Mamma göra....

En kommentar som jag fått höra att jag och mina kära systrar sa många gånger till pappa när han försökte göra något som vi tyckte att bara mamma skulle göra, tex köra vagnen (hur viktigt det nu är att mamma kör när man åker sulky och tittar framåt är ju en helt annan fråga....). Jag inser att vi för tillfället har ett likadant barn; det är mest bara mamma hela tiden.

Förvisso kanske det inte är jättekonstigt just nu, för när Marcus kom hem vid lunch i lördags hade Johannes och han inte träffats sen tisdagen förra veckan; alltå 11 dagar. Så Marcus har inte varit mycket värd under helgen. Och tyvärr var han tvungen att åka bort idag igen, men som tur väl är så kommer han vara hemma på onsdag när Johannes vaknar. Så då får vi nog köra lite pappa-invänjning igen, för så här kan vi ju inte ha det, det funkar inte för nån.

Igår hade vi tänkte åka på en lite längre cykelutflykt, men eftersom det var lite nyckfullt väder med regn på morgonen och ganska blåsigt, nöjde vi oss med en tur till en ny lekplats. Där visste vi dessutom att det fanns sandlåda, vilket Johannes gillar. "Problemet" var att det även fanns en trappa upp till caféet, som dessutom var fullt med stolar (som Johannes älskar), så han brydde sig inte så mycket om lekplatsen utan sprang mest upp för "bappan" till en "tol" som han stod och pekade på. För övrigt var det väldigt trevligt med ett café på en lekplats, även om kaffet inte var det godaste jag druckit sen vi flyttade hit.

Kameran har legat hemma i lådan hela helgen, så ni får hålla till godo med lite andra lekplatsbilder, både från Sverige och här.


Favoriten på Stockellekplatsen


Däckgunga är kul. Morfadern kom direkt från jobbet, därav den något opraktiska lekklädseln.


Denna blev snabbt en favorit i Öllsjö.


Kommentarer
Postat av: Tobias

Inte lätt det där. Ska man ge efter eller stå på sig?



Pappa: "-Ska jag skära din kyckling, Elmer?"

Elmer: "-Mamma fixa den"

???



Som tur är går det över. Fortare än man kan ana...



Kram,



//tobias

PS Helt uppenbart att det bara är mamma som bloggar i er familj, och bara pappa i vår.

2011-05-23 @ 15:16:26
URL: http://granebo.wordpress.com
Postat av: Maria 2:an

Hoppas verkligen för er skull att Johannes snart accepterar Marcus också för jag förstår att det är jobbigt och tråkigt för er allihopa när det bara är DU som gäller. Bra att ni har många veckors ledigt tillsammans i sommar i alla fall, då får ni jobba på det där.



Kram

2011-05-23 @ 16:59:59
Postat av: Anonym

Det skulle inte gå att ordna omvänd ordning, pappa med son reser till sina far-/föräldrar? Kanske lite tråkigt för oss alla, eftersom det oftast inte är någon hemma på Prästgårdsvägen. Idag är jag och Fido i Lidköping och Lars har åkt till Karlshamn för att jobba i morgon tisdag.

Vi lägger stor tilltro till att du och Johannes ska acceptera oss som barnvakter första helgen i juni. Det ser vi fram emot. Vi får börja träna redan på fredagen.

Kram

Lena

2011-05-23 @ 17:54:11
Postat av: mamma Eva

Håller med alla. Det går över fast man får vara lite envis.

Kram till er alla

2011-05-23 @ 18:13:58
Postat av: Helene

Känner så väl igen problemet. Blä!

Vi är ur den fasen, men det som kvarstår är att alla som Albert gillar kallar han för "mamma"... jag är mamma, Fabian är mamma, mormor är mamma, farafr är mamma osv. Antar att det också går över!

2011-05-23 @ 21:40:33
Postat av: Karin

Bara att hoppas att det är en fas och att den går över med tiden. Lena; du får fråga Marcus om han och Johannes vill komma och hälsa på er, så kanske det blir verklighet :)

2011-05-24 @ 13:18:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0