Hejdå Bryssel

Så är den då här. Dagen då det är dags för oss av avsluta vårt liv i Bryssel och säga farväl till våra vänner här. Vi är på väg mot något väldigt roligt och spännande, men det är ändå med visst vemod vi lämnar Bryssel. En stad som jag aldrig hade besökt innan första helgen i oktober 2010 då vi åkte hit på så kallad "house hunting trip". En stad som varit vårt hem i nästan 4 1/2 år. År som inneburit många roliga och omvälvande händelser i våra liv. Samuel och Hugo är båda födda här, vilket för alltid kommer påminna oss om Bryssel och allt vi var med om här.
 
Johannes var bara en bebis, ungefär i samma ålder som Hugo är nu, när vi flyttade hit och nu är han en femåring som pratar i princip flytande engelska och förstår en del franska. Både han och Samuel, och jag och Marcus, har fått fina vänner här, som det givetvis är tråkigt att lämna. Men i denna moderna värld med facebook, skype och bloggar kommer vi kunna fortsätta hålla kontakten med dem vi saknar, och det känns skönt för en sån som jag som avskyr avsked.
 
Dagen började med ett läkarbesök där Johannes fick hjälp att ta ut sina skoltillverkade ler-öronproppar då dessa "råkat" hamna lite långt in. Han har visst haft dem där en vecka eller så, men det var först igår kväll som jag och Marcus upptäckte detta.
 
Det blir en del bagage... 7 väskor, 3 bilbarnstolar och 2 delar barnvagn. Dessutom 4 handbagage. Det behövdes två minibussar för transporten till flygplatsen....
 
 
 
I och med flytten kommer denna blogg avslutas, man hör ju på namnet att den hör hemma i Bryssel :)
Istället är ni välkomna att följa oss på vår nya blogg: sandkakan.blogg.se
Den bloggen är lösenordsskyddad, så antingen mailar ni mig för att få lösenord, eller skriver ni en kommentar till detta inlägg och anger er emailadress (den syns bara för mig, inte i själva kommentaren som alla kan läsa), så skickar jag inloggningsuppgifter till er.

Sista dagarna i Bryssel

Liten bildsamling från våra sista dagar i Bryssel.
 
Det går bra det här.
 
 
Hjälpsam kille.
 
 
Promenad.
 
 
Påskmiddag.
 
 
Några leksaker har vi med oss iallafall.
 
 
Svenska kyrkan försöker sälja sina kaninungar. Svårt att säga nej till en vit, mjuk liten pälsboll. Tur att vi ska flytta ;)
 
 
Jakten på de försvunna kaninungarna var framgångsrik!
 
 
Efter rekordlång förmiddagssovning var minstingen på riktigt soligt humör idag.
 
 
Parkhäng.
 

Dubai

Som de flesta läsare redan vet, så är vi väg att flytta från Bryssel, för lite nya äventyr och upplevelser i Dubai. Det har varit en lång och seg väntan på vårt visum, men nu är allt klart och imorgon sticker vi!
 
Vår lägenhet packades och tömdes i torsdags och fredags och sedan dess bor vi på hotell och maximerar Bryssel och umgänge med kompisar. För tillfället ligger Hugo och sover, medan Marcus tog Johannes och Samuel till hotellets pool innan han åker till jobbet. I poolen är även kameran med våra helgbilder, så jag får visa några av dem senare. Så länge blir det några bilder från pack och last.
 

 

 
Det var en väldigt tur att vi sålt en hel del av våra möbler, för det blev mer än fullt i lastbilen. De tvingades öppna plasten runt matbordsbenen för att packa in de sista lådorna under bordet.....

Påsken i bilder

Glad påsk i efterhand önskar vi! Vår påsk blev i stort sett inställd då Johannes kräktes på långfredagens kväll. Under samma eftermiddag hade vi dock hunnit med äggmålning hos några kompisar, en mycket uppskattad aktivitet av såväl Johannes som Samuel. Hugo fick inte prova denna gång.
 
 
 
Det blev även lek med utklädningslådan, och då kan det komma en skelettviking och visa upp sig :)
 
 
Påskaftonen blev lugn och medan Johannes och Hugo vilade middag tog jag och Samuel en liten påskpromenad. Samuel tyckte inte jag skulle ta denna bild.....
 

"Repris"

När man får ett tredje barn som vi ju har, dyker det upp situationer som man tidigare upplevt med barn nummer två (tillsammans med nummer ett). Imorse blev det en sådan situation då Hugo backade in under sängen och Johannes, medan jag gick för att hämta kameran, backade efter. Då såg det ut så här:
 
 
För ungeför 2 1/2 år sen såg det ut så här:
 
 

RSS 2.0