Extra barn

Igår förmiddag ringde Elsas mamma Stina och frågade om jag kunde ha Elsa några timmar för att deras flyttgubbar hade kommit och hemmet var lite upp och ner och Elsa gillade inte att de packade ner hennes grejer. Jag hade tidigare lovat Johannes att vi skulle åka spårvagn och leka, så det var bara att ta med sig Elsa också. Det blev dessutom spårvagnspremiär för henne.

Vi lekte ett par timmar och åkte sen spårvagn hem igen. Efter lunch blev det placering i dubbelvagnen för de stora barnen och sjalen för Samuel. Efter en kort promenad sov alla tre.



Under eftermiddagen (det var drygt 30 grader då) blev det vattenlek i trädgården



och våra två killar avslutade kvällen med ett utomhusbad.



Idag regnar det....

Besök

Helgens besök av Anna, Björn och Åsa var väldigt trevligt. Och vi hade en attans tur med vädret. Fredagens "utlovade" regn kom först på kvällen och igår, lagom till hemfärd, öste regnet ner större delen av dagen.

Vi har haft en mycket bra helg med picknick, lekplatser, grillningar och lek. Det var kul att se att Åsa och Johannes hade kul ihop. Besöket avslutades med att vi packade in oss alla sju i vår bil (bra med stor bil med många säten) och åkte till Charleroi. Åsa och Samuel var mindre nöjda under denna resa, men det gick bra ändå. Innan A, B och Åsa hoppade ut för att gå in på flygplatsen åt vi lunch i bilen (var skulle vi annars sitta i ösregnet?!).





Igår eftermiddag var vi sen barnvakt åt barnens kompisar Elsa och Carl ett par timmar så att deras föräldrar skulle kunna röja sitt vattenskadade garage. Johannes och Elsa leker väldigt bra tillsammans, vilket är skoj, och de små killarna sov mest.


Glad Midsommar!

Imorgon är det midsommarafton, något som går helt obemärkt förbi om man bor i Belgien. Normalt sett iallafall. Men ikväll kommer Anna, Björn och Åsa på helgbesök, så det blir långhelg för oss också den här veckan. Vi hoppar över midsommarstång och krans till håret, då vi tror att barnen är för små för att uppskatta det. Istället kommer det (förhoppningsvis) kunna bli ett par lekplatsbesök och någon picknick. Regnar det åker vi till badhuset.

Så därför har jag och Samuel varit och storhandlat idag. Ibland är jag lite för effektiv för mitt eget bästa; jag skulle köpa nya underlakan och hittade fina ljusblå varianter. Väl hemma var det dags för blåtvätt, så de fick åka med in i maskinen. När jag sen skulle hänga tvätten insåg jag att det var påslakan jag köpt och nu är det för sent att byta....

Vi har tjuvstartat lite med potträningen av Johannes, så till vida att han går utan blöja lite då och då här hemma och får kissa på pottan när han behöver. Dessutom sitter han på pottan några gånger varje dag hos Nanou. Så igår tänkte jag att det var dags att gå hemifrån utan blöja. Vi gick till lekplatsen. Med extrakläder i väskan. Och det var tur, för när jag inte frågade på ett par minuter om han behövde kissa, så kom det. Men vi bytte bara till de torra kläderna (och blöja, för jag hade bara ett ombyte med mig) och var lika glada för det, det finns värre saker som kan hända.


Spegel, spegel...

Samuel har upptäckt hur roligt det är med speglar. Oftast räcker det att han ser sig själv för att börja skratta, men ibland upptäcker han även mamman i spegeln och blir glad.


För stora

Mammas stövlar är för stora konstaterade Johannes imorse när vi skulle klä på oss för att gå till dagmamman. Och det stämmer; men bara en sisådär tjugo nummer....



I onsdags var det fyramånaders-kontroll för Samuel. Han växer stadigt (men inte lika fort som bror hans gjorde vid samma ålder) både på längden och bredden. Han väger numera 6500 g och är 62 cm lång.



Idag är det rikigt regnigt ute, så det är trevligt att jag och Samuel har inomhusaktivitet inplanerad; mamma-bebis-träff i kyrkan. Hoppas det blir lite bättre under helgen, som än så länge är helt utan planer.

Dop

I söndags eftermiddag hade vi dop för Samuel i svenska kyrkan här i Bryssel. En fin ceremoni som vi fick dela med alla våra Brysselvänner; vi var tio vuxna, fem barn i åldern 2-3 år och fem bebisar mellan 1 och 6 månader. Efter dopet bjöd vi på fika i kyrkans café.

Trots att Samuel väcktes från sin sköna eftermiddagslur var han på riktigt gott humör under dopet, precis som övriga gäster. Vi fick en mycket trevlig och minnesvärd eftermiddag tillsammans.






Kusin!

I onsdags kom den efterlängtade kusinen; det var en liten Frida som legat i Marias mage alla dessa månader. Härligt! Allt har gått bra och vi ser fram emot att träffa den lilla tösen!

Idag firar Johannes Sveriges start i fotbolls-EM med sina fina lagkläder!




Vår vagnpark

Jag har fått önskningar om detta, så här kommer en genomgång av vår vagnpark.

VAGN 1:
Denna köpte vi inför Johannes ankomst. Den är numera såld till kommande kusinen.





VAGN 2:
Denna köpte vi för att ha hemma i huset i Sverige, så att vi skulle slippa resa med vagn när vi åker till Sverige. För tillfället är den hos mamma och pappa.



VAGN 3:
Denna köpte vi inför förra årets Gran Canaria-resa. Den ligger just nu i sin reseväska och används inte så mycket.



VAGN 4:
Köptes inför Samuels ankomst. Denna används flitigt när vi ska nånstans med båda barnen.



VAGN 5:
Fyndet från Skandinaviska Skolans garageförsäljning. Johannes åker en del, Samuel tränar på att åka.



VAGN 6:
Vårt senaste inköp då jag tyckte det kändes konstigt och klumpigt att gå runt med dubbelvagnen när bara Samuel var i.



Jag är väldigt nöjd med alla vagnarna, de uppfyller de olika krav som olika situationer för med sig.

Sommarvecka

Vädret har varit verkligt skönt den senaste tiden, så vi har varit utomhus så mycket att bloggen blivit lidande.
Förra helgen var vi i Sverige. Vi hann med en massa trevligt umgänge med så väl släktingar som kompisar. Allt i härligt sommarväder.





I måndags var det annandag pingst, något som fortfarande är helgdag här i Belgien. Då var vi bjudna på brunch hos en av Marcus kollegor. Johannes tyckte det var toppen eftersom de har både katter, kaniner och åkgräsklippare.

Nu är det helg igen och lite kallare väder. Marcus och Johannes har gått till glasåtervinningen. Johannes är väldigt bestämd kring vilka kläder han numera ska ha på sig och idag var inget undantag, så de höll knappt på att komma iväg eftersom han prompt skulle ha sin gula jacka (som är i tvättmaskinen). Inte förrän vi sett att den verkligen snurrade runt i vattnet där inne accepterade han att ha väst.

RSS 2.0