KKH dag 4

I och med att Johannes har varit i skolan idag och jag på jobbet finns det inte så värst mycket att rapportera. Vi har förvisso hunnit med att titta på en Volvo EC35 och en Bobcat S100 vid skolan samt en helikoptertur till Spanien med tillhörande restaurangbesök.
Har nu tänkt att bjuda på ett urval av Johannes bästa citat från helgen:
 
I bilen på väg till flygplatsen i fredags morse säger Karin något till Johannes varpå han svarar:
"-Hur tänkte du nu?"
 
På väg hem från kalaset i lördags blev jag orolig för att Johannes höll på att somna i baksätet, så  jag frågade honom vad han gjorde.
"-Fepplar!"
 
Efter den hårda lördagen sa Johannes följande till mig:
"-Jag är så stel i benen att jag inte kan springa, bara gå."
 
En morgon sjöng jag lite i köket. Johannes som redan satt till bords sa då med befallande röst:
"-Tyst! Jag måste ha lugn och ro när jag äter."
 
En morgon sjöng Johannes happy birthday to you. Då frågade jag vem som fyllde år?
"-Du fyller 60 år så du får åka den vita vattenrutschekanan."
 
Efter att ha sagt till Johannes flera gånger att han inte fick lägga av planteringsjorden i sandlådan provade jag att ignorera honom när han gick till jordpåsen för att hämta jord. Då stod han där en stund och demonstrativt tog ny jord. När han ingen reaktion fick sa han:
"-Nu tar jag mer jord, om du inte sköter dig!"
 
När man hör honom säga vissa saker inser man vad man verkligen säger till honom. Kan vara en bra tankeställare.
Kvart över sju landar andra halvan av familjen och vi ska hämta dem. Johannes föreslog just att han skulle gå och lägga sig. Det kan nog bli spännande detta.
 
 

KKH dag3

Idag valde vi ett lugnare tempo än igår. Något som jag tror att vi båda är nöjda med. Inte så att vi har saknat aktiviteter men betydligt färre med någon exakt starttid.
Dagen inleddes likt den igår med ficklampsmys under täcket från 06:10. Johannes ville gärna spela gitarr i sängen men jag sa att grannarna nog inte skulle uppskatta detta och att han fick gå till vardagsrummet om han kände att han var tvungen att spela just då. Det var han, så han gick upp själv och spelade. Det kan rent av ha varit så att jag slumrade om ett litet tag men frukosten påbörjades ändå strax före sju.
Efter frukost lekte vi lite och monterade jogginghjulet på cykelkärran. Skype-samtal med farmor och farfar samt mellanmål avklarade också innan vi gick ut i det överraskande fina vädret.
I trädgården planterade vi solrosfrön som gossarna fått av ovan nämnda Skypekontakter.
Halv tolv mötte vi upp en av Js kompisar med lillasyster och mor på Quick för lunch och lek. Detta blev mycket trevligt och J körde som vanligt för fullt i spiralrutschekanan. Det verkade dock som om han blev nöjd idag för han gick självmant och hämtade skorna.
När vi kom hem lekte vi i trädgården en stund. I solen var det riktigt skönt men i skuggan var det lite kallt. Efter att ha fikat äpplejuice och djurkex bestämde vi oss för att prova en tur med joggingvagnen.

J fick med sig en banan och en smoothie för att vara nöjd. Allt gick finfint ända tills jag efter 12 minuter upptäckte att J satt väldigt stilla och var väldigt tyst. Inte läge att sova klockan kvart i fyra på eftermiddagen. Jag hade lyckligtvis upptäckt den annalkande katastrofen i tid och lyckades prata liv i honom igen. Väl hemma blev det såpbubblelek och matlagning. Det blev en vuxen/barn kompromiss kan man säga. Oxfilé och potatismos. Mycket gott och vi var båda nöjda.
Efter maten passade vi på att vara ute i solen en sista liten stund innan vi gick in och ritade.
Efter kvällsmat i soffan och gitarrspel i sängen stängde J butiken rätt fort.
Det har varit en väldigt trevlig dag och J har slutat testa mig lika mycket som han brukar göra. Färre protester och mer kul. Känns jättebra, för oss båda antar jag.
 

KKH dag 2

Idag var det så dags för KKH dag 2. Detta skulle komma att bli det verkliga elddopet. Schemat var späckat och nu var det upp till bevis för vår treåring.
06:30 inleddes dagen med ficklampsmys undertäcket.Detta följdes av frukost. Efter frukost bar det av till matbutiken för att proviantera. Det gick riktigt bra och vi lyckades även med de flesta av de konstiga sakerna som Karin hade skrivit på listan. Det enda som vi gick bet på var rutschekana till Samuel.
Efter handlandet var det snabbt hem för mellanmål och uppackning.
Klockan 10:00 gjorde Johannes basketdebut.Hans glädje och engagemang gjorde att fröken hade överseende med hans bristande disciplin.

Basketen följdes av gymnastiken klockan 11:00.
Lunchen bestod av makaroner och Belgiens motsvarighet till falukorv, av kyckling faktiskt. Gott.
Johannes parkerade sig i soffan med iPAD för att kolla lite badland medans jag grejade lite. Då inträffade katastrofen! Han somnade i soffan. Hur skulle vi nu kunna hålla tidsschemat med utflyttnigsfest i Waterloo klockan 14:30?

I stället för gemensam dusch passade jag på medans J kvartade och efter en dryg halvtimme väckte jag honom. Därefter fick han en snabbdusch och vi checkade in på kalaset klockan 15:00. På plats körde Johannes hårt på studsmattan till och från i tre och en halv timma innan det var dags att bege oss hemåt.
Som kvällsmat blev det Samuelgröt och gitarrspel i soffan följt av gitarrspel i sängen.
Nu är klockan 19:45 och Johannes ligger och spelar på spjälsängen med sitt nya plektrum. Skulle tro att han slocknar snart. Vi behöver båda sova en stund innan vi ska ut på nya äventyr i morgon igen.
 

KKH

Johannes och jag har KKH. Det betyder "killar kan helg" och beror på att Karin och Samuel har åkt till Sverige för att träffa främst bäbisar. Dagen började med att vi alla åkte till flygplatsen för att lämna av K och S. Efter detta hade Johannes och jag inte direkt bråttom till skolan. Så vi passade på att ha bakluckepicknick på skolans parkering där vi tittade på de som jobbar med stenläggning utanför. Lämningen gick sen kanon och jag hann med att jobba ett par timmar innan det var dags för hämtning.

Johannes ansåg att det bästa vi kunde göra efter skolan var att åka till Quick Burger för att leka på deras lekavdelning. För att berättiga oss entre köpte jag mig en glass. Sen lekte Johannes loss stenhårt i en och en halv timma.

Därefter åkte vi hem och käkade plättar och tittade på badland på Youtube. Han var nog hungrig för han slevade i sig 21 plättar med sylt.Nu sover han och jag har jobbat lite hemifrån. Frid och fröjd, men nu måste vi sova många timmar för i morgon väntar ett klart tuffare schema.
 

Bättre

Samuel var risig hela helgen, men läget förbättrades under söndagen, vilket var skönt. I måndags (när Marcus typiskt nog åkt på nästa tjänsteresa) var han dock sämre igen och ville inte äta eller dricka eller leka. Så efter telefonkonsultation med mamma och pappa åkte jag och barnen till akuten för att kolla upp honom. Efter blodprov, urinprov och lite att dricka (som han helt plötsligt ville ha), så piggnade han på sig. När läkaren kom för att tala om att de skulle ge honom dropp innan vi fick åka hem, så gick han runt i rummet och lekte, vilket gjorde att hon ändrade sig och skickade hem oss istället. Tack och lov! Igår var han lite trött, men åt och drack gärna, om än inga mängder. Idag har det förbättrats ännu mer; han var särskild glad att äta när det serverades kex och sockerkaka!
 
Dagen bjöd för övrigt på härligt sommarväder, så vi spenderade eftermiddagen i trädgården tillsammans våra danska kompisar.
 
 
 

Sjukstuga

Vi är bortskämda med barn som i princip aldrig är sjuka, så de två senaste veckorna har varit en parentes i det fallet. Förra veckan hade Samuel feber och öroninflammation (visade det sig när vi gick till läkaren för att utesluta halsfluss och lunginflammation). I tisdags hade Johannes haft diarré i skolan, vilken följdes av feber under onsdagen. Igårkväll, inatt och idag på morgonen har Samuel kräkts (Marcus är på tjänsteresa, så bara att sanera golv, barn, sig själv mm) och han har dessutom också diarré. Johannes, som ju tack och lov älskar att vara hemma, roar sig relativt bra på egen hand eftersom Samuel bara vill vara i mitt knä hela tiden.


Bad

Så kom äntligen lite värme efter en lång och kall vinter.I söndags hade vi besök av Marcus kollega med sambo och då skulle vi bjuda dem på svenska våfflor. Det var riktigt skönt ute, så vi dukade i trädgården.
 
 
 
Barnen passade även på att ta årets första dopp.
 
 
Värmen har följt med oss in i början av veckan även om det inte varit riktigt lika fint som i söndags. Men det är skönt att våren äntligen kommit!

Finklädda

Två finklädda och välfriserade gossar på väg till födelsedagskalas igår eftermiddag.
 
 
Precis som sin bror, så visade det sig att även Samuel ogillar skjorta, så den fick lite snabbt bytas mot en väst istället. Och det var mer populärt! Dock tyckte Johannes att gubbvästen borde bytas mot en flickväst :)
 
 

Favorit i repris

Kan meddela att akvarieprojektet går bra än så länge. Idag blev det nytillskott dessutom. När jag hade akvarium på Stenportsgatan hade jag två pansarmalar som hette Tim och Tom. Nu har pansarmalarna Sim och Sam flyttat in på Dreve du Bonheur 3. Dessutom fick de med sig ytterligare en kompis från butiken; grodan Summit.
Med dessa tre nya invånare på plats har det blivit lite mer fart i avkvariet

Familjens kock

Härom morgonen ropade Johannes på mig. "Kom mamma, jag har lagat ugnspannkaka och dukat fram till oss."
 
Man hoppas ju bara att han inte brände sin lättklädda lekamen under tillagningen.....
 
 
Denna, andra, påsklovsvecka har varit relativt lugn eftersom Samuel är lite krasslig. Hosta, snuva och feber gör att vi har spenderat mycket tid hemma idag och tyvärr vi fick ställa in dagens lekdejt. Vi hoppas på bättring tills på fredag, för då är det kompisträff i Waterloo som vi inte vill missa.

Bli stark

Under påsklovet är det ingen gymnastik för Johannes eftersom även den tar lov. När jag berättade det för honom igår funderade han lite och sen frågade han mig: "mamma, hur ska jag nu bli stark?". En fråga att bita i... Så för att ge honom möjligheten att bli stark och träna kroppen på liknande sätt som gymnastiken gör, så åkte vi till ett, för oss, nytt lekland en bit bort. Eftersom vi var på lekland även förra helgen var vi väldigt noga med att poängtera för Johannes att dagens besök var på grund av den inställda gymnastiken. Så han inte tror att vi ska åka till lekland varje lördag.
 
Det var ett väldigt bra ställe med lagom avancerade grejer för Johannes och, framförallt, tunnelrutschkanor, som just nu är hans stora favorit. Samuel var först nöjd i småbarnsavdelningen och sen gillade han att bara gå runt och kolla på folk och leka med bollar lite här och där. 
 
 
 

Får jag?

Det är ju väldigt bra när ens barn frågar om lov innan de gör saker, men ibland kanske det är lika bra att de provar utan att fråga; det är ju också ett sätt att lära sig. Hade Johannes frågat mig innan han testade nedanstående hade jag sagt nej direkt. Istället var han "smart" nog att inte fråga. Och det visade sig att han klarade det galant.
 

Påsken

Bilresan till Rotterdam gick hur bra som helst, vilket var skönt, då vi inte är vana vid att ha två nöjda barn i baksätet. Vi tackar dvd-spelaren för det.... Det blev en förmiddagstur till centrala Rotterdam på påskafton. Vi passerade mitt gamla jobb (C&A) och kollade in lite bekanta gator. Efter thailunch hade Johannes tröttnat och ville hellre åka tillbaka till hotellet (för att springa i korridoren) än att gå på café. Men jag och Marcus hade planerat annorlunda, så på eftermiddagen åkte vi till ett lekland. Efter tre timmars lek, endast avbrutet av en kortare matpaus, så somnade båda barnen gott i bilen på väg hem och jag och Marcus körde lite sightseeing i Rotterdam by night.
 
 
 
Söndagens badlandsbesök var uppskattat, dock var Johannes i yngsta laget, eftersom det inte fanns några långa vattenrutschkanor som han fick åka ensam. Och jag och Marcus var lite för fega för att prova det allra värsta... Men vi hade skoj iallafall och innan vi åkte hemåt passade vi på att roa oss lite i nöjesparken som omgärdade badet.
 
 
 
Måndagen hemma bjöd på påsklunch, påsklamm och påskägg. Och sol! Men lite blåsigt, så vi fick plocka fram vårt hemmabygge till staket, så vi kunde vara på framsidan eftersom det var där solen var.
 
 
 
Det är mysigt med påsklov och väldigt härligt att ha Johannes hemma på heltid. Idag har det blivit bland annat cykling, lekplats, cafélunch och bad. Kanske inte så konstigt att båda barnen däckade i sängen efter en kort sagostund. Marcus är på tjänsteresa i Sverige, men kommer hem imorgon igen - skönt!

RSS 2.0