäcka mormor och morfar i gästrummet i fredags morse. Johannes var en stund hos dagmamman på förmiddagen och därefter lekte han med mormor och morfar på lekplatsen. På eftermiddagen åkte vi och fikade i svenska kyrkan och sen tog vi en tur upp i "triumfbågen" och dess utsiktsplats som ger en vy över hela Bryssel.



Vi hann även med lite kastanjeletning och lekplatsbesök innan vi åkte hem och åt födelsedagsmiddag.



I lördags förmiddag tog jag och Marcus bilen till Luxembourg och lämnade de andra här hemma. Det blev stan och turistande och en massa lekplatslekande för deras del.

Jag och Marcus lämnade ett soligt Bryssel, men kom till ett minst lika soligt Luxembourg, så vi kunde äta lunch utomhus.



Eftermiddagen spenderades i butiker, i solen och i hotellets relaxavdelning. På söndagen tog vi en promenad genom ett söndagsstängt Luxembourg och lyckades få tag på en riktigt smarrig varm choklad.




Det var choklad som satt fast på en träsked och som man löste upp i varm mjölk - mums.

Igår måndag var Johannes hos dagmamman igen och tiden med mormor och morfar verkar ha gjort susen, för för första gången grät han inte massor när jag lämnade utan han traskade glatt rakt in. Det var först när jag ropade hejdå till honom som läppen började darra lite, men någon gråt kom inte. Och likadant var det idag, så nu känns det verkligen att det går åt rätt håll - så skönt.

På eftermiddagen körde vi mamma och pappa till flygplatsen och på kvällen var det en trött och nöjd Johannes som somnade gott och sov länge imorse.

Rätt utrustad

Om man ska köra fort är det viktigt med rätt klädsel och tillbehör. Det har Johannes förstått.



Nu sitter jag och väntar på att åka till flygplatsen för att hämta mamma och pappa. Jag tror inte Johannes riktigt förstått att de kommer vara här när han vaknar imorgon även om vi talat om det för honom. Så han kommer bli glatt överraskad när han märker det.


Pannkakor

Vädret har blivit bättre sen i helgen, så vi har kunnat gå till lekplatsen ett flertal gånger. Det är roligt. Även om Johannes häromdagen sa, "nej, stanna hemma", när jag sa att vi skulle gå till lekplatsen. Fast när vi väl var där tyckte han det var roligt.

Det går bättre hos dagmamman, vilket känns bra. Fortfarande gråter han vid lämnandet, men dagmamman säger att det går bättre på dagarna och Johannes pratar en hel del om de andra barnen här hemma, vilket känns positivt.

Efter gårdagens lekplatslek med kompisen Fredrik var det dags för pannkakor (eller rättare sagt plättar om man ska vara petig) till kvällsmat. Johannes var väldigt hungrig så han fick äta de första färdiga plättarna medan jag gräddade klart smeten åt mig och Marcus.



Ikväll kommer mina föräldrar hit och vi ser fram emot en trevlig helg ihop. Lördag-söndag åker jag och Marcus till Luxenbourg för lite tid på tu man hand och en lyxig hotellnatt. Det är vår första barnfria grej vi gör tillsammans (bortsett från några bröllop) sen Johannes föddes, så det ska bli väldigt skönt. Kanske får man sova lite längre än till klockan sex på morgonen och därefter njuta av en lång hotellfrukost i lugn och ro ;)

Under tiden får Johannes röja med mormor och morfar och visa dem stan. Morfar berättade för Johannes på skype igår att de skulle åka spårvagn till stan på lördag, något Johannes genast snappade upp och tog till sig som ett mantra; "åka spårvagn, stan". Så det kommer bli toppen för dem alla tre!

Ännu en innedag

Vi vaknade till något bättre väder än igår, men fortfarande var det ganska grått. Förmiddagen spenderades med städning och skypesamtal med farmor och farfar i Skoghall. Dessutom hann jag och Johannes med att baka bullar. Den här gången tyckte han det var roligt att baka ut dem också.



Om man tittar på plåten i bakgrunden så ser man tydligt två typer av bullar tillverkade av två olika bagare ; några är lite jämnare i formen än andra, men alla är lika goda!

Efter lunch och sovstund gick vi ut och sparkade lite fotboll i trädgården. Då duggregnade det. När Johannes kom och bad om att bli buren gick vi in. Sen har vi hunnit äta middag och skypa med mormor och morfar och moster Maria också. Nu är det kvällsbad och imorgon är det ny vecka igen.

En regnig lördag

Idag har det regnat i stort sett hela dagen och vi konstaterade att det nog faktiskt är den första sån dag sen vi flyttade ner. Visst har det regnat förut, men då mer i skurar som ofta dessutom avlösts av sol.

Johannes vaknade tidigt; när han och jag gick upp var det fortfarande riktigt mörkt utanför fönstrena, så då var det mysigt att tända lite ljus och sitta i soffan och ha det bra.

Förmiddagen spenderades på ikea tillsammans med många andra Brysselbor; vi är på jakt efter en säng till Johannes, men vi hittade inget som passar oss. Efter köttbullslunch åkte vi hem och grejade lite med foton medan Johannes sov middag. Sen såg det äntligen ut som att det kom en lucka i regnet och vi gick till lekplatsen. Vi hann dock inte mer än runt hörnet innan det började regna igen. Vi lekte en liten stund innan vi var nöjda och gick hem. Behöver jag ens nämna att vi var helt ensamma på lekplatsen.......







Göteborgshelg

Så var vi åter i Bryssel efter en härlig och intensiv Göteborgshelg. Vi hann med Lidköping och lunch med Marcus farmor, tjejmiddag (Karin och Johannes), bandy (Marcus), träffa kusin Åsa ett par timmar (hon sov mest), umgås med Anna och Björn, titta till huset (och renoveringarna som fortgår där), lek och lunch hos kompisar, svampplockning (Marcus), lunch med gamla kollegor (Karin och Johannes). Fullspäckat med andra ord, men det känns inte jättelockande att sitta inne i en tvåa och uggla när vi väl är där. Så vi är väldigt nöjda. När Marcus åkt hem i söndags tog jag och Johannes en lugn kväll hemma och han passade på att ta ett bad.

Vädret var, med Göteborgsmått mätt, väldigt bra, så på lördags eftermiddagen stämde vi träff med Anna och Björn på lekplatsen i Trädgårdsföreningen. Jag hade lyckats baka lite medan Johannes sov middag, så det blev en god fika i solen. På bilden nedan syns dock bara köpekakorna som också dukades fram, de hembakta var redan uppätna när jag tog fotot.







Kusin Åsa var väldigt söt och väldigt liten och väldigt trött. Så när man frågar Johannes om henne nu, så säger han antingen "söt" eller "sover". Och jag tror att han tyckte att hon var som sötast när hon var hos någon av sina föräldrar; när hon satt i mitt knä blev han lite svartsjuk....

RSS 2.0