Efter regn kommer....

Igår förmiddag hade jag tänkt att vi skulle gå till lekplatsen, men när det började bli dags vräkte regnet ner och varken jag eller barnen var så sugna. Så vi stannade inne en stund till, men plötsligt hade regnet upphört och när jag föreslog för barnen att vi skulle gå ut och plaska i vattenpölar fick jag dem genast med mig ut.
 
 
Idag är vi hemma och väntar på en tekniker som ska komma och titta på vårt modem som varit lite kass den senaste veckan; internet kommer och går lite som det vill. Han ska komma mellan 8 och 12.30, så vi får väl se hur dags han verkligen dyker upp.

Favoriter

Häromdagen fångade jag Johannes och Samuel på bild när de höll på med en av sina respektive favoriter för tillfället.
 

Jag föredrar lerleken som Johannes gör eftersom det blir så mycket för mig att torka upp när Samuel diskar... Men han tycker det är så roligt, så han får hålla på med det ändå; vad gör man inte för de små liven?!
 

Lussekatter

Nästa grej på jullistan var bak av lussekatter, vilket jag och Johannes tog oss an i lördags förmiddag. Först fick vi gå till affären och köpa jäst. Väl hemma kom jag på att vi nog inte hade vetemjöl så det räckte... Fast vi hade en påse med vitt brödmjöl, så det fick duga. Och det blev riktigt bra trots allt.
 
Johannes tyckte det var väldigt roligt att rulla "katter".
 
 
Idag på förmiddagen har jag och Samuel haft besök av "exxon spouses tots play group", dvs respektive till exxonanställda som är hemma med småbarn. Det kom tre föräldrar och tre barn. Vi fikade (bjöd på ovan visade bullar) och lekte och pratade. Mycket trevligt och livat, så Samuel somnade gott när alla gått hem.

Pepparkakor

Helgen som gick spenderades i Göteborg med årets julbak med mina gamla studiekamrater (och respektive och barn) som huvudattraktion. Bakandet gav mersmak, så igår gav jag och barnen oss av mot Ikea och pepparkaksdegsinköp.
 
Imorse, när Johannes inte var så sugen på att gå till skolan, lockade jag därför med att vi kunde baka pepparkakor efter skolan och då tyckte han det var ok att gå.
 
Så sagt och gjort; när vi kom hem var det fram med deg, kavlar, formar och varsin stol åt barnen. De tyckte det var väldigt roligt, framförallt att trycka ut formar. Lagom tålamodsprövande för mig som försökte kavla ut degen innan de tryckte.... Så en plåt var ganska lagom, sen var vi alla tre nöjda med bakandet för den här gången. Dagens kvällsmat bestod därför av varsin pepparkaka, till barnens stora lycka.
 
 
Under förra veckan hade vi besök av min kompis Sophia och hennes två barn, vilket var väldigt trevligt. Samuel blev tyvärr sjuk i feber medan de var här, men vi kunde ändå gå till lekplatsen ett par gånger och till kyrkan för sångstund en gång. Roligt för mig med sällskap på dagarna när Marcus jobbar och kul för barnen med lekkompisar hemma hela tiden.
 

RSS 2.0