Varför?

Varför ska man betala för städhjälp när man har utmärkt gratis hjälp hemma. En hjälpsam typ som dessutom entustiastiskt tar sig an uppgiften.
 

Ur led är tiden

I morse när jag åkte till jobbet strax innan sju visade biltermometern 3 grader. I och med att det var 5 månader sedan julafton och sju kvar till nästa funderade jag lite kring temperaturen på jul förra året. Då jag sedan en tid tillbaka har en väderstation (35-årspresent) tittade jag lite på historiska data och fann att det var varmare på julaftons morgon i Bryssel än vad der var i morse.
Var är den globala uppvärmningen när man behöver den?

Kyla

Emellanåt måste man titta en extra gång i almanackan för att påminna sig om att det är maj. Speciellt när termometern visar 3 (!) grader på morgonen. Brrr.....
 
I onsdags när Johannes var ledig från skolan gick vi till lekplatsen på förmiddagen. Fullt påbylsade med regnkläder, mössa och vantar (iallafall åt Johannes) kändes det som vilken novemberdag som helst. Det verkar inte heller vara någon omedelbar, drastisk, förbättring i sikte tyvärr.
 
 
Helgen är än så länge relativt oplanerad. Gymnastik för Johannes och klippning för Marcus är morgondagens hållpunkter. Eventuellt blir det en shoppingtur med middag på stan på lördag, beror på humör hos vuxna såväl som hos barn.
 
 

Regn, regn och åter regn

Men mitt i allt regnandet kom en fin dag, som dessutom lämpligt nog var en lördag och hela familjen var ledig tillsammans! Medan Marcus var och gymmade passade jag och barnen på att leka lite i trädgården.
 
Vår modemedvetna Johannes skulle ha knästrumpor precis som fröken Letitia brukar ha.
 
 
Sameul får än så länge "stå ut" med de kläder jag väljer åt honom. Johannes var väldigt nöjd över att han hade keps.
 

Den blev dock inte långvarigt kvar på huvuet, och inte heller jackorna, för när solen kom fram blev det riktigt varmt. Att stoppa kritor i krukhål kan man roa sig med länge. Senare under dagen hade vi två krukor framme och då upplyste Johannes oss om att det var glasåtervinningen och att man kastar vitt glas (kritor) i en den ena och färgat i den andra.
 
 

Frukost till alla

Vår sparbössa ser ut som ett lejon och ryter när man stoppar pengar i honom, vilket gör honom till en väldigt rolig leksak. Därför är det samma pengar som åker i, ur, i, ur och i igen. Förmögenheten växer således inte....
 
Barnen är för närvarande inne i en ganska konfliktfylld period; mycket bråk och kiv och tagande av varandras leksaker, så därför värms modershjärtat lite extra när de samsades om att mata lejonet med "frukost" imorse.
 
 
 
Veckan som för övrigt varit grå och regnig förgylldes av lek- och fikabesök i onsdags eftermiddag och av Marcus hemkomst från lång Englandsresa igår.
 
Nu väntar en långhelg eftersom annandag pingst fortfarande är helgdag här! Det verkar bli regnigt, men vi njuter av en extra ledig dag och eftersom ett av Johannes önskemål är badhuset, så gör det inget.

Långhelg=Sjukhelg

Denna långhelg inleddes med ett besök på zoo. Tillsammans med halva Belgien kändes det som, då det var kö de sista 2 kilometrarna. Men vi var på plats tidigt så att hitta parkeringsplats var inget problem.
 
 
 
Vi gick in och började titta på djuren. Efter en stund blev det dags för picknick-lunch och vi bestämde att vi skulle äta den på en av lekplatserna som fanns där. Då fick jag plötsligt akut ont i magen. Inget hjälpte; det spelade ingen roll hur jag satt/låg (att ställa sig upp framkallade svimningskänslor), smärtan kvarstod. Så det var bara för oss att packa ihop oss, hämta en rullstol till mig och åka direkt till akuten. Jag fick snabbt hjälp (tack belgisk sjukvård för det) och blev placerad på en säng i ett rum. Några läkarbesök, smärtstillande tabletter och blodprov senare konstaterades att jag hade urinvägsinfektion som tack och lov inte hunnit upp i njurarna än. Så på kvällen blev jag hemskickad med antibiotika och redan dagen efter mådde jag mycket bättre. Idag mår jag bra igen.
 
Dock insjuknade Samuel i hög feber natten efter mitt sjukhusbesök och det har han haft till och från sen dess. Senast inatt var han uppe i över 39 grader. Idag på morgonen vaknade han dock feberfri och har lekt en hel del under förmiddagen. Nu ligger han och sover. Antingen är det nån ny smitta han åkt på eller så är det tänder på gång, då vi ser att han har nya, stora, gaddar på väg.
 

Växthus

Under tre vårveckor är de kungliga växthusen öppna för besök och idag passade vi på att besöka dem. Johannes var först inte så nöjd över val av aktivitet; han ville hellre gå till en lekplats, men när han fick låna vår lilla kamera för att fotografera alla fantastiska blommor kändes det bättre.
 
Vi hängde på låset tillsammans med en massa annat folk, men det var ändå bra att vara där tidigt. När vi åkte hem var det ännu mer folk på plats. Man följde en bestämd rutt genom växthusen och även en del utomhus. Vi fick uppleva en fantastisk blomsterprakt i alla möjliga färger, former och konstellationer. Vi kommer åka dit nästa år igen, så är någon intresserad av att följa med gäller det att boka Brysselresa i slutet av april/början på maj!
 
 
Under eftermiddagen fick Johannes som han ville; vi cyklade till en lekplats och lekte i solen en stund. Efter glass, mer lek i trädgården och middag ute somnade båda de små killarna gott.
 
 

Sköna maj välkommen!

Första maj bjöd på soligt och härligt väder. Vi hade sedan tidigare bestämt med våra danska grannar att vi skulle äta lunch och gå på lekplats vid ett ställe som heter Röda Klostret. Det fina vädret gjorde att vi inte var ensamma om denna briljanta idé, så det var en knapp timmes kö för att få köpa mat. Men Johannes var vid gott mod ändå och slevade glatt i sig moussakan (som vi kallade lasagne) när den väl stod framför honom.
 
 
När vi (äntligen enligt barnen) ätit färdigt var det dags för lek. Massor med barn på lekplatsen, men det gick bra ändå. Marcus var tyvärr krasslig, så jag fick åka själv och då var det skönt att jag hade sällskap av två andra vuxna med att kolla till och, när det behövdes, hjälpa barnen.
 
Kul med småsten. Både att lägga på stolpe och på tungan.....
 
Johannes är inne i en klätterfas.
 
När det var dags för glasspaus var kön tack och lov inte lika lång. Det kan nog bli fler utflykter hit framöver, men kanske med medhavd picknick.
 
Jag och Samuel är väldigt nöjda med vår intensiva, umgängesrika Göteborgshelg. Det var kul att träffa kompisar och det var, framförallt, väldigt roligt att se hur kul Samuel och kusin Åsa hade tillsammans. Mycket lek och skratt när de träffades. Tyvärr verkar det som att vi ännu en gång lämnade efter oss magsjuka till Åsa. Hoppas hennes föräldrar förblir friska!
 
 

RSS 2.0