Tystnaden talar

Sen några dagar tillbaka blandar Johannes in alltmer gång i sitt krypande, vilket gjort att han fått möjlighet att utforska lite nya delar av vårt hem eftersom hans räckvidd ökar när han står stabilt.

Imorse satt jag i godan ro och åt min frukost vid matbordet i vardagsrummet och Johannes stökade runt i köket. Efter en stund blev han väldigt tyst. Det säger ju alla att "då är det dags att undersöka vad de håller på med", så jag gick och kikade.

Och möttes av en glad kille som hittat en yoghurtförpackning i soporna som dessutom, till hans stora lycka, inte var helt tömd.





Tur att det inte var tulpanstjälkar eller nåt annat giftigt högst upp i påsen. Så nu är det vårt sopskåp som blivit barnsäkrat.
 


Under förmiddagen gick jag och Johannes till ett, för oss, nytt badhus för att se om det fanns en varm och lagom stor bassäng där vi skulle kunna bada och träna lite dyk mm. Jag vet nämligen att de har babysim där. Vi åkte förbi igår och jag kollade in samt fick veta att det fanns en bassäng som var 28 grader. Vilket egentligen är i kallaste laget, men jag tänkte att det nog skulle funka. Det visade sig att bassängen som höll 28 grader bara var en plaskbassäng och inte möjlig för Johannes att dyka i. Just idag, när jag var ensam med honom, så spelade det ändå inte så stor roll. Och han var nöjd med att plaska runt i 40 minuter i 28 grader innan jag tyckte det var dags att åka hem och äta lunch. Han hade nog kunnat tänka sig att stanna ett tag till..... Så jakten på den perfekta bassängen fortsätter.

Kommentarer
Postat av: mamma Eva

Ja, nu börjar jakten på "farliga saker". Det är mycket man lär sig som förälder. Stäng dörrarna till badrum,toaletter, garderober, sovrum mm och låt honom bara vara där du är( i alla fall just nu): Glöm inte bort att även en bokhylla kan rymma kuliga saker.

Kram mamma

2011-02-07 @ 13:55:43
Postat av: Tobias

Hade han kunnat prata hade han ju berättat att både youghurt- och mjölkförpackningarna borde sorterats som papp...

2011-02-07 @ 14:18:20
URL: http://granebo.wordpress.com
Postat av: Karin

Tobias; är inte säker på att de sorterar på det sättet här nere.... Men jag ska givetvis kolla upp detta.

2011-02-07 @ 15:00:25
Postat av: Farmor Lena

Det kan inte vara så att han får för lite mat? Han hade ju gått ner i vikt, men som det förslagna barn han är, så tar han för sig av vad det vara månde. Han kanske kommer att bli en sparsam och tillika miljömedveten liten man, vi har ju på senare tid fått höra att vi slänger mat för hiskeliga summor.

Kramar till Johannes från farmor som just nu har en fik-paus

2011-02-07 @ 15:35:49
Postat av: Anna 3an

Stackarn att behöva äta mat från soporna! Tur att det var yoghurt och inte nåt ofräschare.



Hittar ni inget badhus ni gillar? Finns inga tillräckligt varma och stora basänger?

2011-02-07 @ 18:17:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0