Grannbesök

Förra helgen hade vi besök av våra gamla grannar från min och Marcus första gemensamma lägenhet. Även de har numera lämnat huset vi möttes i och fått två barn; två flickor på snart 5 år respektive 16 månader. Vi hade en mycket trevlig helg tillsammans med tivolibesök, lekplatspicknick, sightseeing i stan samt en massa hemmahäng. Johannes skulle åkt på skolutflykt i måndags, men ville hellre vara hemma och leka med besökarna, något jag givetvis inte kunde neka honom.
 
 
 
 
 

Arboretum

Efter tips från bekanta åkte vi under förmiddagen idag på utflykt till ett ställe som heter Arboretum (http://www.arboretum-tervuren.be/Pages/accueilen.htm). Detta är ett skogsområde på ca 100 hektar som planterades mellan 1875 och 1880 med träd från den tempererade klimatzonen på norra halvklotet. Vi parkerade vid "huvudingången" och hamnade därför i nordamerikas skog. Vi började med en promenad då vi tittade på fåglar och kastade löv och därefter blev det mellanmål på en filt på en äng. På vägen tillbaka till bilen gick vi genom en annan skog och tittade på kottar, pinnar och kåda. Barnen var väldigt förtjusta i stället, och vi vuxna också. Johannes har länge pratat om att åka till skogen och det var väldigt roligt att hitta ett ställe som känns som en riktig skog och inte som en anlagd park. Så hit kommer vi återvända! Om man blir väckt av sin storebror halv sex på morgonen och sen springer en massa i friska luften så somnar man gott i bilen hem trots att klockan bara hunnit bli kvart över elva. Så blev det för Samuel idag. Det innebar å andra sidan att han kunde vakna lagom tills det var dags att äta pannkakslunch.
 
 
 
 
 
 
 
 

Tågresa

Vardag igen efter besöket (som kommer få ett eget inlägg inom kort) och skoldag för Johannes. Dessa dagar är tröttande för honom, så konflikterna duggar ibland tätt här hemma efteråt. Idag åts det dessutom för lite mellanmål, så känslorna satt på utsidan en stund innan middagen. Men efter ordentliga lass potatismos och lax/fiskpinnar gav Johannes och Samuel sig ut i trädgården för att leka lite innan läggning. Och då var det annat ljud i skällan; mest skratt och skoj. De byggde ett tåg som Johannes körde och Samuel fick åka med på. Och jag kunde plocka undan och diska helt i fred, vilket ibland är en verkligt underskattad lyx :) 
 
 

Trädgårdslek

Efter att ha spenderat förmiddagen med att städa och bädda i ordning inför helgens besökare, samt tagit mig själv och barnen till tandläkaren kände jag att vi var värda en ny leksak till trädgården. Jag tänker att den kanske kan hjälpa till att ge mig tid att sitta med benen högt och magen i vädret och bara titta på när barnen leker och spelar.
 
Vi borde kanske börja med en lektion i "klubb-vett" dock. Det blev en del svingar och höga slag, både i luften och på andra....
 
 
 

Soppkokning

Även i värmen kan man tydligen bli sugen på soppa ansåg både Johannes och Samuel, så de hoppade i plaskpoolen efter skolan och gjorde sig varsin gryta full.
 
 
Jag satt nöjt i skuggan och tittade på. När termometern har passerat 25-graders strecket är det skönt att vi har möjlighet till både sol och skugga i trädgården.
 

Ska bara....

Om mamma "ska bara..." innan hon har tid att lägga mig för min middagsvila får jag väl fixa det själv.
 
 

Besöksrapport

Som jag skrev för ett par dagar sen hade vi besök i dagarna sju. Våra mest långväga gäster kom tillbaka (deras tidigare besök hittar du här: http://brysselkexet.blogg.se/2013/october/langvaga-gaster-2.html). De var här i höstas också, men de ville gärna uppleva våren i Bryssel också så ville träffa oss igen förstås :) Vädret var ok, men tyvärr inte så fint som vi hade de två föregående veckor. Å andra sidan har det regnat mängder sen de åkte hem, så kanske ändå var en bra tid att komma hit.
 
Det blev mycket trädgårdshäng, jogging för de tre ogravida vuxna, grillat och en del turistande. Med andra ord ett par riktigt trevliga dagar tillsammans!

Det tar dock på krafterna att ha besök, så Johannes har varit hemma från skolan och vilat i två dagar. Men nu är han på banan igen!
 
 
 
 
 
 

Soff-fix

Ibland måste man förnya sig.
 
Före:
Efter:
 

Besök

Lite bloggpaus de senaste dagarna beror på att vi har haft besök sen i ondags eftermiddag. Idag är de och gör stan, Marcus jobbar och Johannes är i skolan för att träna på morgondagens "sing-a-long" som föräldrar och syskon får bevista. Jag ska skriva mer om besöket när det är över. Så istället får ni en bild från en solig lunch för mig och pojkarna förra veckan.
 
 
 
 

RSS 2.0