.

       

Åter på belgisk mark den 6 april

Middag på stan

Igår kväll var jag ute och åt middag med några av de andra mammorna jag lärt känna här nere. Det var väldigt trevligt och gott. Vi hade alla lämnat våra barn hemma, vilket gjorde att vi helt kunde ägna oss åt mat och samkväm.

För mig var det lite extra ovant eftersom detta i stort sett var första gången jag inte var med Johannes runt läggdags. Han hade varit lite extra ledsen (kanske inte så konstigt med tanke på att han är van att få amma innan läggning), men till slut somnat i Marcus famn. Separationsångesten kom dock över honom när Marcus skulle lägga ner honom i sängen, så när jag kom hem hittade jag dem båda i en fåtölj i vardagsrummet. Johannes sov djupt i Marcus knä och Marcus satt och surfade i mörkret. Vi hjälptes åt att få på Johannes pyjamasen (inte helt lätt på en helt lealös kropp) och därefter bar jag in honom i vår säng, där han lugnt sov vidare.

Det var skönt att det gått så bra och skönt för mig att veta att både jag och Johannes faktiskt klarar oss några timmar utan varandra :)

Killarna hade busat ordentligt vid kvällsgröten. Undrar hur stora grejer man kan få in i munnen egentligen?!









Sol

Dagen började lite mulen och småkall, så vi funderade över om vår planerade utomhuslunch skulle behöva ställas in. Men framåt förmiddagen verkade det bli bättre, så när Johannes ätit lunch och skulle sova satte vi honom i vagnen och promenade till ett brasserie vi fått tips om.

Helt enligt plan somnade Johannes på vägen och sov sig sedan igenom vår lunch. Vi hade tur och fick ett av de sista borden som fanns lediga. Det verkar vara ett väldigt populärt ställe; dels för att det ligger trevligt (i bakgrunden finns en liten damm som man kan hyra roddbåt i) och dessutom har det en egen lekplats som är inhägnad - perfekt för barnfamiljer med andra ord!





I stort sett samtidigt som sista tuggan svaldes undan vaknade Johannes. Så medan han och Marcus lekte lite på lekplatsen kunde jag njuta av en cappucino i solen.



Efter en spårvagnstur hem var vi ute lite i solen i vår egen trädgård och därefter har jag påbörjat semesterpackningen. Alltid samma problem för mig; jag tenderar att ta med mig alldeles för mycket och nu när jag och Johannes ska dela väska finns det liksom inte plats för allt som jag skulle vilja ta med "utifall att".....

Gunga

Johannes gillar ju att gunga, så vi tänkte köpa en sådan att ha i trädgården. Vad tror ni om nåt sånt här?!

608272 HAGS NORDON


Idag har vi en rätt lugn lördag hemma. I förmiddags åkte vi på en liten shoppingtur, men kom tyvärr hem utan det mesta på listan. Jag har druckit kaffe i solen och Marcus grejar med datorn. Johannes sover. Ikväll ska vi ge oss på konststycket att laga lammben. Jag trodde det var en stek jag köpte, men det verkar vara själva låret. Det ska bli intressant att smaka på resultatet.

I sin nya keps....

....ser Johannes ut som en liten busunge. Vilket han i många lägen dessutom är :)
Han verkar gilla den iallafall, för han vet hur han ska göra för att ta av den, men låter den oftast sitta kvar på huvudet. Det är vi föräldrar glada för.






Semesterförberedelser

Om en vecka drar vi till Gran Canaria för lite sol och bad och slappande. Eller det kanske inte blir så mycket slappat med en ettåring som vill upptäcka allt, det återstår att se :)

Idag har jag och Johannes därför varit och inhandlat lite nödvändiga prylar, såsom solbrillor (till J) och keps (en till oss var).

Jag bjuder på en bild från Cypern, där jag, Maria och Johannes var i september. Då gillade Johannes att vara på semester iallafall!


Racerfart...

.... hade vi idag när vi gjorde IKEA på 30 minuter. Det gick så snabbt att vi inte kunde stanna för att äta lunch utan fick åka hem istället för att få tiden att gå. Men det var rätt skönt det också. Och så kan man "unna" sig att göra när IKEA ligger mindre än 10 minuter bort.

Vi har haft härligt väder idag också, här laddar Johannes med lite banan innan vi stack ut i trädgården en stund.




Ikväll har vi haft besök av en av Marcus göteborgskollegor. Han är i stan för ett möte de båda ska på imorgon. Så vi fick middagssällskap och nu har de bägge männen gett sig av till ett hotell i stan för att klå (hoppas de) sina brittiska kollegor i biljard.


Sightseeing

Efter fika här hemma, tog vi med oss besökarna på en biltur för att kolla in deras gamla hem. Detta gjorde att jag och Marcus fick se lite nya områden, vilket är kul! Efter ett besök vid "deras" hus, tog vi oss till den lilla orten Jezuz-Eik för lunch. Det är ett litet samhälle vars centrum i stort sett är en enda restauranggata. Uppenbarligen hade vi tur som fick bord direkt; när vi skulle gå stod flera sällskap och väntade på att få plats. Specialiteten var steak, så det åt vi alla fyra, dock med lite olika såser till. Johannes sov gott i selen under tiden.



Utflykt

Igår tog vi cyklarna för en lite längre tur, nu när vi visste att Johannes gillade att åka bakpå. Vi cyklade till ett litet samälle där vi var och tittade på ett hus under vår husletartur och där vi blivit tipsade om ett bra glasscafé. Tyvärr hade de inte öppnat (för säsongen?). Så det fick bli glass från matbutiken som vi sedan åt på en bänk i solskenet på en lekplats.







Nu sitter vi och väntar på fikabesök. Det är Marcus fd kollega med fru som ska komma hit. De är i Bryssel över helgen för att hälsa på bekanta (som de lärde känna då de bodde här för ca 20 år sen) och då passade vi på att bjuda över dem hit också. Efter fikat ska vi ta en biltur i området där de bodde när det begav sig.

Premiärtur

Igår var Marcus och Johannes och köpte cykelstol och cykelhjälm åt Johannes. Hjälmen fick han prova redan igårkväll.



Och ikväll, mellan middag och kvällsmat, tog vi en tur hela familjen. Det var skoj och Johannes gillade det, så framöver hoppas vi på att åka på en del cykelutflykter. 




Talande tystnad

Idag har det inte varit riktigt lika bra väder som igår, men det var ändå skönt att vara ute så jag och Johannes tog med bollen och gick till lekplatsen i förmiddags. För ovanlighetens skull var vi inte ensamma, utan en liten stund var det fem barn där, varav tre ville åka samma rutschkana.

Väl hemma plockade jag ut en bulle ur frysen som jag skulle smaska på till eftermiddagens kaffe. Bullen placerades på köksbordet.

Jag grejade lite här hemma och Johannes lekte. När jag var inne i vårt sovrum tyckte jag dock det blivit väldigt tyst från den andra delen av lägenheten och blev orolig att jag glömt spärra sopskåpet. Så bara att skynda till köket. Men sopskåpet var stängt och på golvet hittade jag Johannes tuggandes på den fortfarande frysta semlebullen. Hur han fått ner den från bordet är fortfarande en gåta.


Picknick

Idag har det varit underbart väder här i Bryssel, så när Johannes sovit sin eftermiddagslur gick vi ut i trädgården och hade lite picknick på en filt och så sparkade Johannes boll medan jag satt och läste.









När Marcus kom hem gick vi på "studiebesök" till ett creche (dagis) här i närheten. Det verkade väldigt bra och vi hoppas att Johannes kan få plats där i höst. Tanken är att han ska gå måndag-onsdag förmiddag så att jag får möjlighet att ta lektioner för att lära mig franska plus att det nog är nyttigt för både honom och mig att vara ifrån varandra lite :)

Påsk?

Nä, inte riktigt än, men dessa små fina påskliljor har vi i vår trädgård nu.


Helgen som gått

Helgen inleddes med ett besök på badhuset för hela familjen. Vi satt i babypoolen en trekvart ungefär medan Johannes plaskade runt och åkte rutschkana och var väldigt nöjd. Efter en god måltid och nattning av Johannes kollade vi på finalen av På spåret.

Igår tog vi bilen till Antwerpen för lite turistande. Vi hade hört att Antwerpen har väldigt bra shopping, tyvärr tillhör vi inte den mer shoppingskickliga skaran, så vi kom faktiskt hem tomhänta. Men det kan kanske bli fler besök där, då det var en mysig stad. Mot förmodan fick vi riktigt skönt väder, så det blev lunch ute och även en kaffe i solen innan hemfärd.







Väl hemma hann vi städa, tvätta och byta till sommardäck på bilen innan det var middagsdags och därefter ännu en final, den i melodifestivalen. Vi tycker att rätt låt vann!

Idag har vi varit på schlagermässa i svenska kyrkan. Det var en kör från Umeå som var på besök och sjöng under högmässan, som hade schlagertema. Vi sjöng allt från Waterloo (vilket ju är väldigt lämpligt eftersom vi befinner oss så nära) till Underbart (Kalle Moreaus) och Stad i Ljus. En väldigt trevlig förmiddag. Nu sitter vi i soffan med varsin dator medan Johannes sover middag.


Hungrig

Ibland är Johannes mer hungrig än annars, då gäller det att lassa in ordentligt. Tyvärr är det inte så ofta det händer, han är oftast rätt ointresserad av maten och nu har han hosta också, vilket såklart gör att han äter sämre. Han har väl inte tid att äta, det finns så mycket man kan utforska när man är 14 månader och går för fullt.
Idag har vi varit på "bvc" igen, han hade gått ner lite i vikt sen förra månaden, men det är antagligen för att han börjat gå riktigt mycket sen dess. Och att han har hosta. Får kanske ladda upp med den stora skeden igen.


Fettisdagen

Igår var det fettisdagen, dock blev det ingen semla då för mig. Men idag blir det semla för hela slanten.

Och vi tjuvstartade lite i helgen.


Vårkänslor

Även om vi fortfarande har minusgrader de flesta nätter, så stiger temperaturen till sköna nivåer på dagtid. Framförallt när solen skiner samtidigt. Idag var jag och Johannes i kyrkan på förmiddagen. Efter hans eftermiddagslur så passade vi på att gå ut lite här hemma. Vi började på framsidan, där Johannes hade fullt upp med att gå in och ut genom dörren eller "rusa" iväg till den närliggande trappan, så leksakerna jag tagit med ut var han inte så intresserad av. Vi gick då till baksidan där vi har stora och bra ytor att springa på. Men var ville Johannes vara; jo, i dörren eller på de två trappsteg som förbinder stenläggningen med gräsmattan :)




Skum

Nu har Maria åkt hem igen och det är lite tomt att sitta och dricka eftermiddagskaffet ensam. Idag höll det knappt på att bli nåt kaffe alls eftersom Johannes var väldigt ledsen när han skulle sova och klamrade sig krampaktigt fast vid mig. Men till slut gick det bra och han sover nu gott och jag dricker kaffe och bloggar :)

När mamma och pappa var här lämnade de en liten flaska med badskum, den invigde jag och Johannes häromkvällen. Till hans stora förtjusning.






Idag har vi en lugn dag hemma. Eftersom Johannes hostar en hel del på nätterna så sover vi lite dåligt, så då är det skönt att bara vara hemma och ligga på den tjocka mattan och leka. Vi har dock varit på "stan" (=vårt lilla centrum) och köpt en plastboll åt Johannes eftersom han verkat så intresserad av alla andras bollar när vi varit på lekplatsen. Han gillade den :)


Nya kläder

Idag på förmiddagen tog vi en sväng till centrum för att kolla på Grand Place och Manneken Pis. Vi tog bilen in, vilket var rätt smidigt faktiskt. Vi var på plats tidigt, kanske därför det var så lite folk. Eller på grund av det otrevliga vädret; precis över nollan och lite snålblåst. Så det blev ett snabbt besök. Men vi hann med att se Mannekens nya kläder och käka belgiska våffla iallafall.








Barnfri

Det gäller att passa på att göra saker utan Johannes när Maria är här och gärna leker med honom. Så idag åkte jag till kyrkans föräldraprat ensam. Det kändes lite konstigt, nästan naket att köra bil själv utan att det satt en liten gaphals i baksätet. Men samtidigt väldigt nyttigt för både honom och mig.

Allt hade gått bra och även om han var lite ledsen när jag gick samt letade efter mig i sovrummet och badrummet hade han varit på bra humör och gärna lekt med Maria. För att förutsättningarna skulle bli så bra som möjligt tog vi en förmiddagspromenad i området. Johannes sov och jag och Maria njöt av det fina vädret och passade på att köpa lite nya tulpaner som nu pryder vårt vårfina matbord.

Igår fick även Maria prova på sångstunden i kyrkan och efterföljande ärtsoppslunch. Kul att visa upp vår vardag och låta syrrorna träffa lite av våra belgiska kompisar.

Ikväll kommer Marcus hem från England igen. Då väntar tacos och på spåret. Imorgon blir det en tur till centrum och på söndag ska vi på ettårskalas. En bra helg med andra ord :)

Hemma!

Så var vi hemma igen efter en bra, men intensiv helg i Sverige. Vi hann med att träffa en hel hög med släkt och vänner och Marcus hann med en bandymatch också. Till sin stora glädje!

Nu är det snart läggdags för mig och Maria (som följde med oss tillbaka). Marcus är i England och Skottland den här veckan.

Dagen har bara rusat iväg och jag känner mig lite smått stressad över de två stoooora väskorna som ligger ouppackade på vårt sovrumsgolv. Men eftersom jag hade massa blanketter att fylla i på nätet (skulle varit gjort igår), så fick väskorna vänta. Men Maria är ju här så jag kanske kan få lite arbetsro även när Johannes är vaken :)


RSS 2.0