Nationaldag

Idag är det Sverige nationaldag, vilket vi inte märker ett dugg av här nere. Marcus är på jobbet som vanligt och jag och Johannes är hemma. I eftermiddag ska vi dock försöka ta oss till en ny lekplats för playdate med kompisarna. Sista chansen, för imorgon flyttar N och E till Sverige.

Helgen i Sverige var mycket lyckad och vi fick ett underbart väder. Något vi inte förväntade oss eftersom kaptenen på flygplanet berättade på väg ner mot Landvetter att vädret i Göteborg var "quite bad".... Men han hade fel, för redan på eftermiddagen var det sol och fint. Fredagen började vi med hantverkarbesök, då vi har lite kvar vi gärna vill renovera på huset. Sen stack vi till stan för att gå i bankfacket (vuxenpoäng, tjoho!!) samt lite shopping. Därefter gick färden mot Grebbestad. En väldigt lugn och fin resa eftersom Johannes sov hela tiden i baksätet och vi vuxna drack kaffe och åt lösgodis (!) i framsätet. Fredagseftermiddagen blev lugn med lek och umgänge med Johannes farmor och farfar, som ju skulle vara barnvakt på lördagen. Även lördag förmiddag blev rätt lugn och när Johannes sov middag så smet jag och Marcus för att göra oss i ordning för bröllopet. Det blev en mycket fin och stämningsfull vigsel längst ut på klipporna och därefter vankades det bröllopsmiddag och fest på folkets hus. Vi hade väldigt roligt och brudparet, S&H, verkade nöjda med sin dag.





Johannes hade det väldigt bra med sin farmor och farfar. Och Fido förstås. Johannes var mer förtjust än Fido.... Även om han hade frågat efter oss några gånger, så hade han accepterat att vi inte var där för stunden och sov hela natten hos dem. Så det var väldigt skönt! Att jag sov som en kratta är ju en annan historia.....

Morgonpromenad i Grebbestad.


På väg till lekplatsen.


Han fick låna en dockvagn av några norska flickor.


Nu ska jag passa på att sy mörka gardiner till Johannes rum, så han snart kan börja sova lite bättre där.


Kommentarer
Postat av: Anna 3:an

Kul att helgen blev så bra. Skönt att Johannes accepterar sina barnvakter.



Vi är hemkomna från Odense nu, har haft en toppenhelg!

2011-06-06 @ 13:40:32
Postat av: mamma Eva

Ja ,övning ger färdighet. Vi kan inte heller klaga på vädret. Jag har badat!! i alla fall tre gånger.

Kram mamma

2011-06-06 @ 19:34:09
Postat av: Mamma Eva

Glömde kommentera! Så fina ni är på kortet.

Kram

2011-06-06 @ 19:34:48
Postat av: Lena

Så stiliga ni var! Vi fick ju aldrig se er uppklädda, eftersom vi höll oss lite i bakgrunden tillsammans med Johannes.

Vi tackar för lånet av denne lille gosse som till större delen strålade som en liten sol. Det lilla hejet på morgonen kommer jag aldrig att glömma

(förmodligen inte farfar heller). Vi hade förväntat oss gråt och tandagnisslan när det inte var mamma och pappa som fanns till hands när han vaknade. Men icke, det funkade fint.

Vi "dansade" mycket och Johannes stod för musiken, han fick nämligen sköta valet av kanaler på vår gamla klockradio. Glädjen var stor när det bakom någon knapp fanns musik, då gick han igång i dansen direkt.

Kram till er alla tre

2011-06-07 @ 08:20:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0