Projekt Slippa-gå-upp-klockan-fem-när-det-blir-vintertid

Bakgrund: Förra året vaknade Johannes klockan fem den morgonen vi ställt om klockan till vintertid. Även om det egentligen är klockan sex, så är det motigt.
 
Strategi: Hålla barnen vakna lite längre både fredag kväll och lördag kväll och hoppas att de därför är extra trötta mellan lördag och söndag och därför sover lite längre.
 
Resultat: Samuel var dödstrött klockan 18 fredag kväll och somnade därför strax efter 18.30. Han missade därmed det utlovade fredags-mys-pyset. Han vaknade 5.44 lördag morgon. Johannes fick vara med och poppa popcorn för första gången i sitt liv och dessa intog vi sedan i soffan under vårt fredags-mys-pys. När vi istället för grävmaskiner satte på "Vem vet mest?" på tv:n, så somnade han snabbt i soffan. Då var klockan 20.05. Klockan 6.13 lördag morgon sover han fortfarande.
 
Diskussion: I och med att Samuel vaknade så tidigt idag lördag kan han nog sova middag tre gånger under dagen och därför somna lite senare ikväll och förhoppningsvis inte vakna klockan fem imorgon. Strategin kring Johannes sovande verkar än så länge lovande.
 
Framtid: Vidare resultat och diskussion kommer imorgon söndag när vi sett slutresultatet av vårt projekt.

Kommentarer
Postat av: Helene

eller så kan ni göra som vi gjorde för två år sedan. Åk till London! Plötsligt insåg vi att när sonen vaknade 06 var klockan 05, OM vi hade varit hemma i Bxl. Istället var den 04 och det var sjukt många timmar kvar till hotellet öppnade frukostmatsalen...

2012-10-27 @ 16:15:07
Postat av: Farmor

Först vill jag berömma ditt rimmande: lovande och sovande.
Sedan kan jag trösta er med att när sönerna blir äldre sover de långt fram på förmiddagen om de får vara ifred och detta oavsett om det är vinter- eller sommartid. Då gäller det att komma ihåg att ni nu försöker lägga grunden till detta.
Det är så himla gott med barn, både små och stora.
Kram till er alla

2012-10-27 @ 17:03:52
Postat av: Anna 3:an

Jag tycker de borde slopa vintertid/sommartid. Det ställer ju bara till oreda! Blir spännande att se hur det går för er. För egen del är jag inte så oroad, Åsa är ju lite av en sömntuta just nu. Brukar vakna halv 8-8, så om hon vaknar halv sju imorgon är det ju ändå ok :) men vi får se! Lycka till...

2012-10-27 @ 19:43:41
Postat av: Maria & Frida

Hur gick det för er? För oss gick det inte så bra med omställningen av klockan, Frida som numera ofta vaknar runt kl.5 vaknade idag kl.4....inte så kul och hon ville inte somna om. Men vi kunde i alla fall ligga kvar i sängen nån timme men sova var det inte tal om för Frida tjattrade i ett. Nu har hon dock somnat i ergon så vi får väl se hur den här dagen blir :)

2012-10-28 @ 07:44:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0