KKH dag3

Idag valde vi ett lugnare tempo än igår. Något som jag tror att vi båda är nöjda med. Inte så att vi har saknat aktiviteter men betydligt färre med någon exakt starttid.
Dagen inleddes likt den igår med ficklampsmys under täcket från 06:10. Johannes ville gärna spela gitarr i sängen men jag sa att grannarna nog inte skulle uppskatta detta och att han fick gå till vardagsrummet om han kände att han var tvungen att spela just då. Det var han, så han gick upp själv och spelade. Det kan rent av ha varit så att jag slumrade om ett litet tag men frukosten påbörjades ändå strax före sju.
Efter frukost lekte vi lite och monterade jogginghjulet på cykelkärran. Skype-samtal med farmor och farfar samt mellanmål avklarade också innan vi gick ut i det överraskande fina vädret.
I trädgården planterade vi solrosfrön som gossarna fått av ovan nämnda Skypekontakter.
Halv tolv mötte vi upp en av Js kompisar med lillasyster och mor på Quick för lunch och lek. Detta blev mycket trevligt och J körde som vanligt för fullt i spiralrutschekanan. Det verkade dock som om han blev nöjd idag för han gick självmant och hämtade skorna.
När vi kom hem lekte vi i trädgården en stund. I solen var det riktigt skönt men i skuggan var det lite kallt. Efter att ha fikat äpplejuice och djurkex bestämde vi oss för att prova en tur med joggingvagnen.

J fick med sig en banan och en smoothie för att vara nöjd. Allt gick finfint ända tills jag efter 12 minuter upptäckte att J satt väldigt stilla och var väldigt tyst. Inte läge att sova klockan kvart i fyra på eftermiddagen. Jag hade lyckligtvis upptäckt den annalkande katastrofen i tid och lyckades prata liv i honom igen. Väl hemma blev det såpbubblelek och matlagning. Det blev en vuxen/barn kompromiss kan man säga. Oxfilé och potatismos. Mycket gott och vi var båda nöjda.
Efter maten passade vi på att vara ute i solen en sista liten stund innan vi gick in och ritade.
Efter kvällsmat i soffan och gitarrspel i sängen stängde J butiken rätt fort.
Det har varit en väldigt trevlig dag och J har slutat testa mig lika mycket som han brukar göra. Färre protester och mer kul. Känns jättebra, för oss båda antar jag.
 

Kommentarer
Postat av: Mamma/farmor

Så mysigt ni verkar ha haft det hela helgen!
Läget är ju ett annat när favoriten/experten (mamma) inte finns inom räckhåll och då kan det säkert utvecklas varianter på umgänget. Nu hoppas vi att Karin och Samuel också har haft en bra helg. Ser fram emot en resumé av detta.
Kram, kram

2013-04-29 @ 08:27:45
Postat av: mormor

Låter supertrevligt för er båda. Det gör ni säkert om.Tänk då på Marcus att även små barn kan hjälpa till med sedvanligt tråkigt hushållsarbete.
Kram

2013-04-29 @ 16:51:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0