Semester

Vi har semester och därför blir det inte mycket till bloggande om dagarna, vilket ni kanske märkt...

Jag och Johannes har nu varit i Sverige i drygt två veckor och Marcus i en. Vi har hunnit med mycket; skånevistelse, Karlstad, Göteborg, Lidköping och nu Göteborg igen. En del flängande, så nu är det skönt att i stort sett hela resterande semestern ska tillbringas i Göteborg. Med tanke på att vi ska hyra ut huset från augusti har vi dessutom en hel del att göra här hemma med röjande bland våra saker. Det går framåt dock, men mycket återstår. Jag hoppas att jag kommer hinna känna mig lite ledig också innan det är dags för återfärd.

Johannes fann sig snabbt tillrätta i huset och gillar den lite mer uppväxta trädgården vi har här jämfört med den i Bryssel. Framförallt är han väldigt förtjust i allt som växer som man kan äta....

Vi har haft några fina dagar med sol och riktigt varmt, vilket är härligt. Så efter förmiddagarnas arbetspass har vi passat på att åka och bada.

Idag kom dessutom min fd kollega Lina med familj på spontanbesök till lunch, mycket trevligt!

Bloggtorka

Idag åker jag och Johannes till Skånes djupaste skogar och där finns inget internet. Så om inte Marcus bloggar om hur han har det på arbetet, så väntar några dagars bloggtorka. Men håll ut, jag kommer tillbaka.....

Järnväg

När Tobias, Karro och kusinerna var på besök i påskas fick Johannes en del briojärnväg och ett tåg. Elmer var väldigt glad åt denna present och lekte en hel del med grejerna redan då, medan Johannes var rätt ointresserad. Men den senaste veckan har han flera gånger kommit och visat att han vill ha fram lådan där bitarna ligger. Så bygger vi lite järnväg och så kör han en stund med tåget. Så han gillar verkligen presenten även om det inte framgick då....




Museum

Idag har vi varit lite kulturella, för typ första gången sen vi flyttade hit.... Vi åkte till militärhistoriska museet för att se hur det funkar med Johannes att gå på museum. Och då valde vi ett som var gratis...
Vad vi faktiskt inte visste, var att det ingick panoramavy över parken som museet ligger vid, det var häftigt. Även museet var helt ok, framförallt flygplansavdelningen. Vi avslutade lagom till Johannes lunch, så den fick han på en parkbänk i solen innan vi åkte hem och han somnade i bilen. Väl hemma blev det mat till oss vuxna också och sen lite vila på en filt på gräset innan vi bänkade oss framför sveriges kvartsfinal mot Australien. I skrivande stund leder Sverige med 2-1. Vi håller tummarna för vinst.

Johannes är på väg.



Framför "triumfbågen". På vänster sida längst upp är en tillfällig restaurang installerad och på höger sida är panoramabalkongen som vi kom ut på.






Johannes brydde sig inte så mycket om utsikten utan tyckte trapporna var roligast.



Annorlunda lek

Man kan leka på flera olika sätt; idag provade Marcus och Johannes ett nytt. Båda två verkade tycka det var skoj.





Därefter blev det mellanmål.



Och sen hann vi leka lite till innan det var dags att gå hem och ta farväl av våra gäster, som var på bröllop igår och därför tog sovmorgon idag.


Snabblärd

Så var Marcus hemma från sin Englandstripp igen, vilket var skönt, så inatt sov jag som en stock :)

Man får små glimtar då och då om hur mycket Johannes verkligen snappar upp om diverse ting. Han tycker det är ganska roligt att sitta och leka med Marcus skruvdragare (den som Johannes, enligt vissa bloggläsare, fick i present av Marcus vid samma tillfälle som han fick en docka av mig.....), men igår tog han det ett steg till.

Han reste sig upp, puttade fram reserv-stokke-stolen och gjorde ett skruvförsök. Det såg faktiskt riktigt bra ut.





För övrigt så har Johannes verkligen kommit in i en klätterfas, vilket resulterade i en vådlig vurpa ner från sandlådekanten och ett jack i pannan idag på förmiddagen. Johannes blev såklart jätteledsen och jag tror att även Albert (som var här och lekte) blev lite påverkad av all gråt. Som tur väl är så är Helene (A:s mamma) lite mer rutinerad när det gäller skador på barnen, så hon kylde av och satte på lite läktejp. Så får vi se om det blir minne för livet i pannan eller om det växer bort.

Idag har vi även hunnit med besök på O.N.E och Johannes vägde in på 12.8 och 81 cm och fick godkänt av läkaren trots att han skrek sig igenom besöket.

Poolparty

Nu har vi sommar igen! Tyvärr verkar det vara lite tillfälligt, så det gäller att njuta så länge det varar. Dock hade jag inte fattat att det var varmt redan på förmiddagen, så om jag och Johannes hade för minst kläder på oss på lekplatsen igår var vi definitivt de som var mest välklädda idag; långbyxor och långärmat och jacka, när övriga besökare hade shorts och t-shirt....

När Johannes sovit lång middag (drygt två timmar) tog vi bilen till Albert och Helene för poolparty på deras balkong. Barnen badade medan mammorna drack kaffe. En stund iallafall, sen var det mycket bråk om leksaker, öppnande av "förbjudna" lådor, klättringar där man inte ska vara mm. Det läskigaste var nog när Johannes var ensam på Alberts rum och var knäpptyst. Det är ju då man bli misstänksam, så jag gick och kollade. Då hade han klättrat upp på en av Alberts små stolar och via sitsen, upp på ryggstödet och sen upp i fönsterkarmen, så när jag hittade honom stod han med ena foten på fönsterkarmen och den andra på ryggstödet och var på väg att klättra upp i fönstret helt. Då åkte stolarna ner i spjälsängen.....

Det är kul med leksaker i badet.....


Fast man kan också behöva lite fika- och drickapaus


Friskus

Nu är Johannes frisk igen, vilket är skönt. Så det är full fart som vanligt och han gillar verkligen sin nya sandlåda. Han har gått här hemma hela morgonen och sagt "hallå ja" (har jag trott och svarat "hallå ja"). Men i själva verket säger han sandlåda :)

Jag släppte ut honom i trädgården en stund imorse och då gick han direkt och klättrade upp på locket till sandlådan. Så den var uppenbarligen en väldigt bra investering.

I eftermiddag kommer Albert med mamma hit för lite sandlek. Nils mamma är däckad i feber mm (kanske samma som barnen haft), så de får hålla sig hemma. Vi hoppas hon är bättre imorgon så vi hinner träffas innan de åker hem till Sverige för semester.

Johannes brukar ju gilla att gå i Marcus kalsonglåda och ta på sig ett par kalsonger över huvudet, men jag visste inte att han är lika förtjust i hans fleecetröja.



Johannes har även varit hos hemmafrisören idag och fått håret runt öronen och i nacken ansat. Genast ser han mycket större ut.

Sandlåda

Johannes är fortfarande sjuk, men har "bara" strax över 38 graders feber. Inatt hade han dock en febertopp när han verkligen kändes skållhet och bälgade i sig vatten, men sen sjönk temperaturen igen. Han har varit ganska spak idag, men vi åkte ändå iväg på några ärenden på förmiddagen. Något som uppenbarligen var väldigt ansträngande för honom eftersom han därefter sov middag i nästan tre timmar. När han väl vaknade från sin tupplur fick han äta jordgubbar och kolla fotboll (svenskornas vm-match mot Nordkorea) tillsammans med Marcus i soffan.



Därefter påbörjade Marcus projekt "sandlådsbygge". Det var nämligen ett av inköpen under förmiddagen. Under tiden tog jag och Johannes en skön promenad i solen, som plötsligt tittade fram.

Johannes gillade sin nya sandlåda och hade nog gärna suttit där längre, men han skulle bada och gå och lägga sig, så han får fortsätta gräva imorgon.


Sjukling

Båda kompisarna har haft feber den senaste veckan, så det var väl egentligen ganska väntat att det skulle nå Johannes också.... I förmiddags var han precis som vanligt, men sen ville han inte äta så mycket lunch. Då trodde jag det berodde på att han var för trött (för att han gått upp för tidigt) och tänkte att han väl äter mer sen. Men sen ville han bara ha väldigt lite mellanmål och var ledsen, så när Marcus kommit hem kollade vi tempen och då hade han 38.7. Inte konstigt att han inte velat äta. Och sen har han blivit mer och mer trött och blank i ögonen. Efter att ha lyckats truga ner två skedar middag så gav jag upp och plockade fram glassen. Det gick bättre..... Men han har inte varit sig lik och passat på att vila lite då och då, även medan han lekt.





Jag hann iallafall borsta tänderna på honom och ge alvedon samt byta blöja innan han somnade på soffan kl 18.15. Där ligger han nu och jag och Marcus ska kolla på film (Göta kanal 3).

Gårdagskvällen var otroligt trevlig; det är väldigt roligt att hinna prata till punkt med de andra mammorna och hinna avhandla lite "allvarligare" saker, något vi aldrig riktigt får tillfälle till när vi samtidigt har fullt upp med att se efter barnen. Vi bestämde att detta ska bli en månatlig tradition från och med hösten; bra beslut tycker jag!

RSS 2.0