Pseudovardag

Väl tillbaka har någon slags vardag infunnit sig. Dock började den med långhelg då vi bland annat besökte en temapark i Holland. En temapark är en blandning mellan nöjesfält och sagoland. Det var en väldigt fin park, men vi förstod vi inget av sagorna som var uppbyggda/berättades även om vi i vissa fall kunde lista ut vilken berättelse som åsyftades. Farfars bilar med betydligt mer ös än på Liseberg var den givna favoriten.
 
Det blev även en del lekplatshäng under den helgen. Samt inköp av våningssäng till Johannes rum, men den kan föräras ett separat, mycket senare inlägg, då han hittills sovit exakt noll hela nätter i den. En kväll somnade han där, men kom insmygandes till oss under natten.....
 
Vi har varit på badhuset ett par gånger ch det är verkligen roligt att se hur Samuel är i vattnet nu jämfört med innan sommaren. Han plaskar runt, åker rutschkana i bebispoolen och hänger på det djupa.
 
Förra veckan var det jobb igen för Marcus och dessa två första veckor har varit intensiva reseveckor för honom. Fyra dagar i Danmark/Sverige förra veckan och nu fyra dagar i England. Under tiden får vi här hemma hålla till godo med fint väder och massa lek, både hemma och med kompisar. På fredag är det "welcome morning" i Johannes skola. Då ska han få träffa sina två nya fröknar och kanske en hög klasskompisar för att nästa vecka börja skolan igen.
 
Jag måste även passa på att dela med mig av ett uttalande från Johannes: jag sitter vid matbordet och säger något till Johannes som är i köket. Han hör att jag kallar, men inte vad jag säger. Han kommer till dörren och undrar förstynt: " vad är det min käre son?", "vad är det min kära hustru?" Dags för en lektion i familjemedlemmar kanske?!
 

Skåne via Göteborg

Efter Söne fick vi några extremt sociala dagar i Göteborg. Det var skoj att få möjlighet att träffa mycket folk när vi väl var där. Det blev mycket mat och mycket fika under dessa dagar, något som alla i familjen gillar :). Sen bar det av mot Skåne igen, denna gång fick även Marcus vara med i stugan. Utöver en massa badande så Johannes och Marcus åkte ut på fisketur och kom hem med ett helt gäng abborrar, till bådas stora förtjusning.Sommaren har verkligen visat sig från sin bästa sida i år och vi fick ett flertal fina dagar ihop innan Marcus tog bilen mot Bryssel. Dagen efter han åkt kom hösten med betydligt kallare väder och en del regn. Då blev det svampjakt istället. Vi kom dock hem utan svamp, men med en del blåbär.
 
Vi trotsade vädret och badade varje dag, men de sista dagarna var det kallt på land när vi kom upp, så det gällde att ha med varma kläder att ta på efteråt. Samuels badande har verkligen utvecklats den här sommaren; nu i slutet simmade han runt och flöt med sina armringar mot att tidigare mest ha plaskat i vattenbrynet.
 
Under våra sista Sverigedagar kom dessutom moster Maria och kusin Frida på besök, vilket var väldigt roligt!
 

Söne

Från Karlstad drog vi vidare mot Frimanska släktstugan utanför Lidköping. Vi möttes av härligt väder och fick en fantastisk första kväll här. Därpå kommande dagar fick vi däremot ömsom sol, ömsom ösregn och ömsom storm, men vistelsen avslutades med en kanonfin dag på stranden. Då tillsammans med Tobias, Karro, Nils och Elmer. Vi fick även besök av gamlafarmor Birgit samt av kompisfamiljen Wassén. Dessutom hade vi lycka i skogen och fick ihop till totalt fyra små kantarellsmörgåsar och en blåbärskaka!
 
 
 

Karlstad

Efter ett snabbt stopp i Göteborg med en dag på Liseberg och lite kompisumgänge åkte vi vidare mot farmor, farfar och Gordon. Ett kärt återseende, då vi inte träffats sedan i julas. Vi hade en skön och solig vecka även här. Jag och Marcus fick oss en barnledig förmiddag på stan då vi passade på att klippa oss, shoppa lite och äta lunch i lugn och ro. Det blev en del badande och en massa busande med Gordon - alla uppskattade leken när man kastar pinnar. Samuel var initialt lite rädd för Gordon, men när rädslan övervunnits var han gärna med och lekte.
 
 

RSS 2.0