Nu går han!

Ja, som rubriken tydligt avslöjar så går Johannes nu! Han tog sitt allra första steg runt nyår, därefter var det rätt lugnt några veckor. När sen mamma och pappa var här för två helger sen så tog han några steg då och då, inte bara när vi lockade honom, utan även på eget på bevåg. Sen har det bara fortsatt, så nu går han betydligt mer än han kryper och han börjar kunna behärska mattkanter mm.

Däremot är han inte jätteförtjust i sina nya skor. Jag tog på honom dem i förra veckan med förhoppning om att han skulle traska runt med dem på, men icke. Jag får väl göra ett nytt försök nu när han är lite stadigare, för ska vi gå ut och gå måste han ju ha skor på sig.









Idag blev det ingen sångstund i kyrkan eftersom vi hade läkartid hos ONE (bvc) inbokad. Johannes blev vägd och mätt igen, och idag tyckte jag nog att vågen stämde lite bättre än sist. Han vägde 11.8 kg och var 75 cm lång. Så det är en rejäl klimp vi har. Varken läkaren eller sköterskan pratade särskilt bra engelska och nånstans hade det blivit fel redan i registreringen eftersom det stod att vi kom från USA. Men det gick ju att fixa till. Sen skulle jag försöka förklara att Johannes inte ska vaccineras här nere utan att vi följer det svenska programmet. Men jag vet inte om det gick in. Han fick iallafall en helt annan vaccination idag, en som man inte ger i Sverige. Det kändes ok, även om jag inte var beredd på det. Dessutom talade läkaren om att Johannes har champinjoner (alltså svamp) i munnen som måste behandlas. När jag försökte fråga om gaserna och det onda i magen som han har på nätterna kunde ha med nån allergi att göra kändes det som de inte fattade nåt. Får nog ringa syster Y på bvc hemma i Backa istället. Vi ska tillbaka till ONE om en månad, de har täta kontroller här även sen barnen fyllt 1. Dessutom blev jag uppmanad att skaffa en privat läkare till Johannes eftersom ONE bara arbetar preventivt. Så nu får vi ta tag i att lista honom (och oss) hos nån läkare i trakten som pratar bra engelska.


Kommentarer
Postat av: Farfar

Hej Karin.

Med så snygga och alldeles nya skor, förstår jag att han hellre kollar och beundrar än går på dom.

Vilka mysiga bilder



kram till er alla tre

2011-02-10 @ 14:37:27
Postat av: Björn

Skoj skoj =) Då kan vi kanske ta en löprunda tillsammans jag och Johannes när vi kommer på besök då!

2011-02-10 @ 15:01:06
Postat av: Anna 3an

Kul att han har lärt sig gå! Blir kul att se när vi kommer ner :)



Skojigt besök på ONE, lustigt att de är så dåliga på engelska. Vad var det för intressant vaccin han fick då? Inget som ger narkolepsi får vi hoppas.



Ha det bra!

kram kram

2011-02-10 @ 15:17:24
Postat av: Tobias

Är det inte läge att plugga lite franska? ;-)

2011-02-10 @ 15:32:58
URL: http://granebo.wordpress.com
Postat av: Helene

Härligt med en stadig kille! Han "slår" ju tom Albert, vilket inte säger lite...

Kan verkligen rekommendera vår barnläkare, men antar att det känns dumt att ha honom så långt bort från er.

Vi ses imorgon!

2011-02-10 @ 16:25:12
Postat av: Farmor

Märkesskor?! Nike!! Borde väl duga att traska runt i. Verkar riktigt jobbigt med alla nya kontakter, tur att ni inte har externa heltidstjänster båda två.

Spring i kapp den där lille killen och ge honom en puss från farmor.

2011-02-10 @ 16:35:12
Postat av: karin

Det är absolut läge att lära sig lite franska, men det är inte så lätt att få till när man inte har någon barnvakt....

2011-02-10 @ 18:29:15
Postat av: mamma Eva

Jag säger som Anna: Vad var det för vaccination?

Spännande nästan jämt. När det gäller barnvakt. det finns kanske någon svensk student på universitetet , vilken skulle kunna passa litet snällt barn ? Försök i alla fall. Kan kanske kännas säkrare med lite äldre person än en 15-åring.

Kram mamma

2011-02-10 @ 23:13:05
Postat av: Karin

Vaccinationen var meningit C, kan det stämma?

2011-02-11 @ 06:14:18
Postat av: Anna 3an

Meningokock c-vaccination kan säkert stämma, det ger man inte i sverige på rutin (för här finns bara meningokock B och den finns det inget vaccin mot), bara om man ska resa till områden där det finns c-varianten. Den kanske finns i Belgien? Det är ju alltid bra att vara vaccinerad mot farliga grejor oavsett :)

2011-02-13 @ 20:15:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0