Hemma igen!

Så var vi hemma. Eller nåt. Är detta hemma? Är Bryssel hemma? Kan man ha två hem?

Det var iallafall en skön och välbekant känsla att stiga in i hallen i Backa.

Resan hem gick bra, med tanke på förutsättningarna så gick det nästan oförskämt bra. Mycket trafik och snö kännetecknade vår fredagstur. Johannes somnade så sött i sin nya bilbarnstol och vaknade lagom till vi kom till hotellet. På ett strålande humör. Vad kan man annars vara efter 4 timmars sömn?! Han lekte och skrattade och kunde nog tänkt sig att vara uppe ett par timmar. Men det tyckte inte hans föräldrar som släckte ner hela hotellrummet och kröp till sängs. Bara att göra samma sak för lilleman.....

Igår, lördag, kändes det lite segt i början av turen då vårt första stopp (för falskt blöjbytesalarm) fick göras redan innan vi kommit på motorvägen igen.... Men sen rullade det på fint och jag och Johannes hade det bra i baksätet (där jag för övrigt spenderade i stort sett hela resan) medan Marcus körde lugnt och säkert. Efter ett Johannes-matstopp på vägen nådde vi färjeläget i Puttgarden där vi mer eller mindre rullade rakt på färjan, som dessutom avgick direkt. Det kan man kalla flyt. Turen fortsatte upp genom Danmark och in i Sverige via en glashal Öresundsbro. Vi blev stoppade i tullen, för första gången på många år jag är med om det. Men det är klart; de måste ju kolla alla utlänningar som kommer till Sverige så här inför julen. Så fort hon hörde att vi var svenskar så konstaterade hon att vi skulle hem för att fira jul och släppte igenom oss utan vidare diskussion.

Vi kom hem till huset strax efter kl 21. Återigen vaknade Johannes och var pigg som en mört. Det fanns ju massor att titta på i huset, massa saker som vi inte har i vår lägenhet i Bryssel. Lugnet la sig efter en stund och vi fick alla tre en mycket god natts sömn.

När jag nu, tidigt på söndag morgon, tittar ut genom fönstret ser jag att det snöat under natten. Så vi kom nog hem vid en bra tidpunkt :)

Idag vankas det julpyssel med mina gamla Chalmers-kursare. Det ser vi fram emot!!!

Kommentarer
Postat av: Maria 2:an

Vad härligt att ni är hemma igen och skönt att resan verkar ha gott bra. Johannes tycker uppenbarligen att det är sövande att åka bil, inte helt fel att köra långt med ett sovande barn i baksätet.



Här har det också snöat i natt, det har säkert kommit ca 5-10 cm nysnö, härligt för oss som inte behöver varken skotta eller köra bil nånstans idag.



Mysigt med julpyssel, ska ni vara hemma hos er?



Vi hörs!

Kramar från Linköping

2010-12-19 @ 08:48:13
Postat av: Karin

Maria, när Johannes sov var det väldigt skönt i baksätet, det kommer du bli varse ;)

Han skötte sig överlag väldigt bra, men det är klart att man blir uttråkad av att åka bil en hel dag när man är liten. Många lekar, sånger och munsbitar var det som räddade oss :)



Vi ska inte vara hos oss utan ute i Romelandaskogen, det är deras evenemang från början. Anledningen till att vi var hos oss förra året var att de var på väg att flytta samt att vi flyttat till vårt hus.

2010-12-19 @ 10:25:57
Postat av: mamma Eva

Hej alla som läser!

Skönt att alla är på plats.Bilåkning långa sträckor kan vara enkelt men kräva viss fantasi.

Ha en bra dag .hälsa dom vi känner.

Kram mamma

2010-12-19 @ 12:28:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0