Värmeslag

Den värme vi saknade under Sverigesommaren kan man lugnt säga att vi fått nu. När det här inlägget skrivs är klockan 16.10 och temperaturen är drygt 35 grader. Puh.
 
Mina försök att hitta boende på kusten för helgen gick inte så bra; allt var fullbokat, så vi fick tänka om. Det blev en hotellnatt i Antwerpen istället.
 
Igår morse styrde vi kosan mot holländska kusten och en ort som heter Zoutelande. Marcus hade blivit tipsad om detta av en kollega. Stranden var till synes oändlig och skildes åt från vägen av höga dyner.
När vi kom var det ganska glest på stranden, så vi kunde välja plats. Efter lek och bad blev det dags för lunch.
 
 
Vi kunde gissa oss till att det var tidvatten här då delar av stranden var fuktiga, så vi drog upp våra grejer långt från vattnet innan vi gick. När vi kom tillbaka var vi plötsligt så här nära vatttet.
 
 
Vi fick flytta alla våra saker tre gånger till då vattnet snabbt kom längre och längre upp; så helt plötsligt var det ganska fullt på den lilla strand som fanns kvar.
 
När vi var nöjda med strandliv åkte vi till Antwerpen och vårt hotell. Efter varsin snabb dusch gick vi ut på stan för middag. Det var då 37 grader. Vi åt pizza och pasta på ett litet torg och tog därefter en promenad så barnen somnade i vagnen. Därefter hann jag och Marcus med varsitt glas vin på en uteservering innan luftkonditioneringen på hotellrummet blev alltför lockande.
 
Då vi vet (och fick uppleva en del av) att det är massor med trafik till och från kusten på helgerna stannade vi på hotellet under förmiddagen och badade i deras pool. Efter utcheckning åkte vi hemåt igen och nu kurar vi inne i vår lägenhet, som är ungefär 10 grader svalare än det är utomhus, och dricker hemmagjord milkshake.
 

Kommentarer
Postat av: Anna 3:an

Äntligen kom sommaren! Låter som en riktigt härlig weekend ni haft, om än i varmaste laget kanske :)

2012-08-19 @ 20:06:14
Postat av: Björn

Tack för en trevlig sommar tillsammans familjen Friman. Vad gött ni ser ut att ha det! Lillgubben har blivit större ser man på bilden, en riktigt tänkare : )

Kram / Björn

2012-08-19 @ 23:10:57
Postat av: Lena

Skönt att vi talades vid igår och därmed vet att ni inte lider av denna värme. Vi pustar nu när det har blivit lite varmt, vilket det tyvärr är även på natten. Där går vår gräns.
Även vi får tacka för en trevlig sommar. Känns som att vi har setts en hel del och det beror väl på att det skedde vid flera tillfällen. Kan ju passa på att hälsa till Maria och Anna med äkta hälfter och döttrar (opps vad fort allt hände i familjen Holm). Jättekul att träffa er och se hur det går för er. Hoppas det blir fler tillfällen.
Sedan undrar jag var den jättehärliga glassen (som vi kunde se i förra inlägget) intogs. Ser ut att var en något udda miljö.
Kram till er där nere i varmare land

2012-08-20 @ 20:23:44
Postat av: Karin

Idag är det inte lika varmt, vilket faktiskt är skönt.

Lena, glassen är en trekulors (mkt stora kulor) bägare som vi köpte på ett glasscafé i Rörö hamn. Det var för blåsigt för att sitta ute, så detta var inomhus och vi parkerade oss i den skönaste gruppen; soffa och fåtöljer. Övriga möbler var vanliga stolar och bord.

2012-08-20 @ 21:14:16
Postat av: Fredrik

Det ser riktigt skönt ut med strandhäng! Det har vi inte haft sedan 2011 i Östergötland så passa på att njut!!!

2012-08-28 @ 19:28:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0