Ikea

Under natten sjönk temperaturen en sisådär 20 grader, så när vi vaknade imorse var det istället regn och svalt. Fast det var ändå rätt skönt ute, så jag och Johannes klädde på oss regnkläder och stövlar och gick ut i trädgården efter frukost.

Därefter var det ett kort och snabbt ikea-besök som stod på schemat. Sagt och gjort, men så kort och snabbt blev det inte. För när vi kom fram stod det poliser och dirigerade oss till parkeringsplatser och utanför det fortfarande stängda varuhuset (en kvart innan öppning, så det var ju inget konstigt) stod en hord med människor och drack kaffe och åt kakor bland tv-kameror och radiomikrofoner. Jag ringde Marcus för att fråga vad som hänt, men fick samtidigt information från en vakt; igår kväll hade det smällt bomber på ikea i Gent, Eindhoven och Lomme, så alla vakter och poliser var där för att göra en extra säkerhetsgenomgång. Så vi fick snällt vänta utanför. Johannes roade sig säkert 10 minuter med sitt havreflarn och sen en stund på lekplatsen, så väntan gick rätt snabbt. Runt 20 i 11 blev vi insläppta i varuhuset, men bara till restaurangen. Och där fick vi vänta till kl 11 när hela varuhuset var säkrat. Och eftersom Johannes brukar äta lunch runt halv 12, så shoppingen fick bara ta 30 minuter. Men då visste jag ganska exakt vad vi skulle köpa.

Efter maten körde vi hem och Johannes somnade gott i bilen. Antagligen en efterlängtad tupplur eftersom han verkat trött hela förmiddagen.

I eftermiddag kommer alla kompisarna (igår fattades A eftersom han går på crèche på förmiddagarna) och mammorna hir för att leka. En av familjerna ska flytta till Sverige nästa vecka (tråkigt), så det blir lite avskedsfika för dem här. Vi kommer sakna dem.

Kommentarer
Postat av: Tobias

Sjukt spännande!

2011-05-31 @ 14:28:51
URL: http://granebo.wordpress.com
Postat av: mamma Eva

Hoppas att det blir lite varmare i morgon onsdag.

Kram

2011-05-31 @ 22:46:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0