Varierande väder

Man skulle ju kunna tycka att våren, och nästan sommaren, borde ha kommit till Bryssel när vi kommit ända till mitten av maj. Och vissa dagar har den verkligen gjort det, medan andra fortfarande bjuder på alldeles för kallt och regnigt väder i mitt tycke. Och ytterligare vissa dagar bjuder på en härlig blandning av allt. Inklusive hagel, som igår kväll.

I söndags var det dock mest skönt ute, så Johannes och Marcus passade på att sova middag utomhus. De tyckte båda att det var riktigt mysigt, men jag tror faktiskt att Marcus var något mer entusiastisk än Johannes var. Men gott sov de!



Vi har länge pratat om att Johannes ska få en sk. springcykel när han blivit lite större (då vi hittills inte hittat någon modell som varit lagom i storlek till honom). I lördags åkte Marcus och Johannes för att hämta "vaggan" som Samuel ska ligga i när han åker cykelkärra och då hittade de äntligen en cykel som passar och som dessutom går att få större i takt med att Johannes växer. Än så länge förstår han inte riktigt hur han ska göra, men han har roligt när han går runt med den!



I måndags fick jag finbesök från Sverige. Min gamla kompis Jenny var i Antwerpen med jobbet och hade en ledig eftermiddag innan flyget. Då hoppade hon över diamanterna och kom till oss istället. Vi fick en eftermiddag och kort kväll ihop innan hon åkte hem. Väldigt roligt!

Idag har Samuel varit på tremånaderskontroll. Han växer på både längd och bredd (5920 g och 59.5 cm), men ligger något efter sin storebror som vid samma ålder vägde in på stadiga 7180 g och mätte 62 cm. Det var dessutom dags för andra vaccinationsomgången. Precis som förra gången (för en månad sen) är Samuel helt utslagen och sover mest. Lite läskigt när de blir såna tycker jag, så tur att man vet varför.




Kommentarer
Postat av: Farmor

Vilken häftig cykel! Sådan tur att ni bor i den lägenhet ni gör just nu, det går ju faktiskt att ta sig runt på en liten sparkcykel där.

Så till matchvikten.............

är det Samuel som är en liten spink, eller var det Johannes som var en liten tjockis vid samma ålder? Har tappat uppfattningen om vad barn "ska" väga vid en viss ålder. De verkar ju må bra båda två.

Nu ska jag jobba någon timma till, för att sedan åka hem till långhelg. Kan tyvärr på radion höra att det är en väldig trafik och det har inträffat flera olyckor. Hoppas intensiteten avtar mot kvällen.

Kram, kram

(ska ringa till er i helgen, lovar, hälsa Marcus det)

2012-05-16 @ 16:49:37
Postat av: karin

Ja, vår lägenhet är väldigt bra att köra runt med cykel och bobby car i.



Samuel hamnar i stort sett mitt på normalkurvan, så Johannes var allt lite extra rund när han var bebis. Bara att hoppas att Samuel, trots lite mindre hull, får vara lika frisk som johannes varit hela tiden.

2012-05-16 @ 17:37:47
Postat av: Anna 3:an

Mysigt att sova middag utomhus! Och kul med nya cykeln, snart lär han sig säkert hur han ska göra.



Skönt att Samuel inte är lika bjässig som storebror, nu när du kanske måste kånka runt på båda barnen ibland.



Det låter som att ni har samma väder som här. Hoppas sommaren har kommit till midsommar iaf!

2012-05-17 @ 16:25:09
Postat av: Tobias

Kanoncykel! Nils lärde sig cykla på vanlig cykel sommaren efter han fyllt tre. Upptakten var balansträning på en kick-bike nere i Torekov hos mormor. Han fick till balansen riktigt bra redan sommaren innan (när han var 2,5). På frågan hur han gjorde för att inte ramla svarade han glatt:

"-Det är enkelt, jag bara svänger dit det lutar"



Tänk så lätt det kan vara...



kram, /t

2012-05-18 @ 08:57:56
URL: http://granebo.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0