Apropå språk

Under strandleken på semestern så bondade Johannes och Samuel lite med en rysk liten flicka, hennes mamma och mormor. De hade med sig en plaskpool som de fyllt med leksaker och maneter och där stod alla tre barnen och lekte. Jag och mormodern försökte kommunicera med kroppsspråket, då jag insåg att jag verkligen inte kan ett enda ord ryska (inte ens hej eller hejdå som man ju oftast annars kan på ett antal språk) och hon inte kunde nån engelska. Men det gick rätt hyfsat ändå.
 
Hon höll upp lite olika plastdjur för barnen och talade om vad de heter på ryska och hur de låter. Dessutom berättade hon att manet heter meduza (stavning??). När Marcus anslöt efter en stund och någon höll upp en manet och Marcus frågade vad det var upplyste Samuel honom snabbt om att det var en meduza :)

Kommentarer
Postat av: Anna 3:an

Roligt, barn lär sig så snabbt! Förstår dock att det var svårt att kommunicera med ryska damen, känns inte som att ryska är ett språk man kan gissa sig till heller. Har ni inte lärt er något av att kolla på ryska björnen/Masha and the bear? :)

Svar: Borde kanske tittat lite mer koncentrerat på MAsha för det :)
Karin

2014-04-03 @ 08:46:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0