Hjälpredor

De har sina stunder när de bråkar mycket. Då är det bra att veta att man kan ge dem små "uppdrag". Dels flyttas fokus och dels tycker de att det är väldigt roligt att hjälpa till.







Sjukstuga

Samuel fick ju feber efter Johannes kalas i lördags. Den höll i sig även i söndags och igår, så det har blivit två hemmadagar som start på veckan för hans del. Något han inte var direkt ledsen över... Idag har han varit mycket piggare, men det fick ändå bli vagn när vi skulle gå och handla lite. Och för ovanlighetens skull var även Hugo nöjd i vagnen; kanske för att han kunde se Samuel hela tiden.
 
 

Kalas

Så blev det lördag och dags för Johannes kalas. Vi hade bjudit fem kompisar till Johannes, och med tre extra syskon, två bebisar och fyra föräldrar utöver mig och Marcus blev vi en nätt liten skara på femton personer.....
 
Han var mycket laddad för detta och kunde knappt vänta på att gästerna skulle komma.
 
 
Samuel hamnade lite i bråk med en av Johannes kompisar när hon inte tyckte att han skulle vara med och leka, så han fick hjälpa mig med tårtan istället.
 
 
I ett internationellt sällskap blir det givetvis happy birthday som man sjunger för kalasbarnet.
 
 
Mums.
 
 
Efter lunch, lek och tårta var Johannes väldigt nöjd med kalaset och glad över att gästerna gått hem, så han kunde sätta igång och bygga med sitt nya lego :)
 
Samuel var helt slut och somnade på soffan. Idag vaknade han med 38 graders feber, så han är inte helt frisk.
 
 

Förberedelser

Imorgon ska Johannes ha kalas. För första gången har vi bjudit bara hans kompisar, inte hela familjer. Jag tror dock att de flesta barnen kommer med en förälder, Johannes går inte heller på kalas utan en av oss, men det blir ändå en mindre tillställning än om alla tar med sig både syskon och två föräldrar. Vi var och handlade lite kalasgrejer igår och nu är Samuel väldigt sugen på "den där godisen på en pinne" som ska finnas i påsarna barnen får med sig hem. Att det heter klubba har han ingen aning om eftersom han aldrig ätit sån förut :)

Jag och Hugo har därför fullt upp med att förbereda idag när Johannes och Samuel är i skolan.




Måla, måla, måla

En glad Samuel studsade ut från sitt klassrum och hade inte glömt vad som lovats att de skulle få göra efter skolan.




Vardagen är tillbaka

Efter fyra veckors jullov är det vardag för mig och barnen idag igen (Marcus har ju redan jobbat i två veckor nästan). Det var en glad Johannes som lämnades i skolan idag, med sig hade han knäck att bjuda på med anledning av sin födelsedag förra veckan. Samuel var inte lika nöjd över att bli lämnad, så jag hoppas han har det bra nu när det gått ett par timmar av skoldagen.
 
Hugo och jag är hemma och tvättar och bakar och tränar lite i babygymmet.
 
 

Johannes 5 år!

För fem år sen satt vi med en nyfödd liten skatt i armarna. En nyföding som hade lite brått att komma till världen och föddes i Skåne. I samma landskap fick denna skatt igår fira sin femårsdag, då vi fortfarande är kvar hos mamma och pappa.
 
Johannes steg upp tidigt för att hålla mormor sällskap innan hon gick till jobbet, så när övriga kommit upp blev det sång och några presenter i soffan. Johannes blev väldigt glad över detta.
 
 
Det var knappt att han hann med någon frukost innan han ville börja bygga lego. Efter en stunds byggande gick vi ut för att köra trampebil och trehjuling igen. Trampebilen justerades så den passade Johannes lite bättre (han hade blivit för lång för den gamla) och sen stack han iväg snabbt som attan.
 
 
På eftermiddagen, när vi hämtat Marcus på stationen (dit Johannes för övrigt åkte iklädd sin nya badkappa), blev det tårtkalas.
 
 
Sen fick han fler presenter, bland annat trollerikit, brio builder lyftkran, pysselbok på engelska och mer lego. Så det byggdes friskt hela kvällen. Johannes gick och la sig som en mycket nöjd femåring.
 
Även mammiga Samuel var glad åt att se Marcus igen och igår valde han självmant att Marcus skulle lägga honom. Det är roligt, för ibland kan ju lång bortavaro få den omvända effekten.
 
I skrivande stund är Marcus med Johannes och Samuel på badhuset och Hugo och jag ska snart åka till stan för en kort shoppingtur med mamma.

"Jul" i Skåne

Från Göteborg styrde vi kosan mot Skåne för en julträff med min familj. Alla systrar med familjer (bortsett från en sjuk morbror Daniel) kom ner. Barnen fick julklappar, vi har grillat korv ute (en riktig vinterfavorit!), kusinerna har lekt och så fick vi se tolv timmar gamla lamm.
 
 
Sin vana trogen eldade Marcus och Björn hela dagen. I år valde de dock rätt högar att lägga på brasan.....
 
 
Nu är Marcus på tjänsteresa i Dubai och jag och barnen är kvar hos mamma och pappa. Mycket regn och blåst, men vi har även bland annat kunnat prova trampebil och trehjuling, varit på lekplats, åkt buss till mormors jobb och byggt lego.
 
 

Jul och nyår

2014 års jul firades på ett nytt sätt; i en hyrd stuga i Dalsland där vi spenderade en knapp vecka tillsammans med farmor och farfar, farbror, faster och de två stockholmskusinerna. Stugan vi hyrt var en skola, så den stora fd skolsalen fanns tillgänglig för lek, långbord, julgran med tillhörande dans etc. Ett väldigt trevligt och ändamålsenligt boende för våra behov och som pricken över i:et kom det snö på annandagens kväll.
 
Lilljulafton bjöd på granhuggning.
 
 
Tre små tomtenissar.
 
Egen tid med farfar.
 
Nyår firades som de senaste tre åren i Göteborg tillsammans med Anna, Björn och Åsa och Björns bror och hans familj. Firandet inleddes med korvgrillningslunch och avslutades med "nyårsskål" kl 20.15.
 
Grillmästare.
 
Nyårsdessert a la familjen W-R.
 
Även i Göteborg kom en omgång snö, så Johannes och Samuel fick chans att inviga de nyinköpta tefaten.
 
Snögubbe.

Glad badpojke

Idag åkte vi till badhuset i Kristianstad tillsammans med mamma och pappa. Eftersom pappa varit lite krasslig den senaste veckan, så åkte han med som påklädd badvakt och mamma fick "offra" sig och hoppa i plurret. Från början fick Hugo stanna på land, men efter en stund tänkte jag att det var dags att låta honom prova vara i bassängen. Och idag blev det succé! Han har tidigare mest gråtit i vattnet, men idag skrattade han och verkade väldigt nöjd. Mycket roligt. Johannes och Samuel var som vanligt som två fiskar i vattnet.
 

Inom kort kommer fler inlägg från vår jul- och nyårsledighet.

RSS 2.0