Solrosor

I våras fick vi solrosfrön på posten av Farmor och Farfar. Innan sommaren planterades dessa i små krukor och när de blivit några centimeter höga satte vi ut dem i en rabatt i trädgården. Där har de sedan frodats hela sommaren. Att de växt så mycket som de faktiskt gjort förvånar oss något eftersom det varit en varm och solig sommar och att ingen vattnat dem under de veckor vi varit på semester. Men de har väl slagit ordentlig rot helt enkelt. Farmor hade lovat att vi fått "deluxe-fröer" och nu kan vi se åtminstone tre olika, väldigt fina, sorters blommor.
 
Både Johannes och Samuel har varit intresserade av blommorna och gärna varit med och vattnat när vi gjort det. Förhoppningsvis kommer vi kunna spara och torka en del fröer för att sedan ha något att mata fåglarna med och kanske plantera för nya blommor nästa år.
 

I helgen har vi gjort lite blandade aktiviteter; jag har till exempel varit på tjejmiddag, våningssängen har bytt rum med förhoppning om att Johannes snart kan flytta dit och idag har vi varit på badhuset alla fyra.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Farmor

Vilken rolig bild på gossarna och vad roligt att fröerna tog sig. Eftersom det heter solros kanske de klarar sig bra med just bara sol. Kul att det blev olika utseenden på dem.
kram

2013-09-29 @ 17:48:57
Postat av: marcus

På kvällen hittade jag en fjärde typ av blomma. Man kan se den precis vid axeln på Johannes på första bilden

2013-09-30 @ 17:08:06
Postat av: Anna 3:an

Oj vad fina de blivit! När Åsa och jag hälsade på i juni var det några stackars krakar vi hjälpte till att vattna. Nu ser de väldigt ståtliga ut! Roligt med solrosor, minns att vi hade det på dagis faktiskt.

2013-10-01 @ 21:32:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0