Garageförsäljning

Nu har det blivit dags att redogöra för våra storfynd som vi gjorde i samband med årets garageförsäljning på Skandinaviska skolan i Waterloo. För er som har följt våra äventyr i Bryssel här på bloggen vet att vi året innan bland annat klippte en Stokke-stol för 20 €, ett verkligt fynd.
Klicka här för att läsa om förra årets garageförsäljning

Även i år anser vi oss ha varit framgångsrika. Totalt gjordes tre inköp men till ett sammanlagt pris av 259 €.
Den första saken som införskaffades var en inomhusgräsklippare som för ett väldans liv, men Johannes gillar den starkt. Johannes använde ett klassiskt knep för att få gräsklipparen. Han gick helt sonika och hämtade den om och om igen från bordet där den såldes. Detta gjorde ju att den inte fanns för visning för några andra spekulanter och fadern blev tvungen att ta fram plånboken. 5 € anser nog Johannes vara ett väldigt klipp (förstod ni skämtet utan att behöva läsa om igen är ni nästan Göteborgare).


Nästa pryl blev köpt på i stort sett samma sätt som det första. Alltså genom att Johannes mer eller mindre kidnappade leksaken. Denna gång hade han spetsat in sig på en slags manuell bilbana som vi kallar garaget. Han lekte en hel del med detta innan vi tog fikapaus. Efter fikapausen bestående av varmkorv, hemmagjord chokladkaka och etnisk boll så fann vi åter Johannes vid garaget. Karin hade dock lyckats pruta ner priset från 5 till 4 € innan pausen så vi slog tiil.



Det sista och största inköpet blev dock inte klart förrän idag på eftermiddagen. Samma försäljare som hade gräsklipparen hade även en Chariot Cougar II till försäljning. Hmm undrar nu ni alla, utom Brorsan, vad i hela friden är detta för något? Jo det är cykel-kärrornas Rolls Royce. Det lustiga är att vi har pratat om att köpa kärra ett tag men tyckt att det har varit för dyrt med en Chariot. Nu fanns den till salu, blott två år gammal och till vrakpriset 250 € (det billigaste man hittar den för i Sverige ny är 7595 sek).
Då det ändå var mycket pengar ville vi se den innan köp, så idag åkte vi hem till henne och kollade. Den var i verkligt fint skick så vi slog till direkt. Johannes har efter en viss tids inkörning börjat tycka att den är rätt festlig. På bilden nedan visas den i barnvagnsläge. Vill man dra den efter cykeln kopplas dragstången på och framhjulen tas av.

   

En mycket lyckad garageförsäljning för vår del således.

Det är praktiskt med en höggravid fru som håller på och "boar". Idag blev hela köksfläkten isärmonterad och grundligt rengjord. Tyvärr är det nog för mycket att hoppas på att även bilen ska få en släng av sleven.
 

Kommentarer
Postat av: Anna 3:an

Finfina fynd! Speciellt Charioten. Skämtet fick jag leta efter 3 gånger för att hitta, efter 7 år i Gbg är jag fortfarande immun. Skönt!

2012-02-05 @ 21:03:08
Postat av: Lars

Måste varit en lyckad dag för Johannes vilka fina leksaker, "klippet" förstår man även som Västgöte. Kärran verkade ju fin, blir det elcykel även hos er nu? Kul att få se Johannes i danstagen i gårkväll, svårt att se hans minspel när han hela tiden vände sidan mot kameran.

kramar från farfar.

2012-02-06 @ 07:41:24
Postat av: Karin

Anna, skönt att du håller kvar vid de skånska skämttraditionerna! En gång skåning, alltid skåning, eller hur :)



Lars, tills vidare blir det ingen elcykel, vi tror oss om att kunna dra kärran ändå. Jag vet inte varför han vände sidan åt kameran; kanske för att det ibland är för trångt för honom att dansa rakt fram mellan soffan och bordet.

2012-02-06 @ 09:40:10
Postat av: Tobias

Härligt! Bryssel verkar platt, ni behöver nog ingen el-assistans. Var det med något löphjul? Annars kan det rekommenderas varmt. Jag sprang en dryg mil om dagen när jag var pappaledig med Elmer.



kram,



//tobias

2012-02-06 @ 12:03:33
URL: http://granebo.wordpress.com
Postat av: Karin

Tobias; inget löphjul kom med. "Barnvagnshjul" och cykelstång var med. Som det känns nu kommer vi inte jogga med den eftersom det är så trångt på alla trottoarer och gator här i området, men det kanske ändras framöver. Då är det ju skönt att ha köpt ett välkänt märke; tillbehör lär inte vara svårt att få tag på oavsett var man bor.

2012-02-06 @ 13:05:15
Postat av: Farmor

Vilka bra och roliga fynd! Dom förstår jag att ni sparade på.

Vi kikar på cykelkärra till Gordon, men innan vi köper, ska vi se hur långt den lille godingen orkar springa vid cykeln för egen maskin. Kanske en onödig investering för enligt Lars ska han inte få några småsyskon.

Kram

2012-02-06 @ 13:18:27
Postat av: Malin Sunde

WOW!!!! Vagnarnas vagn! Jag är så imponerad och det kommer från en (stolt?) ägare eller fd ägare till inte mindre än 10 barnvagnar. Det var ett riktigt himmelskt fynd! Skämtet tog jag fö direkt efter påpekandet, ingen omläsning krävdes. Göteborgare sen över 15 år har satt sina spår. Nu kan ni sälja den andra syskonvagnen;-).

2012-02-06 @ 15:46:08
Postat av: mormor

Hej!

Vilka fina fynd.

Det finns allt lite Småland över er alla tre! Kram mamma

2012-02-06 @ 17:14:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0