Julklappsshopping och glögg

Lördagen var vigd åt julklappsshopping inne i city. Johannes tröttnade på vagnen redan i första affären och fick sen åka sele på mig resten av tiden. Så vagnen fungerade finfint som lastkärra istället. Shoppandet var väl inte helt framgångsrikt, men det är svårt när man vet vad man vill köpa med inte vet var man kan hitta det. Så vi får fortsätta en annan dag.


Från stan åkte vi direkt till Johannes kompis A och hans föräldrar för att dricka glögg. En resa som gick sådär. Först missade vi en buss med 10 sekunder, så det var bara att sätta sig och vänta på nästa. Det fanns en tv-skärm med angivelser om när bussarna skulle komma och ganska snart stod det att vår buss skulle komma om bara 2 minuter, tjoho! När tiden var ner på 0 minuter, så stod det helt plötsligt "teoretisk tid". Innebär det att tavlan visar exakt samma som stod i den tryckta tidtabellen och ingen realtidsuppdatering om när bussarna kommer. Vad ger det då?! En stund senare kom busssen och vi hoppade på. Vi visste vilken hållplats vi skulle gå av på, men inte hur långt det var dit. En snäll tant frågade efter en stund var vi skulle gå av och vi fick veta att det var nästa stopp. Väl på den hållplatsen knackade hon mig på axeln och indikerade att det var dags för oss att gå av. Sagt och gjort, vi hoppade av och bussen körde. Och vi konstaterade att det var fel hållplats, vi skulle åkt två stopp till. Hur tänkte tanten?! Lurade hon oss med flit, trodde hon att det var där vi skulle gått av, eller ville hon vara hjälpsam utan att egentigen ha en susning om vad hon sa till oss?! Mycket irriterande iallafall. Så det var bara till att gå sista biten. Väl på plats, en timme försenade, hade vi väldigt trevligt tillsammans med H&F. Och de två små killarna lekte riktigt bra ihop.

Kommentarer
Postat av: Helene

Det var väldigt trevligt att ha er här! Och skönt för oss att veta att vi aldrig kan komma försent till er, vi har ju liksom en hel timme att spela på... ;-)

2010-12-05 @ 08:17:11
Postat av: Anna 3an

haha, ibland går det inte riktigt som man vill!

2010-12-05 @ 09:12:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0