Träning

Igår förmiddag kom babygymet fram. Samuel verkar gilla det, men det är tröttsamt att träna.



Även hans storebror blev förtjust; han tyckte mycket om att ligga och gymma där när han var liten, men även nu som lite större funkar det uppenbarligen bra.



Marcus var hemma igår kväll, men har nu åkt till England, så även ikväll fick jag träna på att lägga Johannes med Samuel som sällskap. Jag kände mig nöjd med mitt uppdrag, då jag lämnade sovrummet med en sovande Johannes i sin säng och en sovande Samuel i min. Några minuter senare hade Samuel dock tröttnat på sängen, så nu sover han gott i sjalen istället.


Fort...

Tiden går väldigt fort och snart har ytterligare en vecka gått. Och jag har inte bloggat en enda gång. Får skylla på att det är fullt upp med två barn, även om det ena är borta på dagarna ibland.

I veckan som gått har det varit riktigt fint väder, så vi har varit ute en hel del. Häromdagen tog vi ut bobbycaren (eller hur man kan tänkas stava detta engelska ord på svenska) och körde lite utomhus. Det tyckte Johannes var toppen.



Vi såg även ett flertal nyckelpigor, ett djur som Johannes är väldigt förtjust i. Iallafall så länge de är på armlängs avstånd. Jag tog en på mitt finger och gav till Johannes. Det tyckte han var lite roligt, men när den började vandra upp på hans arm blev han mindre och mindre road. Strax efter att fotot togs började han ropa "ta bort den, ta bort den" som om det vore en livsfarlig orm han hade på armen.



Nu har jag klarat av mitt första dygn ensam med båda barnen, det är bra att vänja sig, för fler lär det bli när Marcus åker på tjänsteresor igen (den första är redan nu till veckan). Det har gått bra måste jag säga. Johannes kommer mer och mer in i trotsåldern (eller självständigshetsåldern som vi lite mer positivt kallar den), vilket såklart sätter tålamodet på prov, men eftersom det var så fint väder igår, så kunde vi vara ute riktigt mycket och då är allt lite enklare. Jag tog båda barnen i vagnen när det var dags för middagssömn för Johannes och så gick jag så att han fick sova och sen avslutade vi promenaden på lekplatsen där även kompisen Nils och hans mamma anslöt. Vi var dock där lite innan de kom, så jag och Johannes fick varsin glass i solen först.



Det var dock inte helt genomtänkt av mig att köpa två glassar som börjar rinna, inte ta några servetter eller fat, samtidigt som jag var tvungen att amma. Men det gick det med :)

Natten har varit bra, Johannes har skött sig bättre än lillebror som började "knorra" vid halv fem-tiden. Jag vet inte om det var magen eller hunger som spökade. Lagom till han och jag somnat om riktigt gott, så vaknade Johannes. 6.40 nya tiden.... I förmiddags gick vi till lekplatsen en stund och sen hem för pannkakslunch. Johannes fick därefter välja om han ville sova middag i vagnen eller sängen och valde sängen. Inte mig emot, för då hinner jag ju också vila lite. Och blogga :)

I eftermiddag håller vi tummarna för Villa. Nu när faktum ändå är att de är i final, så måste jag ju heja på dem, det var en helt annan sak i semin, när jag hejade på Bollnäs...





Bandy

Jag är nog den enda i familjen Friman som inte gläds åt att Villa gick till bandyfinal igår kväll eftersom det innebär att Marcus åker till Sverige på lördag morgon och kommer hem efter jobbet på måndag.... I det tysta hoppas jag därför att det tar ytterligare 29 år innan det är är finaldags för Villa igen ;)

Cykelturen häromdagen blev kort, Johannes var inte överförtjust. Det var samma sak när han provade cykelkärran hos Tobias och Karro i julas; först skulle han absolut inte åka och sen när vi kom hem så ville han åka mer. Vi hoppas på mer åkglädje nästa gång. Myggnätet är på för att skydda från småsten som cykeln kan slunga upp och in i vagnen.

Vi håller på att vänja Samuel vid babysittern. Korta stunder funkar den bra, men sen vill han komma upp i famnen igen.


Första turen

Jag har precis vinkat av Marcus och Johannes som gett sig ut på första turen med cykelkärran och med Marcus nya cykel. När Johannes fick frågan om han ville ut och provåka blev han väldigt entusiastisk, men medan Marcus höll på att förbereda sig ändrade han sig både fram och tillbaka flera gånger. Till slut hade han iallafall bestämt sig för att följa med, ända tills han satt i kärran och Marcus drog över myggnätet; då ville han gå ur. Så vi får se hur länge de blir borta; förhoppningsvis gillar Johannes det när de väl är iväg.





Veckan har gått väldigt fort. Marcus var hemma från jobbet med feber i måndags och tisdags och sen hade ju halva arbetsveckan nästan gått. Vi har haft några dagar med riktigt varmt väder; i torsdags var det 19 grader i skuggan på eftermiddagen! Idag är det dock lite sämre igen, men det verkar vända inför nästa vecka.

Idag har vi varit iväg på en shoppingtur på förmiddagen. Tyvärr kom vi hem tomhänta. Jag var på jakt efter en finklänning som funkar att amma i och Marcus skulle leta efter skjorta, så vi får leta vidare.

Imorgon är det dags för kalas! Det är dags för Johannes kompis Nils att fira sin tvåårsdag, hurra för honom!

Vår

Nu får man nog ändå anse att våren kommit till Bryssel och därmed var det även dags att inviga sandlådan då det var riktigt fint väder med strålande sol idag. Jag och Johannes grävde och Marcus (som varit lite febrig under helgen) hejade på.



Samuel sov gott i vagnen under tiden.



Efter lunch och sovstund (som blev extremt kort, bara 20 minuter, för Johannes eftersom han blev väckt av Samuel), så gjorde vi lite picknick och åt på en filt på framsidan av vår lägenhet. Det är där vi har eftermiddagssol så här tidigt på säsongen. Johannes blev överlycklig över den lilla kakan som låg i hans skål.



Efter en del spring upp och ner i trapporna på uppfarten och intag av middag insåg vi att Johannes var extremt trött, så vi petade i honom kvällsmat redan kvart över sex och den var inte ens uppäten innan han bad om att få gå och lägga sig. Det är ju bra om han är pigg och glad imorgon när det är dags för dagmamman igen.

Första badet

Idag har Samuel fått sitt första hemmabad. Det blev ju ett bad på bb, men sen dess är det bara vissa kroppsdelar som sköljts av i vasken i samband med blöjbyte.

Han gillade att bada och Johannes var väldigt hjälpsam och tvättade Samuel på magen. Det ät roligt att se hur omtänksam Johannes är om Samuel i många situationer, vilket vi såklart är väldigt tacksamma för.



Nybadad och redo för kväll och natt.




Röda klostret

Som Marcus nämnde i föregående blogginlägg var vi vid något som heter Röda klostret i lördags. Namnet gör ju att man har anledning att misstänka att det är ett gammalt kloster, som därefter byggts om till restaurang och liten butik och dessutom finns det två väldigt fina lekplatser där.

Vi var där med barnens kompisar Elsa och Carl (dock sov sig Carl och Samuel genom mesta delen av besöket) och deras föräldrar. Lagom tills vi kom fram till klostret kom dessutom solen fram, så det blev en väldigt skön utflykt. Efter lite lek på lekplatserna åt vi lunch på restaurangen och därefter gick vi hem och fikade och barnen fortsatte leka. Det var en trött och nöjd Johannes som gick och la sig på kvällen.





Man kunde lätt få intrycket av att våren är här nu, men uppenbarligen kommer aprilvädret till Bryssel redan i mars, för så här ser det ut i vår trädgård just nu.






Söndag med besök på museum

Idag är det min sista dag av mina 10 pappa-dagar. Vi har haft två helt underbara veckor. Helgen har varit en av de bästa på länge. Igår var vi vid röda klostret. Karin kommer säkert skriva om detta i morgon. Idag var vi i alla fall på Bryssels motsvarighet till Naturhistoriska. Där skulle det utöver dinosaurieskelett och uppstoppade djur finnas något slags akvarium.
Väl på plats visade det sig att det inte fanns något akvarium, men det var ändå ett trevligt museum. Först gick vi en runda och Johannes var verkligen på hugget och sprang omkring och upptäckte allt spännande. Efter detta blev det lunch på café Dino.
Trots att det fanns mycket att välja på så blev Johannes tre solklara favoriter:
1. Spiraltrappan
2. En bänk
3. En knottrig vägg som var lite vass

Tur att man anstränger sig för barnens skull :-)

Piggelin

Samuel sover fortfarande väldigt många timmar om dygnet, men hans vakenperioder blir längre och längre och han kan ligga och titta sig omkring en stund innan det är dags att sova igen.








RSS 2.0