Trevlig långhelg

Vi är på väg mot slutet av en mycket trevlig långhelg. Marcus har varit ledig fredag-idag tisdag dels eftersom farmor och farfar varit på besök och dels eftersom det är belgisk helgdag idag och således klämdag igår.

Jag och Johannes åkte till flygplatsen i torsdags eftermiddag för att hämta hans farmor och farfar. Han blev överlycklig över att se dem. Vi tackar skype och alla samtal över internet för att han inte är blyg när han träffar släktingar som han inte träffat på länge.

I fredags tänkte vi göra en favorit i repris med fika i svenska kyrkan och sen utsiktsplatsen i "triumfbågen". Kyrkan var dessvärre stängd, men efter fika på ett närliggande café kunde vi ta oss upp i bågen och därefter gå en tur i parken och spana på papegojorna som bor där.



Vädret var riktigt skönt och vi kom dessutom ihåg att ta med kikaren upp på bågen, vilket gav oss nya vyer över stan.



I lördags tog vi en tur på marknaden på förmiddagen och eftermiddagen spenderade vi med egen medhavd fika på lekplatsen.



I söndags förmiddag var det dags för Marcus och Johannes att åka till flygplatsen och vinka hejdå igen.

Det vackra vädret har stannat, så vi har spenderat mycket tid ute, antingen på lekplatsen eller hemma i trädgården. Johannes tycker det är roligt att vara ute och kan spontant komma och säga att han vill gå ut och spela fotboll. Något vi givetvis uppmuntrar och är snabba på att följa med honom ut.

På grund av omställningen till vintertid blev det en tidig morgon igår; Johannes ville upp vid femtiden. Då passade vi på att baka bullar till frukost och han fick chansen att inviga sitt nya förkläde.



Idag på förmiddagen gick Marcus och Johannes till lekplatsen medan jag läste franskläxa. De hittade några lövhögar som Johannes kunde leka i, det var poppis.



Nu väntar en kort arbetsvecka, eftersom vi redan på fredag åker till Sverige över helgen; Marcus till Västerås och bandyhelg och jag och Johannes åker till Linköping och hälsar på Maria och Daniel.


Kommentarer
Postat av: Farmor o Farfar

Vi tackar hela lilla familjen Friman för en alltigenom trevlig helg! God mat, fin service, bra väder, trevligt umgänge.

Kul att Johannes äntligen fick baka. Det var ju ett uttalat önskemål redan när han provade sitt förkläde.

Kramar till er alla

2011-11-01 @ 16:06:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0