Ny-premiär

Sen i lördags eftermiddag är jag och Hugo hemma från bb, vilket är väldigt skönt. Helpension med sängservering av mat i all ära, men hemma är ändå bäst! 
 
Hugo sover och äter mest eller så blir han klappad och pussad på av bröderna, framförallt av Samuel. Trots att Samuel är mammig och inte tidigare accepterat andra barn i mitt knä är det inga problem med Hugo. Vilket är väldigt skönt. Det första han undrar över på morgonen är var Hugo är och han rusar till badrummet så fort han hör att det är blöjbyte på gång.
 
Igår skulle jag ner i centrum en sväng och frågade Samuel om han ville åka dubbelvagn med Hugo. Han var snabb att tacka ja till detta såklart. Det kändes speciellt att gå utanför dörren med två barn i vagnen där Samuel var den som var den stora. Vid första vagnpremiären (http://brysselkexet.blogg.se/2012/february/premiar.html) var han i samma ålder som Hugo är nu.
 
 
 

Hugos första besök

Nu har Hugo haft sina bröder på besök två gånger. Med sig hade Johannes och Samuel, Hugos första gosedjur som de, med viss styrning av pappa, valt helt själva. Det blev en haj.
 
 
Först var det två försiktiga storebröder, men allt som tiden gick blev de modigare.
 
Väl på plats var Johannes som väntat mer road av den elektriska sängen än sin lillebror. Överraskande nog var Samuel väldigt intresserad och inte det minsta svartsjuk på Hugo som allt som oftast var i famnen på Karin. Samuel ville gärna vara med och hålla och klappa och tackade genast ja till att vara med på ett blöjbyte.
 
Om allt går som det ska får vi hämta hem både Karin och Hugo i morgon eftermiddag. Det blir nog skönt för oss alla fem. Eller i alla fall fyra då jag inte är helt säker på att Hugo bryr sig så värst mycket än.
 

Hugo Sven August Friman

Onsdagen den 23:e juli klockan 14:03 kom Hugo ut. Han vägde in på 3610 goch var 52,5 cm lång. Allt gick bra och alla mår bra och är nöjda och glada.
Något säger mig att ni kan komma att få läsa mer om Hugo här på bloggen.
 

Lavendelpåsar

I vårt närområde växer det otroligt mycket lavendel. Väldigt fint när det blommar lila tycker jag, men lukten doften är jag mindre förtjust i. Dock gillar resten av min familj den, så jag kände att jag fick lägga mina egna åsikter åt sidan och visa barnen vad man kan göra med lavendel.
 
Så en eftermiddag för någon vecka sen gick vi ut och samlade på oss lavendelblommor som vi lät torka.
 
 
 
Häromdagen tyckte vi att de torkat färdigt och det var dags att sy. Det blev varsitt hjärta som barnen har lagt bland sina strumpor.
 
 
 

Skylift

Johannes är just nu inne i en lego-(och duplo-)byggarperiod. Efter dagens lunch försvann han iväg och efter en stund skulle vi komma och inspektera hans nybyggda skylift. Stödbenet kändes genomtänkt tycker jag.
 
 

Semesterfrukost

Årets första semesterfrukost.
 
 
Lunchen fick vi äta inne med fläkt på bordet :)
 

Semester

Idag jobbade jag min sista dag innan semestern.Glädjande nog har sommarvädret kommit tillbaka till Bryssel. Det ger ju onekligen en mer upplyftande känsla att lämna kontoret och mötas av fint väder när man går på sommarsemester. Förra veckan bjöd på regn och 15 grader men idag när jag satte mig i bilen visade biltermometern 41 grader. Det visade sig inte riktigt stämma och efter en stund hade den gått ner till 37. Nu är snart klockan 20 och nu har det gått ner till 33. Ett stabilt väder med en temperatur mitt i mellan 15 och 37 vore att föredra. Joggingturen får nog sparas till i morgon bitti. Oavsett väntar nu 6 veckors ledighet. Personrekord!

Muta

Alla barn gillar plåster. Utom våra. Som i princip hatar dem. På sitt sätt praktiskt, då det inte är någon försvinnande åtgång på "onödiga" plåsterlappar, men inte lika praktiskt när det faktiskt skulle behövas något för att stoppa en blödning eller skydda ett sår. 
 
Tidigare i veckan körde Samuel sin plastmotorcykel till lekplatsen och lyckades göra en ordentlig vurpa på vägen dit; han formligen flög över handtaget och kraschlandade på hakan (undrar om han ville skydda cykelhjälmen från skråmor....). Detta ledde till ett ordentligt skrapsår som ändå verkade arta sig ganska bra. Tills igår när han kom på att man kan pilla på halvläkta sår. Så det har varit ett evinnerligt pillande och idag tyckte jag att det såg ut som det börjat vara sig. Dags att skydda mot smutsiga små fingrar alltså. Med plåster tänkte vi. Det tänkte inte Samuel. Johannes och Marcus ställde upp som "medplåstrare", något som får anses som ett stort framsteg för Johannes, som är lika negativ till plåster som Samuel och det mutades med glass. Trots detta tog det minst tio minuter och en del tårar från Samuel sida innan plåstret satt där det skulle och han inte genast försökte ta bort det igen.
 
Tur att glassen var god!
 
 

Ludotek

Här i Belgien finns det något som heter Ludotek, som är ett bibliotek för leksaker. Innan i onsdags var detta något vi inte besökt, men eftersom regnet öste ner exakt hela onsdagen kändes det som en bra grej att prova. Man betalar en årlig medlemsavgift och därefter en mindre summa (mellan 1 och 3 euro) per sak man lånar. Man får låna fem saker varje gång och ha dem i två veckor. Nu lyckades vi tajma in sista veckan innan sommarstängning, så vi får ha våra fem saker till mitten av augusti istället. Barnen valde ett par olika leksaker, bland annat en pengasorterare, ett duploflygplan och en "dykbåt". Ett roligt sätt att prova nya leksaker; är det något som visar sig vara väldigt populärt kan man ju fundera på om det är något man ska köpa.
 
 

Veckans utflykt

Bortsett från i måndags har veckan bjudit på mycket regnigt väder, så vi har fått använda fantasin för att hitta på lämpliga aktiviter som inte bara är utomhus. Samuel är nämligen inget fan av regnbyxor och stövlar, så det blir inga långa utestunder med honom i ösregn.
 
I tisdags åkte vi därför till Naturvetenskapsmuseet här i Bryssel. Vi har varit där en gång förut, för drygt två år sen tror jag det var, men då blev vi rätt besvikna eftersom vi hade helt fel förväntningar. Jag hade läst att det skulle finnas fiskar och då trodde vi såklart att det var akvarium som åsyftades, men det var mest uppstoppade djur. Den här gången visste vi vad som väntade och dessutom var barnen taggade på dinosaurieavdelningen. Så vi fick en trevlig förmiddag där som avslutades med lunch och en extra titt på det akvariet som faktiskt fanns (som antingen inte var där förra gången eller så hittade vi det inte då).
 
 
 
 

Drake

För två år sen när vi hyrde stuga på Öckerö fick Johannes en drake i present och då blev det några kortare turer. Sen har den, dessvärre, hamnat lite i glömska i våra skåp, men i helgen dök den upp igen. Lagom till blåsten, så igår förmiddag tog vi med oss draken till en närliggande fotbollsplan för att prova flyga. Det gick riktigt bra och långa stunder flög den med hela linan ute. Samuel tyckte det var roligast att titta på samt att springa efter draken när den kraschat medan Johannes var mer road av att hålla i linan.
 
 
 
 

Sommarfrukost

Veckan har bjudit på riktigt varmt väder (upp mot 30 grader flera dagar i rad), så trots att vi brukar äta frukost redan vid klockan sju, så var det skönt ute och vi parkerade oss utomhus för ätande.
 
 
Precis som förra veckan, så kom regnet lagom till helgen. Vi tre hellediga tycker det är rätt skönt med lite svalare väder, men det är tråkigt för Marcus som bara är ledig lördag-söndag.
 

Utflykt

Tidigare i veckan åkte jag och barnen på utflykt till Atomium, något Johannes önskat länge att vi skulle göra. Vi valde en dag med fint väder, så vi skulle kunna njuta av utsikten från topp-bollen. Johannes var väldigt fascinerad av vattenrutschkanorna, tillhörande ett närliggande badland, som man kunde se därifrån. Vi tog även turen genom övriga öppna "bollar"; men där tyckte barnen det var mest spännande att åka rulltrappor i mörker. Jag har ju varit på Atomium förut, så inte heller jag var så intresserad av utställningen som man kan läsa om i bollarna, vilket nog var tur, för det hade varit svårt att få tid till det.
 
 
 
 
I dessa bollar kan skolbarn "hyra in sig" med sin skolklass och sova över natt. Man måste dock vara sex år för det, så ännu inget för Johannes eller Samuel (vet ej om de varit intresserade även om de haft åldern inne....).

RSS 2.0