Äggjakt

Förmiddagen spenderades som vanligt för Marcus och Johannes på söndagar; badhuset. Idag fick det bli vårt lokala eftersom de två andra alternativen var påskstängda.

Efter sovstund för barnen (de sov samtidigt, så jag och Marcus kunde dricka kaffe tillsammans i lugn och ro) tog vi bilen till en park en bit bort för äggjakt. Det var ett evenemang som jag hittade information om tidigare idag; i ett flertal parker i Bryssel skulle totalt 505 000 fairtrade chokladägg gömmas och så fick barn komma och leta upp dem. Det tyckte vi lät som en rolig aktivitet. Vi valde en park vi inte varit i förut. Vi kom fram ungeför en kvart efter det börjat och då var det massor med folk i parken. Direkt efter entrén kom det två män med en stor säck med ägg i (personal förstod vi) och delade ut. Lite konstigt, men vi lät dem iallafall lägga en näve ägg i Johannes korg. Ett smart drag visade det sig senare, för det var totalt länsat på ägg redan. Vi var där i en knapp timme och hittade ett enda ägg som var utplacerat sen tidigare. Vi hade ju numera egna ägg, så dessa la vi ut med jämna mellanrum och lät Johannes hitta dem. Till en början var han lagom road. Detta ändrades dock drastiskt när han fick smaka på ett ägg, så att han förstod vad som var i dem. Så sen ville han inte sluta leta!


På väg in i parken redo med korgen.


Tada, där var ett ägg!


Provsmakning


Dagens "skörd"

Väl hemma fick Johannes gå skattjakt efter sitt påskägg. I det låg tre chokladägg (varav han åt ett halvt, så uppenbarligen var han nöjd efter dagens tidigare intag), några jumborussin och ett par kalsonger. Hans första par och de åkte på nästan direkt. Fast när det var dags för middag fick det bli blöja igen.

Dagen avslutades med grillad oxfilé och klyftpotatis och nu väntar filmtajm för mig och Marcus (barnen sover).

Kommentarer
Postat av: Anna 3:an

Vilken härlig påskdag ni verkar ha haft! Häftigt med Johannes första egna kallingar. Jag drar mig till minnes en bild här på bloggen där han sitter och "sorterar" (eller snarare länsar) Marcus kalsonglåda. Nu har han snart en egen!



Vi har haft det bra, minns inte ens vad vi gjorde igår så det var säkert inget extraordinärt. Idag har vi köpt en slips!

2012-04-09 @ 16:46:09
Postat av: Helene

Vi var på"äggjakt" i Bois de la Cambre igår. Där var det väldigt enkelt, det fanns massor med folk som delade ut påskägg i form av stora chokladharar direkt från kartonger. Varför anstränga sig, liksom?

2012-04-09 @ 19:42:47
Postat av: Farmor

Vilken kul grej och att det var chokladägg och inte skumägg, tycker jag var ett gott initiativ. Ser ut som att Johannes gick in för uppgiften, han ser varm och svettig ut medan pappa Marcus är varmt klädd i mössa och vinterjacka.

Kram till er alla

2012-04-10 @ 08:55:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0