God jul

Nu åker vi snart till kallare land för att fira jul med farmor, farfar, Gordon och bror/svåger, svägerska och kusiner * 2, det ser vi väldigt mycket fram emot! Vi hoppas på glad tomte med många paket.
 
 
Från Karlstad går resan söderut mot Göteborg och en snabbbvisit för nyårsfirande i Romelandaskogen. Till Bryssel far vi åter i början på 2013. Ett år som rivstartar med sjukhusbesök för Marcus och morfarsbesök för oss andra tre. Men mer om det när det närmar sig. God jul och Gott slut 2012 till alla läsare!

Hjälpredor

Under eftermiddagen har vi för första gången provat på städhjälp. Jag är sådär nöjd, så vi får se om vi fortsätter med detta. Inför städerskans ankomst hade jag röjt och plockat undan det mesta av våra saker. Jag hade dock två personer som motarbetade mig å det grövsta.
 
 
Ja, ja, skoställen och garderoben blev iallafall dammsugna (av mig).

Semestern

Efter en fantastisk vecka på soliga Gran Canaria är vi åter på belgisk mark. Vi är otroligt nöjda med vår semestervecka och har fått lite färg på näsan. Varje familj bodde i var sin bungalow och vi hade sån tur att vi bodde grannar allihopa, så Johannes kunde springa fritt mellan oss, något han tyckte var toppen. Samuel har krupit runt utomhus och kört med de nya bilarna som han och Johannes fick av mormor och morfar. Jag och Marcus har umgåtts med mina systrar och deras män och barn samt mamma och pappa. Dessutom har vi firat mamma som fyllt år och lussat för de båda "gamlingarna"; ett uppskattat inslag vid medelhavet.
 
 
 
 
 
Nu väntar en veckas arbete för Marcus (som även inkluderar en Englandsresa) och sen är det dags för nästa semester, fast till vintern den här gången.
 

Nu drar vi...

 
....mot solen!
 
Tidigt imorgon bitti går flyget, via Madrid, till Gran Canaria och en vecka semester. Ska bli så skönt med lite sol och värne. Johannes ser otroligt mycket fram emot resan; att kunna bada, träffa mormor och morfar, mostrar, morbröder och kusiner samt att äta glass :)
 

Hej mitt (våta) vinterland

Imorse när jag drog ifrån gardinerna fick jag en positiv överraskning - snö! Inte alls vad de lovat på väderprognoserna. Tyvärr var det plusgrader och väldigt blött ute, så det blev ingen pulkåkning. Istället återupptog Marcus och Johannes badhustraditionen. Jag tog en promenad när Samuel skulle sova.
 
 
Under eftermiddagen var vi på adventsgudtjänst i kyrkan och sen gick vi till ett närliggande café och fikade, det var fullt i kyrkan nämligen. Barnens dag avslutades med glögg, pepparkaka och änglaspel. Iallafall för Johannes del, Samuel fick gröt.

1 december

Då var det december igen. Och mamma har skickat paket till mig, tack! Efter att ha öppnat första luckan på sin egen kalender, var Johannes så snäll och hjälpte mig med mitt första paket.
 

RSS 2.0