Världens sämste turist är åter hemma

Hej på er. Nu är jag hemma igen efter en hel vecka i England. I och med att fru och barn redan dragit till Sverige var det en bra plan att lägga in en ordentlig tjänsteresa. Då resan avslutades strax söder om London bestämde jag mig för att lägga till en extra natt för att få turista lite i London.
Min fru är en otroligt bra turist, jag är helt kass. Just denna kombination har nog, tillsammans med att hon är storasyster och jag lillebror, gjort att hon blivit ännu bättre och jag ännu sämre turist. Om det inte vore för att jag har bra lokalsinne och inte går vilse hade jag utan tvekan varit världens sämste turist.
Nu kan jag ganska stolt ge er föjande:
Harrods - check
Oxford street - check
Tower bridge - check
Tower of London - check
Trinity square - check
St Paul's Cathedral - check
Big Ben - check
Westminster Abbey - check
Palace of Westminster - check
Houses of Parliament - check
10 Downing street - check
Buckingham Palace - check
Hyde park - check
Allt detta till fots. Jag hade för skoj skull med mig gps klockan och jag avverkade ca 27 km till fots inom loppet av 20 timmar, sömn inräknat.
Bilden visar min morgonjoggingtur. Den insatte inser omgående vart turen gick av stapeln men för er andra kan jag berätta att det ni ser på bilden är Hyde- och Kensington- park. Vid den röda markeringen ser ni även vart jag bodde. Hilton Park Lane närmare bestämt. När jag bokade kostade det billigaste rummet bara 499 vilket får anses som ett fynd i ett område som detta. Enda nackdelen med detta pris var att det var i Pund vilket motsvarar ca 6000 i sek räknat. Jag fick ta till en kreativ lösning på detta problem.
 
Till sist vill jag tacka alla mina vänner av kvinnlig typ så mycket för att ni, så vitt jag vet, ännu inte har plockat upp Londons mode beträffande benbeklädnad sommartid. Det visade sig att jeans shortsen hade kommit tillbaka väldigt starkt. Problemet var bara att de skulle vara oerhört korta. Tyvärr så korta så att skinkornas nederdel blev synlig samtidigt som detta med fördel kombinerades med hög midja. Inte det minsta snyggt!
Men det kanske bara är jag som börjar bli gubbe när man ondgör sig över modenycker. 

Ensam hemma

Idag tog Karin, Johannes och Samuel semester. Första destination blev stugan i Bosarp där pojkarna får möjlighet att träffa mormor och morfar. I skrivande stund har jag varit ensam hemma i fyra timmar och än så länge känns det skönt. Jag har lyckats få exakt noll saker av värde gjorda så vi får hoppas att det inte fortsätter såhär.

Förmodligen kommer jag börja sakna familjen redan om en stund när det blir dags att gå å lägga sig själv i sovsalen (som vi numer kallar sovrummet) med tre sängar utan nattgäster.

Vi får se om det blir en ny rapport till helgen eller inte. Om inte så önskar jag er alla en riktigt trevlig sommar. Det kan kanske komma att komma någon rapport under semestern, men jag vill inget lova.

Semester

Imorgon åker jag och barnen till Sverige för att påbörja årets sommarsemester. Vi ska vara hos mamma och pappa till slutet av nästa vecka när Marcus kommer med bilen och vi åker vidare mot Göteborg och vår hyrda stuga. Det kan komma ett blogginlägg då och då, men de kommandetvå veckorna blir det nog skralt på den fronten eftersom viär utanför mobilnätet. So long!







RSS 2.0