Redan slut

Så börjar ännu helg lida mot sitt slut. En helg som bjudit på många roliga aktiviteter.

Igår förmiddag åkte Marcus och Johannes till badhuset medan jag var hemma och röjde lite och passade på att ta en promenad i skönt väder. På eftermiddagen var det dags för 2-årskalas för Johannes kompis Albert. En väldigt trevlig tillställning. Dessutom är Alberts mamma Helene väldigt bra på att baka....

Johannes passade även på att prova Alberts (eller kanske hans pappas) hängmatta.



När en trött Johannes somnat efter kalaset hade jag och Marcus minikräftskiva.



Dagen började ganska tidigt (Johannes vaknade runt fem), men jag lyckades ha kvar honom i sängen till halv sju. Efter att även Marcus kommit upp åt vi frukost och medan vi plockade undan passade Johannes på att titta på lite friidrott.



Förmiddagens "projekt" var att cykla till en park jag läst om i en tidning. I denna park skulle det finnas diverse djur och en lekplats. Vi kollade kartan innan vi åkte, men glömde ta med en. Vilket märktes... Vi hittade inte alls rätt och även om vi visste var vi var nånstans, så hade vi ingen aning om vart vi skulle. Så vi fick ringa en vän som fick titta på en karta och guida oss över telefon. Under den något för långa cyklingen gick klockan, så plötsligt var vi tvungna att åka hem för att låta Johannes sova middag. En cykeltur på 15 km hann vi med, men ingen park blev det.

I eftermiddags gjorde vi ett nytt försök, fast med bil. Det visade sig då att parken ligger endast 4 km hemifrån! Det fanns lite olika djur, typ getter, höns, åsnor, marsvin, guldfiskar och papegojor. De flesta var rätt loja, undantaget var den aggresiva gåsen som först bet Johannes i handen (det verkade inte göra ont) och därefter i Marcus jacka.





När vi tittat klart på djuren gick vi till en närliggande lekplats och åt vår medhavda fika. På vägen till dit passade Johannes på att provköra en asfaltsvält.





Nu avslutar vi helgen med att titta på lite sändningar från friidrotts-vm.

Kommentarer
Postat av: Farmor

Skam den som ger sig!

Nu blev det ju både motionscykling, lek/djurparksbesök och "bulterare" (någon av våra söners uttryck för en vält).

Tyckte ni inte kräftor var lämplig sysselsättning för en liten kille?

Såg ut som ni haft en trevlig helg.

Kram

2011-08-29 @ 11:37:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0