Vardagen åter

Efter dryga sex veckor i Sverige och en helgdag i Bryssel, så återkom vardagen imorse. Sommaren har varit lång och skön, men inte så varm och solig som vi hoppats på. Fast vi har haft det bra ändå och gjort väderanpassade aktiviteter, tex lekplatser och cykelturer.
 
De första två veckorna var jag och barnen hos mamma och pappa i Skåne. Förutom att umgås med mamma och pappa hann vi även med kompisträffar och kusintitt i Linköping.
 
Marcus kom med bilen och vi drog vidare mot vår hyrstuga på Öckerö. Här var vi i tre veckor och hann med en massa skoj, bland annat träffade vi många av våra kompisar, fixade svensexa och möhippa ( i efterskott) för Anna och Björn, Lisebergsbesök och så hade vi dopkalas för Samuel. Det blev dessutom ett par cykelutflykter, bland annat en mycket trevlig sådan till Källö-Knippla tillsammans med Anna, Björn och Åsa. Vi upptäckte även Hyppeln, Rörö och Fotö cykelledes. 
 
 
 
Från Öckerö åkte vi vidare mot Lidköping och stugan där. Vi fick en fin och några blåsiga och regniga dagar med mycket svamp och lite bad där. Dessutom hade Marcus moster Eva dragit ihop en väldigt trevlig kusinträff en av dagarna.
 
 
Bilen packades återigen och kosan styrdes mot Skåne. Helt plötsligt blev det sommar och vi spenderade våra sista semesterdagar på stranden - så härligt!
 
I tisdags kom vi tillbaka och igår var det belgisk helgdag, så vi åkte till ett badland utanför Leuven och svalkade oss i värmen.
 
Samuel har utvecklats en hel del under de här veckorna; han ligger inte längre still där man lägger honom utan snabbt rullar han runt till magläge, för är att därifrån kravla sig åt sidan. Dock väldigt planlöst än så länge, vilket oftast leder till missnöje, då han inte hamnar där han vill. Han är en väldigt glad kille och skrattar mot i stort sett alla som tittar på honom. Han är inte särskilt intresserad av att äta annat än bröstmjölk trots ihärdiga försök från många släktingar; han kniper ihop munnen och puttar bort skeden när det vankas mat som inte kommer från bröstet :)
 
Johannes har blivit nästan helt blöjfri (dagtid) under sommaren, vilket är väldigt skönt. Det är ju helt klart lättare att träna genom att låta honom gå naken när det är tjugo grader ute än om det är minusgrader.
 
Nu sitter jag och försöker hitta helgboende till oss då vi gärna vill åka till kusten i helgen. Kanske har jag lyckats hitta nåt i Holland; hela belgiska kusten var fullbokad....

Kommentarer
Postat av: Anna 3:an

Vad trevligt att du är tillbaka i bloggandet! Fina bilder från er semester, bortsett från vädret så ser det ut som ni haft många trevliga stunder. Vilken stor traktor (??) som Johannes kör, vad tyckte han om den?

2012-08-17 @ 17:07:22
Postat av: Karin

Kameran tål ju inte vatten ;) Traktorn var mycket uppskattad!

2012-08-17 @ 19:50:51
Postat av: Maria & Frida

Kul med uppdatering i bloggen, ser fram emot vardagen nu då det kommer fler inlägg. Håller med lilla Anna att det ser ut som att ni haft en härlig sommar i Sverige trots vädret. Jag vet dock inte om jag tycker att sommaren har varit så kass eller har vi haft tur här i Östergötland. Jag är nöjd med vädret så här långt. Får hoppas på fint väder nu i 2 veckor när Daniel har semester.

2012-08-17 @ 20:13:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0