Samuel = stor kille

Samuel är ju den ende av våra barn som gillar napp. Johannes tog den aldrig och hoppet är nog nästan ute för Hugo också (även om Samuel började först vid 10 månaders ålder...). Men de ska ju sluta med den i sinom tid och man har ju hört om diverse tricks för att "lura" de små att sluta/ge dem till tomten/till nappträd/lisebergskanener etc. Tandläkaren sa att det är ok för tänderna fram till fyra års ålder, sen kan de permanenta tandanlagen påverkas. Så vi har lite tid på oss och jag har väl nånstans tänkt att det skulle vara lagom att sluta i sommar.
 
Men det behövde jag inte bekymra mig för. I fredags när Samuel skulle lägga sig tackade han nej till nappen med motiveringen att han är stor kille nu och sen dess är han nappfri! Smidigt avslut tycker jag :)
 
 
 

Kusten

Nu när vår tid i Belgien börjar gå mot sitt slut finns det vissa saker som vi inte gjort och som jag skulle vilja göra. En av dem är att åka till belgiska kusten. På grund av all trafik man hört att det är till och från kustorterna vid fint väder samt det faktum att vi många månader av vår tid här haft barn som hatat att åka bil har det inte blivit nån resa dit. Förrän nu. Förra veckan när det var lov tog jag och barnen med oss kompisarna Stina, Elsa och Carl i bilen (praktiskt med sju säten!) och åkte till Knokke. Hugo somnar ju inte i bilen, så sista biten av den 1 1/2 timmes långa resan dit var han rätt arg och trött. Så han somnade gott när vi kom fram. 
 
De stora barnen fick på sig sina ytterkläder och tog genast med sig sandleksakerna för strandlek. De hade jätteskoj!
 
 
 
 
Lunchen på ett närliggande brasseri var god, men avslutades i all hast då Hugo spillde kaffe på både mig och sig. Efter lunch blev det mer spring och klättrande i sanden och vi avslutade med glass innan vi åkte hemåt.
 
 
Trots att det var lov var det mycket trafik på väg hem, plus två olyckor. Så resan tog 2 1/2 timme.... Johannes och Hugo var vakna hela vägen, de andra tre barnen sov gott. Jag hade gärna återvänt nån gång i sommarväder. Får kanske bli vid någon framtida Belgiensemester.

Framsteg

Det finns en liten kille i det här hushållet som är väldigt nöjd över att kunna sitta.
 
 
Ännu kan man inte lämna honom hur som helst sittandes, då balansen tappas efter en stund, men han kan sitta och leka en stund utan att falla. Och det är poppis!

Dragåsna

Dagarna under lovet bjuder på molnigt och kallt på morgnarna och soligt och skönt på eftermiddagarna, så idag ville barnen åka till lekplatsen efter lunch. Marcus behövde bilen för att slänga en massa skräp och det är för långt för barnen att cykla eller gå dit. Så jag fick helt enkelt prova nåt nytt.
 
 
 
 
Det är drygt två kilometer till lekplatsen och jag var helt slut när vi kom fram.... Barnen tyckte det var toppen och Hugo gjorde cykelkärrepremiär och var nöjd med det.
 
Väl på lekplatsen fick han göra gungpremiär och det var en succé.
 
 

"-Mamma har blivit galen"

För ett tag sedan var jag i storarummet där Johannes och Samuel lekte. Jag tror att de lekte brandbil och ambulans. Det var rätt stojigt med mycket sirener etc. Trots detta gick det tydligt att urskilja diverse rop och grymtande från köket. Det jag kunde utläsa (eller ska man säga uthöra) av lätena var att Karin hade tappat något på foten eller möjligen sparkat i tå i ett stolsben eller liknande.
Johannes utbrast omgående:
"-Samuel vi måste rädda mamma"
Varpå Samuel utbrister, oklart om detta var för att uppmärksamma mig på situationen eller bara ville lufta sin åsikt i största allmänhet:
"-Mamma har blivit galen!"

Fin-fina killar

En av julklapparna kan man ha mycket roligt med!




Samuel 3 år!

Idag var det dags för Samuel att fylla år. Sen Johannes hade födelsedag för en månad sen har Samuel väntat på sin dag och han blev väldigt glad, men förvånad då han hade glömt vilken dag det var..., när vi väckte honom med sång imorse.
 
 
Han fick fina presenter, bland annat bilar, innebandymål, kläder och dinosaurier. Och nedanstående.
 
 
 
Under eftermiddagen och kvällen har vi firat Samuel tillsammans med favoritkompisarna Elsa och Carl och deras föräldrar. Det var high life här hemma mellan 14.30 och 19.30, så det var tre trötta killar som somnade snabbt efter avsked. 
 
 
 
 
 
 

Sällskap och karneval

Mitt frukostsällskap imorse påstod att det ville ha lugn och ro och flyttade ifrån mig (och Hugo). De tyckte dessutom att vi skulle sitta i köket, så det blev tyst nog för dem i vardagsrummet :) 
 
 
Nästa vecka är det karnevalslov i skolan och det brukar innebära att onsdagen i veckan före lovet (det vill säga igår) är karnevalsdag i skolan. Johannes och Samuel brukar inte vara i skolan på onsdagar, men detta ville de vara med på. Johannes har tidigare år inte alls varit sugen på att klä ut sig, men det har förändrats mycket under de senaste månaderna. Samuel har varit mer förtjust. Och när han dessutom fick vara sin favoritfigur ville han absolut inte stanna hemma.
 
Så de här två fina gossarna vinkade jag hedå till på skolan igår.
 
 

Klädvård

Det gäller att börja i tid med att ta hand om sina kläder. Johannes har varit väldigt intresserad av att stryka kläder sen han var ungefär 2 1/2 år och nu är Samuel lika intresserad han. Kanske blir det extra spännande då det är en syssla som utförs väldigt sporadiskt i detta hushåll.....
 

Varmt och skönt

Det må vara så att jag varit lite fundersam över huruvida Hugo gillar att bada eller ej eftersom han vid ett flertal försök mest blivit ledsen. Men jag tror det handlar mest om temperaturen, för när han fick ta sig detta bad häromkvällen var det inga problem med humöret.
 
 
 
Idag, liksom alla torsdagar, är Johannes och Samuel lediga från skolan. Imorse, när Marcus åkte till jobbet och skämtade med Johannes om att de skulle till skolan svarade han att "nej, det ska vi inte, vi har hemma-fru dag idag!".

Carpe diem

När man vaknar och det är liiiite vitt utanför fönstrena och plusgrader gäller det att vara snabbt ute i backen. Och finns det inte tillräckligt med snö på ena sidan huset kan man alltid skyffla från den andra och lägga ut i en snitslad bana.
 
 
 
En knapp timme efter att de kommit in igen är det helt grönt ute.
 

RSS 2.0