Pseudovardag

Väl tillbaka har någon slags vardag infunnit sig. Dock började den med långhelg då vi bland annat besökte en temapark i Holland. En temapark är en blandning mellan nöjesfält och sagoland. Det var en väldigt fin park, men vi förstod vi inget av sagorna som var uppbyggda/berättades även om vi i vissa fall kunde lista ut vilken berättelse som åsyftades. Farfars bilar med betydligt mer ös än på Liseberg var den givna favoriten.
 
Det blev även en del lekplatshäng under den helgen. Samt inköp av våningssäng till Johannes rum, men den kan föräras ett separat, mycket senare inlägg, då han hittills sovit exakt noll hela nätter i den. En kväll somnade han där, men kom insmygandes till oss under natten.....
 
Vi har varit på badhuset ett par gånger ch det är verkligen roligt att se hur Samuel är i vattnet nu jämfört med innan sommaren. Han plaskar runt, åker rutschkana i bebispoolen och hänger på det djupa.
 
Förra veckan var det jobb igen för Marcus och dessa två första veckor har varit intensiva reseveckor för honom. Fyra dagar i Danmark/Sverige förra veckan och nu fyra dagar i England. Under tiden får vi här hemma hålla till godo med fint väder och massa lek, både hemma och med kompisar. På fredag är det "welcome morning" i Johannes skola. Då ska han få träffa sina två nya fröknar och kanske en hög klasskompisar för att nästa vecka börja skolan igen.
 
Jag måste även passa på att dela med mig av ett uttalande från Johannes: jag sitter vid matbordet och säger något till Johannes som är i köket. Han hör att jag kallar, men inte vad jag säger. Han kommer till dörren och undrar förstynt: " vad är det min käre son?", "vad är det min kära hustru?" Dags för en lektion i familjemedlemmar kanske?!
 

Kommentarer
Postat av: Anna 3:an

Vad söta ni är i badmössor! Imponerande att barnen inte drar av sig dem. Roligt att Samuel blivit en sån fena i vattnet, Åsa har inte riktigt lossnat på den fronten än.

Ser ut som att ni haft en skön start på vardagen, och snart är det semester igen!

2013-08-28 @ 09:48:26
Postat av: Christine

Skrattade gott åt Johannes citat!
Våningsängen kanske kommer till användning när flickorna Lundgren kommer på besök i oktober. Bokade precis biljetterna! Kram

2013-08-28 @ 23:53:36
Postat av: karin

anna, vi var också förvånade över att samuel inte drog av mössan direkt, men han insåg kanske, precis som med simringarna, vilka roliga saker man får göra om man har badmössa på.

christine, så kul att ni kommer! skriver genast in det i almanackan. tänkte just på dina flickor och våningssängen, det är ju kul om den används :) Det är komiskt ibland att höra hur barn svänger sig med vuxna uttryck; oftast vid helt rätt tillfälle, men det låter mycket roligare från ett barn.

2013-08-29 @ 08:23:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0